Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неработещи хъбове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Неработещи хъбове

За много години.Колеги имам КИА спортидж,но откакто сам я купил не ми работи 4x4.Колата е бензинова 2000сс 1997год.Хьбовете са автоматични и наскоро реших да се пробвам и да видя мога ли да направя нещо по вапроса.Отворих ги почистих,вьтре всичко е здраво,но така и не работи.Някои има ли идея каква може да е причината.Това е парвата кола 4х4 ,която карам и не ми е много ясно дали аз бьркам нещо или просто колата не е в ред.Ще сам ви благодарен ако можете да ми помогнете.

До: неработещи хьбове

Първоначално публикуван от rboy Преглед на мнение
    За много години.Колеги имам КИА спортидж,но откакто сам я купил не ми работи 4x4.Колата е бензинова 2000сс 1997год.Хьбовете са автоматични и наскоро реших да се пробвам и да видя мога ли да направя нещо по вапроса.Отворих ги почистих,вьтре всичко е здраво,но така и не работи.Някои има ли идея каква може да е причината.Това е парвата кола 4х4 ,която карам и не ми е много ясно дали аз бьркам нещо или просто колата не е в ред.Ще сам ви благодарен ако можете да ми помогнете.

Понеже си третия или четвъртия с подобен въпрос за последните няколко седмици, ще те попитам: прочете ли всичко в раздела, и откъде си?

Първото: возможно вече отговорено защо и как. И второто: може да те насочим към "правилния" човек в твоя град, или твоя регион....
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

кажи града и снимай край двигателя....тоя проблем бая нашумя с идването на зимата ...кой с каквото може ще помага стига време да има и най-важното е дане се отказваш щом човек я е правил ще се направи
      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

А дане би от скоростната кутия да е проблема??? и искам да си изясня автоматичните също ли си имат "казанче" като вакумните? и въобще дали си приличат че бая се озадачих с вакумни,автоматични....че и ръчните уж им схванах метода и принцип на поставяне,и работа
        [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от vanko4x4 Преглед на мнение
          А дане би от скоростната кутия да е проблема???

Скоростна или раздатъчна?

Отделно за топикстартера автоматични хъбове може да означава всички без ръчни. Така че....... Чакаме повече инфо.
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
            Скоростна или раздатъчна?

Отделно за топикстартера автоматични хъбове може да означава всички без ръчни. Така че....... Чакаме повече инфо.
            раздатъчната
            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Да,хубаво е първо да се чете,ама така и така си попитал вече...
              Хъбовете може и да работят,но да няма какво да ги включи.Има една алуминиева ХУЙНЯ,която я има в каталозите,но никъде не пише как се казва.Първият ми майстор я кръсти "Перчатка".Това е нещо средно между перчата шайба и гайка или обратното и се намира между хъба и главината.Представлява две алуминиеви шайби,свързани една за друга с канал,в който има пружина и тефлон,на която са издълбани 3 канала,в които влизат трите малки ушенца на автоматичния хъб.Те-точно тая "перчатка" включва хъба при завъртане на предните полуоски и точно заради нея при изключване на 4х4 от РК трябва да се върне няколко метра назад...
              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Kолеги прочел сьм всичко по вьпроса вав форума,а иначе сам от Варна.Като за начало ще кажа ,че като включа лостчето на 4L и проверя отдолу предните полуоски са зацепени,ако не баркам мисля че така се проверява.Казвам,че хьбовете са автоматични защото така ги пише в инструкцията за работа с хьбовете,а и няма никакви маркучета ,които да влизат в главината.Ninja описва много точно устроиството на механизма,а както писах по моито скромно мнение като ги отварях вьтре всичко е о.к.Двете пружини ,пластмасата,и алуминиевите части са в добро сьстояние,шлиците сащо са добре.Тези дни като ми остане време ще направя и малко снимки ,но не знам дали ще мога да ги кача.Ще снимам и около двигателя.

Коментар

Мога да хвърля едно око.... Ако искаш. 0877584631. Звънкай след 9.30.

Коментар

Първоначално публикуван от rboy Преглед на мнение
                    Kолеги прочел сьм всичко по вьпроса вав форума,а иначе сам от Варна.Като за начало ще кажа ,че като включа лостчето на 4L и проверя отдолу предните полуоски са зацепени,ако не баркам мисля че така се проверява.Казвам,че хьбовете са автоматични защото така ги пише в инструкцията за работа с хьбовете,а и няма никакви маркучета ,които да влизат в главината.Ninja описва много точно устроиството на механизма,а както писах по моито скромно мнение като ги отварях вьтре всичко е о.к.Двете пружини ,пластмасата,и алуминиевите части са в добро сьстояние,шлиците сащо са добре.Тези дни като ми остане време ще направя и малко снимки ,но не знам дали ще мога да ги кача.Ще снимам и около двигателя.

Аз съм заинтересован от тази инструкция за работа с хъбовете,ако имаш време я снимай и ако може да я качиш като пдф формат(pdf)ще е перфектно

тези "перчатки" по колко вървят и заместител като материял имат ли?
                    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

...тези "перчатки" по колко вървят и заместител като материял имат ли?
                      Някога бяха по около 40лв/бр.Като ги видиш на живо,няма и да си помислиш за заместители.Нема такава глупост.Аз за това си сложих тогава ръчни хъбове...
                      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Колеги май разбрах защо не ми работи предното.След последното отваряне се оказа че левия хьб се е счупил,а след консултация сьс Злой той каза че при това положение предното не работи.Проверих вьв Варна и в един магазин намерих само вьтрешната част от хьба,която струва 65лв.Направил сьм и три снимки,който ще качя най-вероятно утре ,защото нета ми тук е много слаб и не мога да ги прикача.Едната е на двигателя както искаше vanko4x4,другата е на инструкцията за включване на хъбовете и третата на частта от хъба която е към капачката.Към главината не съм снимал защото е счупена и ще гледам да я кача след като я купя.Надявам се да съм ви бил полезен.
                        Последно редактирано от Злой; 11-01-10, 18:37.

Коментар

Аз съм заинтересован от тази инструкция за работа с хъбовете,ако имаш време я снимай и ако може да я качиш като пдф формат(pdf)ще е перфектно

тези "перчатки" по колко вървят и заместител като материял имат ли?
                          това са снимките
                          Прикачени файлове

Коментар

П Е Р Ф Е К Т Н О
                            чакам ги с нетърпение
                            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

До: Неработещи хьбове

извинявайте колеги!
                              искам да попитам някой знаели как мога да си купя ръчни хъбове за КИЯ казаха ми че в магазин Гладиатор в Пловдив имало но как да се свържа с този магазин или някъде в Варна защото аз съм от там

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X