Здравейте,от 3 месеца съм с киа спортидж 2,0 2000г .Но скоро от зумера се чува слаб звук около 30 секунди в произволно време ,дори и ключът да не е сложен . Още 1 проблем централното не работи ,някакви идей.В час съм с техниката.Има и други работи ,но 1 по 1.Джипката се държи супер в снега.БЛАГОДАРЯ.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем със зумера на Киа
Свий
X
-
От: Проблем със зумера на Киа
Колеги помагайте,
както писах скоро от няколко дни и аз съм собственик на КИА Спортидж, и днес както си карах ми светна датчик да отворена врата и зумера почна да пищи, слязох, проверих всички врати /включително и багажната/ но всички си бяха затворени. Като се прибрах разглобих бутончетата и на четирите врати и се оказа, че такова има само шофорската/останалите са откачени/ Почиствах клеми, притягах и какво ли не но пущината продължава да пищи/включително и когато е изваден куплунга - което ме съмнава че пробема е някъде в платка/или нещо друго което управлява пищенето на зумера.
Въпроса ми е: някой имал ли е подобен проблем и как се решава, как мога да изключа изобщо зумера /щото той освен за колана и вратите за друго не работи, или пък може ли да се пренастрои за забравени светлини или ръчна?
-
Предварително да кажа, че не разбирам от жици, но бутоните на вратите прекъсват масата и по всяка вероятност жицата, която подава тази маса някъде се е протрила и опира в купето и "лъже", че има отворена врата.
Ако зумера е свързан с тази функция/отворена врата/ затова свири и той.
При изваден куплунг не може да се избегне проблема/така си мисля/ и това вероятно е била причината да откачат другите бутони с надеждата, че ще се отърват от тази грижа.
Трябва да се измери кабела и да се проследи къде дава на маса.
Може да се окаже, че е бутон на алармата/да речем капак на двигателя/ - принципа на работа е същия.
Добра идея е всички такива бутони да се напръскат с контактен спрей обилно, защото събират кал и корозират, макар че в такъв случай не биха работили/ако са корозирали искам да кажа/.
Дано съм успял да го обясня, че както започнах ... жиците не са ми стихията.Life is too short to drive dull cars!
Fight global warming !
... turn on your A/С !
Коментар
-
И трите кабелчета са с извадени куплугни, и са си били така което не е било причина за пищене до сега, докъдето можах да огледам куплунгите и кабелчетата няма оголване, така че проблема най вероятно е такъв какъвто го е посочил калегата мitkochanev - прекъснато кабелче някъде по трасето - проблема го реших като изкарах кабелчето управляващо зумера за отворена врата в куплунга стоящ над жабката.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар