Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Киа спортидж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за Киа спортидж

Здравейте.Преди 1 седмица си взех киа спортидж 2.0тди 2002 година.И имам няколко въпроса.Нормално ли е за 65км да изгори 11 литра,като карам на 4-та скорост на ~1700 с 50 или ~2000 с 60+ и сменям предавки 1 и 2 ра на 2000,3 и 4 на 2200-2300 със плавно ускоряване.Също така като задържа педала на газта във положение да поддържам 50 км/ч започва да придърпва постоянно и трябва да го натисна повечко или да го отпусна за да спре да придърпва,това нормално ли е или има нещо не наред също така как и къде мога да го проверя,от Пловдив съм.И дистанционното. Първоначално си помислих че батерийте му са изтощени но след като му сложих нови пак не работеше,след това си помислих че трябва да я науча(имахме такъв проблем с др-та кола.) но на 1 друга киа видях че дистанционното е с 2 бутона а това е само с 1.Та някой има ли такова и за какво служи и ако е за централното как да науча колата.Благодаря.

EDIT: не можах да линкна директно снимката на дистанционното затова пускам линка тук. http://picbg.net/img.php?file=0476906841c0af32.jpg
    Последно редактирано от nickstein; 03-11-09, 18:16.

До: Питане за Киа спортидж

от тука като прочетох как се тормози добичето( а за придрапването май са карета или кардан... моите и те придрапваха ама съм ги смазъл и притегнал на пролет ще сменям карета...може да придръпва и ако потегляш на по- голяма предавка).....100% е запушена или турбото е заминало(минал съм по-този път).....,а за дистанционно с едно копче незнам(питай Соти...той е гуруту за мен по Киа).
    На 5скорост 2500 оборота 120км.
    А преди на 5 бях с 2800-3200 и едва вдигах 120км.(като бе запушена)
    И разхода ти е много ама сигурно защото се тормози
    сменяш 1 и 2 предавки на 2000 об. ???? боже караш джип,не някоя бегачка
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Какво имаш предвид под "запушена" защото не ми стана ясно за кое по точно става дума.Още като я взех ми смениха предните амортисьори и проверихме каретата и са си добре.При тръгването и ускоряването нямам проблеми не пръдърпва даже когато включвах на по висока предавка в по ниски обороти(докато свиквах да я карам) пак не придърпва,а само когато задържа педала на нивото на което си поддържа скороста,иначе ако го натисна повече или го отпусна спира да придърпва и няма значение на какви обороти и коя предавк дори и на 1500,1700,2000 ако беше от турбото мисля,че щеше да става само след 2000(поне така мисля може и да греша) а и като мине ~2000 се усеща как и идва мощноста.Възможно ли е от центровка на ГНП или Потенциометъра който я управлява?

Коментар

Значи моята когато бе запушена аз не съм бил там и за това не мога да ти кажа ,кое по-точно...... а турбото дори и да си включва тея перки да не са вечни...има си чалъми на пробване....но беше запушена около турбото(или тръбите или маркуч/и).
        Напиши от къде си и някой друг колега може да те опъти към някой или най-вече да я види
        [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Темата е доста стара но проблема мисля е същия. Може и да са актуални телефоните.
          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=61354
          Успех.
          0888594828 angel_kik@abv.bg

Коментар

Мерси колега сега ще пробвам да звънна.

Коментар

Първоначално публикуван от nickstein Преглед на мнение
              Мерси колега сега ще пробвам да звънна.
              Открихте ли проблема с клатенето ? Явно им е хронично заболяване на дизеловите и ще е полезно да се коментира.
              0888594828 angel_kik@abv.bg

Коментар

И аз станах"Киа-идиот",в сервиза на мой приятел така ме кръстиха (сега на 01.01.2010г. ще ходя да черпя).При многобройните ми посещения там разбрах , че предърпването е нормално в рамките на някакви обороти-различни за всяка предавка.Като цяло мойта Киа-2000 tdi-1999г. работи добре-9.5-10л.на100км. градско(от Варна съм) в пиков час.Но пък сага се скапа нещо във вкючването на предното: индикатора свети , а тя си танцува като "Жигули" на леда.Аверите казаха , че има износени някакви сателити на главините , но ги нямало никаде и явно чакат да ги почерпя за да ги намерят и сменят.Момчета ,съратници по съдба дайте ми разяснения и напътствия,какво да правя!

Коментар

Провери си хъбовете

Коментар

човека ,ако знаеше как да ги прегледа щеше и да ги смени или поправи
                    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от vanko4x4 Преглед на мнение
                      човека ,ако знаеше как да ги прегледа щеше и да ги смени или поправи
                      хъбовете от къде мога да намеря

Коментар

По принцип от Гладиатор..Един приятел си взе миналата седмица-тел-0888524330.Пловдив
                        Kia Sportage 2.0 SOHC- KИЯ - пия само раКИЯ!

Коментар

Благодаря!Весели празници

Коментар

Колеги имам още 1 въпрос.
                            Къде се намира филтъра на климатика.Видях че зад интеркулера има 1 капах с 4 видий и се надявам да не е това защото си е много разглобяване а пък май има нужда да се смени защото след като спра климатика започва да мирише на изкъпано агне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X