Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КИА Спортидж - проблем с преден мост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: КИА Спортидж - проблем с преден мост

Този уикенд не съм снимал щото ми беше студено и имах майстори(дограмисти)
    Дано идващия е по слънчев
    но ще снимам
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Оп и аз да се включа значи центробежни капачки не съм чувал да има или поне на спортиджа със сигурност не са такива варянтите са два: при спортиджа до около 2002г по спомен са стандартни включването представлява мехнизам който в момент когато се завартят полуоските избутват една муфа която съединява поуоската и главината на която е монтирана капачката свръзката се осъщтествява посредством един в случея три подобни на палци елемента слобени в обща гривна.При вакуумните смисъла на работа е същия само,че предвижването на муфата в капачката се осъществява посредством вакуума подобрението е ,че отпада нуждата от движение назад за разблокиране на капачките не мога да кажа кой варянт е по издръжлив защото при джимнито са вакумни и рядко има проблеми докато и при мусото са вакумни но там за да ти работи предния мост трябва да си сменяваш семерингите два пъти годишно и по рядко шенкела и главината.Вие по добре знаете от мен каде има такава схема но ако държите ще потърся и аз а всъщност паджеро 3 с какви капачки е или как точно се зацепват гумите към предния диференцял ако въобще се отцепват де?

п.п. за колегата със стърженето проблема ти със сигурност е в неправилния монтаж гривната с палците която се монтира на шенкела нещо не сте я уцелили за това стърже дано да не е късно и да не се е остъргала много и да може пак да се ползва внимавайте 96г тия капачки бяха по 500 долара и подобни неправилни монтажи излизаха доста солено на тези дето на са внимавали как разглобяват.
      Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
      Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
        Оп и аз да се включа значи центробежни капачки не съм чувал да има или поне на спортиджа със сигурност не са такива варянтите са два: при спортиджа до около 2002г по спомен са стандартни включването представлява мехнизам който в момент когато се завартят полуоските избутват една муфа която съединява поуоската и главината на която е монтирана капачката свръзката се осъщтествява посредством един в случея три подобни на палци елемента слобени в обща гривна...
        Е,то не е ли едно и също де:автоматични/центробежни...При Спортидж до 98-ма година са автоматични,след това до 2004 са вакуумни.След това модела е друга кола.С водещо предно...
        При вакуумните смисъла на работа е същия само,че предвижването на муфата в капачката се осъществява посредством вакуума подобрението е ,че отпада нуждата от движение назад за разблокиране на капачките не мога да кажа кой варянт е по издръжлив защото при джимнито са вакумни и рядко има проблеми докато и при мусото са вакумни но там за да ти работи предния мост трябва да си сменяваш семерингите два пъти годишно и по рядко шенкела и главината...
        Точно!
        Вие по добре знаете от мен каде има такава схема но ако държите ще потърся и аз а всъщност паджеро 3 с какви капачки е или как точно се зацепват гумите към предния диференцял ако въобще се отцепват де?
        С Дисконектор на полуоската.

П.п. за колегата със стърженето проблема ти със сигурност е в неправилния монтаж гривната с палците която се монтира на шенкела нещо не сте я уцелили за това стърже дано да не е късно и да не се е остъргала много и да може пак да се ползва внимавайте 96г тия капачки бяха по 500 долара и подобни неправилни монтажи излизаха доста солено на тези дето на са внимавали как разглобяват.
        Сега цените са доста по-надолЕ.Към 200лв е бройката,без значение дали е автоматичн или вакуумен.Или ръчен...
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Соти тоя викенд задължително ще ги снимам и искам да ми кажеш какви са мойте
          [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
            Е,то не е ли едно и също де:автоматични/центробежни...
            С Дисконектор на полуоската.
            Сега точно с теб да си обясняваме за капачките на кията няма много смисъл центробежно е когато някакви центробежни сили включват механизма примерно имаше едни скутерчета пежо преди време те бяха с центробежен съединител на коляновия вал има две накладчици с пружинки като двигателя достигне примерно 2000 оборота накладчиците се отварят и започват да завъртат една камбана която предва движението назад с верига към гумата а тук принципа е друг ти го знаеш там с палците като завърти полуоската се преместваше муфата и.т.н.

С Дисконектор на полуоската.??????? Да де ама каде се дисконектва като на гранд витарата в предния диференцял или ??? в смисъл полуоските си се въртят постоянно просто едната е разкачена от диференцяла не се правя на луд не съм го разглеждал а сега ми стана любопитно когато го разглеждах от долу ме втрещи големината на автоматичната трансмисия и прикачената към нея раздатка и многобройните снопове кабели които обикаяха навсякаде около трансмисията е не ми се гедаше повече ,че ме забояваше главата при мисълта ако се развали нещо кой ще го оправя.

п.п. имам някави нови лагери за скоростите на спортидж искаш ли да ти ги бартеросам за една кока кола от 2 литра?
            Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
            Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

...С Дисконектор на полуоската.??????? Да де ама каде се дисконектва като на гранд витарата в предния диференцял или ??? в смисъл полуоските си се въртят постоянно просто едната е разкачена от диференцяла не се правя на луд не съм го разглеждал а сега ми стана любопитно когато го разглеждах от долу ме втрещи големината на автоматичната трансмисия и прикачената към нея раздатка и многобройните снопове кабели които обикаяха навсякаде около трансмисията е не ми се гедаше повече ,че ме забояваше главата при мисълта ако се развали нещо кой ще го оправя.
              Система подобна на Чероки/Гранд,Фронтера Б...А коя Гранд Витара е с дисконектор?Все с различни системи хъбове съм ги виждал...

п.п. имам някави нови лагери за скоростите на спортидж искаш ли да ти ги бартеросам за една кока кола от 2 литра?
              Пепел ти на езика...Само това ми липсва.Нали е Гетрак,бре...
              П.П.Бе ти ги пази за всеки случай.Цената е приемлива.Ша ги зема...

Коментар

Много Ви благодаря за съветите.Оказаха се иглени лагери на главините.Сега всичко е ОК.БЛАГОДАРЯ!

Коментар

От иглените лагери на главината не може да не зацепват хъбовете.Просто нямат общо.Но може да стърже при включено 4х4.
                  П.П.Тези лагерчета са консуматив,който се смена два пъти дневно.Неодмислица някаква са.И не понасят вода с кал.Мислете за втулки от феролитен бронз.С канали за мазане...

Коментар

наистина нищо "лагерчета" но Злой постави диагноза одма и то само по описание,за разлика от 3 отделни сервиза.Благодаря за съвета за втулки от феролитен бронз.Но ще ми трябва някаква "схема".Благодаря

Коментар

Първоначално публикуван от Do6ko Преглед на мнение
                      Но ще ми трябва някаква схема". Благодаря
                      Външен диаметър на лагерчето за външен диаметър на втулката, външен диаметър на полуоската за вътрешен, ширина по посадъчно мяст на лагера. По вътрешен диаметър резба с много едра стъпка/ като нарез в нарезно оръжие.... Всичко с необходимите допуски.....
                      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Много благодаря.Върха си!

Коментар

наистина нищо "лагерчета" но Злой постави диагноза одма и то само по описание,за разлика от 3 отделни сервиза.Благодаря за съвета за втулки от феролитен бронз.Но ще ми трябва някаква "схема".Благодаря
                          Здравейте, ето един саит от мен

Коментар

Извинявай ето саита http://www.sportage-club.com/index.p...d=52&Itemid=25

Коментар

Ахам...значи не само ние откриваме топлата вода...

Коментар

A сличайно тези на Спортиджа преди 2000-та да са взимозаменяеми с друга марка - Витара или Гео например, че нещо на един приятел много се чупят и му излизат бая солено?
                                Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X