Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ssang Young Musso 4x4 проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ssang Young Musso 4x4 проблем

Здравейте,
    Имам Мусо 2.3 бензин, 1998 година. Имах проблем с 4х4, но в Ратола го оправиха (нещо сменяха и почистваха сегменти на устройството). 4х4 сега работи, но когато съм на 2Н (само задна предавка) щом изкача нагорнище с пълна газ и след това се спусна надолу или дори по равен път, се появява някакво странно бръмчене като от кречетало отпред (предполагам в 4х4), което е с честота зависима от скоростта, а при намаляване на скоростта се засилва и при скорост от около 5 км/ч се чува удар, веднъж от дясно, а после от ляво отпред (там от където идва и шума) и след тези удари бръмченето изчезва. Може да се обобщи като: бърррррррр - дум - дум - тишина. Опитах се да обясня на Ратола, те го погледнаха (но не са го изпитали в движение), почистиха сегментите и казаха, че всичко изглежда добре (с изключение на модела като цяло, но за тия пари - толкова). За сега 4х4 работи и колата си върви, но не мисля че тази особеност е била оригинално замислена. Що е то?

До: Ssang Young Musso 4x4 problem

Изключващи се хъбове.......

По интересен е въпроса защо се включват, ако наистина си на 2Н....
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

До: Ssang Young Musso 4x4 problem

След като съм изкачил баира на пълна газ, отпускам педала и машината преминава в децелерация и тогава започва това бръмчене. Нещо като от звук на велосипед когато се движи по инерция. Нещо като петле-контра тракащо по зъбно колело.

Коментар

До: Ssang Young Musso 4x4 проблем

Ако си сигурен, че тракането идва от предната част на колата, тогава със сигурност е в хъбовете. Моя е с ръчни хъбове и от време на време става така. Просто иска разглабяне и гресиране на частта, която се движи при положение 4х2. Като разглбиш хъба ще видиш стружки от триенето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X