Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз с Kia Sportage 2,и много въпроси.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • И аз с Kia Sportage 2,и много въпроси.

    Здравейте колеги и колежки,
    от миналата седмица заприходихме въпросното возило към семейния автопарк. Ще го кара жената,ще го псувам и ремонтирам аз-баланс да има,дето се вика...
    СЮВ-чето е първа регистрация 2005 г. 2 литра бензин,с газова уредба.Има си там,разните благинки като ел.стъкла,климатроник,теглич и даже 4Х4,като последното не беше сред водещите критерии при търсенето,но не пречи.Пробег- малко над 200000 км.
    Първите ми впечатления са приятни-вози комфортно,купето е добре обезшумено,стои стабилно на пътя.Набира малко тромаво,за 140 кс. ,но може и заради газовата да е. Това след около 150 км каране,основно по магистрала.
    Съответно,си има и нещица за попипване - свети чек-а на мотора,но доколкото четох е нормално за коли с АГУ.
    Има някъкъв плотъргейс из колата- при работещ климатроник,без значение на коя степен на вентилатора е,когато мотора достигне 3000 оборота в минута,се появява странен звънтящ звук,който се мени с промяната на оборотите на двигателя.Щом изкюча климатроника- изчезва.
    Всякакви идей за произхода и едентуално отстраняване на проблема,ще са ми от полза.
    Следващата питанка е свързана с дистанционните за фабричната аларма. Имам три,две са в полунасипно състояние,и не реагират при натискане на бутоните-предполагам,батериите им са умряли.Диода на третото светка,когато натискам копчетата,но колата не реагира,според продавача,си е загубило кода,при смяна на батерията.
    Има ли някакъв начин за програмиране или обучаване на тези дистанционни?
    Сигурен съм,че ще излязът и други неща по возилото,но засега е това.

    Благодаря предварително за всички идей и съвети.

    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

  • #2
    Честито! Аз имам близнака Тусон 2,0 но е автомат и е 4Х2. Върви и набира доста добре, така че сигурно газовата е удушена или филтъра е за смяна, най-добре при газаджиите да я видят. Чека свети от некадърни газаджии / и моят свети, де/ но съм имал коли на газ, на които не е светил.
    На бензин как се държи?

    За фабричната аларма не знам, моята е вградена в някакъв голям модул и даже не знаех че имам, докато не почна да се включва сама - беше се навлажнил модула, подсушихме го и спря.
    ________________________________________________
    Subaru OUTBACK 2,5
    Hyundai TUCSON 2.0

    Коментар


    • taran
      taran коментира
      Редактиране на коментар
      Благодаря,четох темата ти и тя допринесе за избора на кола.Аз я сравнявам с Бензинов Форд Галакси, също с 140 кс..Той е също тежка кола,но е само с предно и само на бензин.
      За толкова малък пробег,още не мога да направя разлика между газ и бензин.
      Проблема с газаджиите явно е интернационален- в момента живея в Германия и газовата е монтирана и поддържана тук.

  • #3
    Честито за придобивката.Добри коли са,спор няма.Щом си прочел темите свързани с тях,може би си видял тази,в която писах за подобни дразнещи звуци при дизела,които се изпариха след смяна на тампоните на двигателя.
    "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
    0878739299

    Коментар


    • #4
      Честитоо, мноого безаварийни

      Колегите които са по компИтентни по марката да дават акъли. Аз само бих предложил да я преслушат газаджийте и да се поинтересуваш дали този мотор понася газовата и какви мерки са необходими ако случайно има нужда да се взимат навреме

      Коментар


      • #5
        Благодаря за честитките,за газаджии,ще се поразтърся,че тук по немско,не са като у нас, на всеки километър . Сега,ми е малко кът времето,па и жената,не ми я дава много да я карам кочинката,ма ще я поразгледам и поразчопля... Колкото и добре да е гледана,при 200 000 пробег,все ще има нещо за препипване.
        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

        Коментар


        • #6
          Нама проблем за газова та уредба аз съм с дилърска уредба. И няма проблем. Чека може да светва от разни работи. На мен ми е светвала грешка проблем с Автоматичната кутия а аз съм с ръчка. Светвала ми е неизправност със светлините на теглителното устройство /ремарке/ а аз нямам теглич и инсталация за такова.
          оказа се от скапан акумулатор. Като дръпне да запали и явно напрежението пада под допустима стойност и изръсва квот му дойде.
          След смяна с нов всичко изчезна. Имах една досадна грешка Р0303 пропуск в запалването на трети цилиндър оказасе проблемна газова дюза.
          купи си един ELM 327 четец за 10-15 лв и ще си ги четеш и триеш сам. Само гледай да е версия 1.5 не се набутвай с версия 2.1 .
          Желая успех и безаварийно каране.
          Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
          freelander 1,8 2001g.

          Коментар


          • taran
            taran коментира
            Редактиране на коментар
            Благодаря,макар че, са ще трябва четене- какво животно е този четец и с какво се яде... Но и на мен ми се въртеше в галавата, някаква диагностична апаратура,да си набавя,че то не останаха коли, дето да не искат тестер и компютър...
            П.П. излизат много в нета,но доста са сп версия 4.0,тя върши ли работа?
            Последно редактирано от taran; 23-06-20, 21:23.

        • #7
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2020-06-23-22-38-43-904_com.hsv.freeadblockerbrowser.png
Прегледи:492
Размер:469.4 КБ
ID:6617041
          Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

          Коментар


          • #8
            Поръчай си го от алито, жълти доларчета е.Работи с доста програми, поддържа и някои живи данни, като цяло не е нищо особено, но за любителски нужди става.Разтърси се и за програма, която е специално за кия и работи с този адаптер, би трябвало да има повече възможности.

            Коментар


            • #9
              Да,излизат доста,и различни- с блутут,с кабел с юсб. Другата седмица съм отпуска,ще почета и ще си поръчам нещо.Тук имим един познат с подобна джиджавка,може да пробваме с неговата,какво ще покаже.
              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

              Коментар


              • #10
                Да докладвам какво свърших досега:
                Срещу не особенно приятна сума, поръчах ново дистанционно при местният дилър на Кия.Като дойде,го програмираха,заедно с едно от другите три който имах.Сега имам два ключа и две работещи дистанционни.
                Грешката заради която светеше чека е бавен сигнал на ламбдасондата преди катализатора. Ще се поръчва нова ламбда сонда.След като изчистихме грешката ,ми се струва,че колата върви малко по-добре, но не е сигурно.Кия-та я кара основно жената.
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

                Коментар


                • #11
                  Колега и двете ми дистанционни бяха полу разглобени ,залепени с тиксо.При алармаджия-нови кутийки и запояване на нещо по платките-25лв на бройка и проблема е решен

                  Коментар


                  • #12
                    Първоначално публикуван от PavelTakov82 Преглед на мнение
                    Колега и двете ми дистанционни бяха полу разглобени ,залепени с тиксо.При алармаджия-нови кутийки и запояване на нещо по платките-25лв на бройка и проблема е решен
                    Вярвям ти,само дето в немско трудно се намират подобни услуге,то и почти няма коли с аларма,само каквото са сложили от завода.

                    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X