Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Към колегите със спортич и газов инжекцион

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Към колегите със спортич и газов инжекцион

    След две седмици ходене по мъките със спотича, сменено всичко по бензиновата система(бенз помпа, филтър,клапан за излишното гориво,датчик за температурата и пр) се оказа,че проблема идва от газ инжекцион.
    миналата седмица се прецака датчика за налягане и отказа на газ .
    с прекъсване гасене тресене и прочие на бензин едвам я прибрах до вкъщи. Покарах я 5-6 км така на бензин, и постепенно изчисти и тръгна както трябва. 6 дена сутрин пали от четвърт, форсира се, върви, абе работи перфектно на бензин .
    Вчера сменихме и датчика на газта, и веднага пак отказа на бензин. Тая сутрин няма палене, тресе,пуши и пр.
    Та въпроса ми е имате ли и вие такива ядове.
    Утре му давам последен шанс на тоя инжекцион, и го изхвърлям и слагам обикновен изпарител.
    При настройката се вижда, че времето на отваряне на бензиновите дюзи се изравнява с това на газовите и колата се дави на бензин и затова не пали и не върви.
    Ама газаджията я гласи няколко пъти и все така. Била с некъв особен компютър, водел се по данните от газовия и ги приемал за нормални и така се мъчел и бензина да подкарва. Ненормална работа.
    ​​​​​.

  • #2
    Смени газаджията. Аз с Кията проблеми съм имал само на бензин, на газ никакви. А за обикновената газова просто забрави, ще си вкараш по-голям таралеж в гащите. Имам опит с общо десетина коли с ГИ, но подобни проблеми не съм имал и не мога да помогна.
    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
    Телефон - в профила!

    Коментар


    • #3
      Убу де, я ся по конкретно за кой спортич думаш 1, 2, 3, 4?
      Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
      freelander 1,8 2001g.

      Коментар


      • #4
        Ако си от София, защо не потърсиш Муцев?! Съфорумник е и ще ти свърши работа. Ако пък не може, ще ти каже как е възможно да стане. Ако трябва номер, на лично ще ти го дам.

        Коментар


        • #5
          Аз съм с газов инжекцйон и го сложих преди три години,като вкарах Киака от Германия!!!Нищо особено не е ,бюджетен клас е Vega-1,монтирах го в София в едни сервиз в който преди това монтирах два инжекцйона от същия модел на две други мой коли,след което монтирах същия и на сина ми на колата(форд-фокус) и на нито една не сме имали проблеми с газа!На моята има някоя дюза позапушена(въпреки че ги свалях и лично почиствах)и сутрин за 1-2 мин,след запалаване има неравномерна работа,но след като ги почиствах,мога да я запаля и веднага да тръгна на бензин,без да я изчаквам!!!Докато преди това нямаше мощност,и при подаване на газ забиваше и не можеше да вдигне оборотите,налагаше се да я изчаквам по 4-5 мин,да работи на място ии чак тогава можех да тръгна!!!Но на газ винаги си е работила коректно, та съвета мие да си смениш газаджията!!!

          Коментар


          • #6
            Вчера я гласихме по време на 40 км преход в движение. За сега е по добре, 8стана проблема,че докато запали, върти на стартер 10-15 секунди,и на газ и бензин. Преди на газ палеше веднага

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X