Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На КИА-та ми падна скоростта !!!! Моля за съвет !!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• На КИА-та ми падна скоростта !!!! Моля за съвет !!

На Киа-та(SPORTAGE) дизел е...и ми падна скороста...карам на 5 предавка,а на километража показва 120км в час,а оборотите отиват почти към3600...това за мен хич не е нормално,преди набираше като за световно.....попитах сервизаджиии от какво може да се дължи и те ми казаха горивен филтър
    Намерих къде е горвня филтър но там като погледнах забелязах,че е на Кия Carnaval, и куплунга излизащ от него не е свързан (но преди как е вървяла )
    Нищо не ми е светвало по-таблото.
    И ако Соти се включи в тази тема ще го помоля ако не е проблем да си остави скайп или MSN,за да го тормозя на лично с въпроси за тези корейски машини(обещавам дане прекалявам )
    Лек ден на всички
    [SIGPIC][/SIGPIC]

До: На КИА-та ми падна скоростта !!!! Моля помощ!!

Първоначално публикуван от vanko4x4 Преглед на мнение
    На Киа-та(SPORTAGE) дизел е...и ми падна скороста...карам на 5 предавка,а на километража показва 120км в час,а оборотите отиват почти към3600...това за мен хич не е нормално,преди набираше като за световно.....попитах сервизаджиии от какво може да се дължи и те ми казаха горивен филтър
    Намерих къде е горвня филтър но там като погледнах забелязах,че е на Кия Carnaval, и куплунга излизащ от него не е свързан (но преди как е вървяла )
    Нищо не ми е светвало по-таблото.
    И ако Соти се включи в тази тема ще го помоля ако не е проблем да си остави скайп или MSN,за да го тормозя на лично с въпроси за тези корейски машини(обещавам дане прекалявам )
    Лек ден на всички
    Така, както го описваш, трябва да замирише на съединител! При мен 120 са на 2600 оборота.

Коментар

Таз КИА демултипликатор ( бавни) има ли ?
      Навремето , преди около 10 години , като си купих първия джип (Нива) , влезе за нещо в сервиз . Като я взех , ама чак на двайстия километър , усетих същото , каквото описваш - не върви , пък високи обороти. Както се сещате , бяха бутнали лоста на '' бавни '' и аз , аджамия , натискам ли натискам газта.

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
        Таз КИА демултипликатор ( бавни) има ли ?
        Навремето , преди около 10 години , като си купих първия джип (Нива) , влезе за нещо в сервиз . Като я взех , ама чак на двайстия километър , усетих същото , каквото описваш - не върви , пък високи обороти. Както се сещате , бяха бутнали лоста на '' бавни '' и аз , аджамия , натискам ли натискам газта.
        Тя ако на бавни прави 120, на бързи ще литне!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Тя ако на бавни прави 120, на бързи ще литне!
          Бензиновите правят.Ама на 6000 оборота.Иначе и на мен ми мирише на съединител...

..И ако Соти се включи в тази тема ще го помоля ако не е проблем да си остави скайп или MSN,за да го тормозя на лично с въпроси за тези корейски машини(обещавам дане прекалявам )
          Лек ден на всички
          0885 477440
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
            Бензиновите правят.Ама на 6000 оборота.Иначе и на мен ми мирише на съединител...

0885 477440
            Искам да го видя!!! Плащам бензина тройно!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Искам да го видя!!! Плащам бензина тройно!
              Може и лично с мойта.По ГПС.Въпреки,че от раздатката нататъка всичко е друго.Но е реално,точно толкова,колкото и с оригиналните мостове.Ама предполагам,че няма да се брои...
              Предлагам да вземем първата срещната бензинова.Някой колега с бензинова КИА ще се навие ли за теста?

Коментар

Ами лосчето на бавните не е включено(все пак на кията светва на таблото).....а вчера установих,че имам теч от най-горната ролка,под капачката за маслото(на двигателя) и този теч ме съмнява за семерина(защото на дълъг път си прави бая локви на паркинга,а като я карам в градски условия сякаш се самозатяга и нетече ) ,мисълта ми е дали може тази семерина да повлиява на това като да няма достатъчно масло за турбината(иначе като проверя на щеката маслото и е насредата).
                [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Ами лосчето на бавните не е включено(все пак на кията светва на таблото).....а вчера установих,че имам теч от най-горната ролка,под капачката за маслото(на двигателя) и този теч ме съмнява за семерина(защото на дълъг път си прави бая локви на паркинга,а като я карам в градски условия сякаш се самозатяга и нетече ) ,мисълта ми е дали може тази семерина да повлиява на това като да няма достатъчно масло за турбината(иначе като проверя на щеката маслото и е насредата).
                  ко падне нивото на маслото в ДВГ,има вероятност турбината да предаде богу дух.Но това по никакъв начин не може да се отрази на съотношението обороти/скорост...Вероятно ти е пребуксувал съединителя...

Коментар

Ок,като е съединител(баща ми много държеше да го сменим,че издаваше едно скърцане и мислехме,че е казанчето на съединителя)
                    А колко струва един нов съединител (пълен комплект) и ако имате чертеж от някой албум моля качето го(чертежа имам предвид,пък и албум не отказваме )
                    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Сега се замислям...хм...на бензиновите Кии,се поставят 2 модела диф-ове с ПЧ 4,44:1 и 4,78:1.На дизелите обикновено е 4,65:1.Скоростните кутии не са еднакви,но са с близки ПЧ,като на всички 4-тата предавка е директна,а 5-тата е 0,8-стотин и нещо си...По тази логика не ми се вярва да има вариянт на 5-та скорост при 120км/ч оборотите да са под 3000...Трябва да са между 3200 и 3600,в зависимост от комплектацията скорста кутия/диф...Само разсъждавам...
                      А преди как е било?На 5-та с 3000об/мин(примерно),с каква скорост се е движила Киа-та?

Коментар

Когато си купих Киата ,твърдия ход на съединителя беше около 3-4см.Започнах да бъзикам шпилката която повдига педала и отива в помпата.Резултата е ,че педала става твърд,а пъргавината пада.Смених съединителя(беше за смяна) и хода на педала пак стана 3см и супер вървене.Обаче всяко тръгване е с ровене на гуми така.При направа на педала сега хода му е както трябва ,но колата е къде къде по мудна.Така и си карам.Нядявам се аджеба нещо да улегне,ама не знам.
                        Съединителя(комплект) го взех за 295лв.

Коментар

Първоначално публикуван от franko74 Преглед на мнение
                          Когато си купих Киата ,твърдия ход на съединителя беше около 3-4см.Започнах да бъзикам шпилката която повдига педала и отива в помпата.Резултата е ,че педала става твърд,а пъргавината пада.Смених съединителя(беше за смяна) и хода на педала пак стана 3см и супер вървене.Обаче всяко тръгване е с ровене на гуми така.При направа на педала сега хода му е както трябва ,но колата е къде къде по мудна.Така и си карам.Нядявам се аджеба нещо да улегне,ама не знам.
                          Съединителя(комплект) го взех за 295лв.
                          Ако това,което си написал(?!?) е вярно,то най-вероятно,като натягаш педала,съединителя почва да буксува и затова си го сменил след това...Две на ръка е,че ако не се внимава с това натягане на шпилката,обикновено заминават и двете помпи,защото се увеличават и хода на буталото и количеството течност,и налягането...

Коментар

До: На КИА-та ми падна скоростта !!!! Моля за съвет !!

Какво да направя.От сервиза сега ми казват ,че е добре,но аз знам как може да върви.Другото което ми казват е че съединителя е саморегулиращ се и не можел да боксува.Горната помпа ми е правиха,остана да проверя и долната.За нея купих буталце и гумичка за 20лв като смених само гумичката,защото буталото не стана-може тя да прави парчета(помпата).

Коментар

До: На КИА-та ми падна скоростта !!!! Моля за съвет !!

Това лято и реших проблема,беше запушена едната тръбичка(незнам къде точно щото не присъствах)
                              [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X