Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Май имам проблем с моето Sorento

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Май имам проблем с моето Sorento

Колата е 2003-та, дизел 2,5 EX, автоматик. Какво се получава. Имам лек праг с наклон пред гаража, нищо сериозно. Когато колата е студена този праг и наклон се явяват трудно преодолими за нея. Яко форсиране без никаво движение, като някъде около 3-те хиляди оборота решава да зацепи и доста рязко преодолява "препядствието". Когато е загряла не прави така. Същият наклон го минава със съвсем леко подаване на газ, 1000-1100 оборота. Ако я зацепя на 4х4, дори и студена проблема пак го няма. Минава си го със съвсем лека газ. Проблема по принцип изчезва, когато почне да отлепя стрелката за температурата, та си мисля да не е някакъв програмиран режим, ама защо пък при 4х4 го няма тогава...
    Колата я имам от 2 месеца и си е така от началото. Обслужвана е, няма никакви странни шумове, омаслявания и т.н.
    Моля за вашите мнения, има ли проблем или няма!

До: Май имам проблем с моето Sorento

Хм...интересно.Може и програма да е.За защита.А може и маслото в предния диф да е за смяна.Във Варна представителство на КИА има ли?
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Имат сервиз и то доста читав съответно скъп, но викам ако можем първо да установим какво става. Иначе е ясно, че към тях ще се обърна, ако се спече работата. Всички масла и течности са сменени на 39 хиляди, сега е на 56.

Коментар

Не знам защо сработва толкова късно докато е студена.На лошо масло в електрохидравличния съединител ми прилича.Ма де да знам.За всеки случай не експериментирай с включването на високи обороти,че има вероятност да се счупи.И после въобще да нямаш 4х4.Дай първо да разберем,че не знам,маслото в предния хидросъединител дали се сменя.Че на моето бившо Соренто не стигнахме до там...
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Колеги, извинявам се, но проблема се оказа задкормилното устройство (Аз). Май твърде много я мисля тази кола. Оказа се, че буксува... Прагчето е метално, има пепел и гумите яко превъртат. При 4х4 вече е ясно защо го минава с такава лекота. Колкото до това, че като е загряла не го прави номера, явно съм си го втълпил.
          Поздрави!

Коментар

.
            Добре че не я започна с ремонтите !
            Това е първото ти 4х4 верояно.
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Между другото, на един колега тойотата не щеше да отлепи на студено. Чисто нова от магазина.

Оказа се че имала защита, май за първите еди колко си километри, като е нова. Един вид, да се разработи двигателя както трябва.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първото ми е. Много си я харесвам машината. Има вече известно количество рибарски offroad зад гърба си. Понадра се малко, ама е сива и не си личи много. Иначе за моя offroad е идеална, кал, коловози, дълбоки локви си ги гази без грижи, не ми се е налагало да зацепвам предното. Комфорта на пътя също много ме радва. Пасна ми колата и както споменах горе, май много я мисля.

Коментар

От: Май имам проблем с моето Sorento

Здравейте,колеги
                  Имам няколко въпроса относно същия модел Киа.
                  1. На дистанционното на ключа имам бутон за аларма, но като го натисна нищо не се включва, как мога да разбера имам ли аларма или е станал проблем с нея?
                  2. Как мога да свала бутона за аварийните светлини който е на таблото?
                  3. Има ли някъква преведена схема дали на БГ или Анг. на бушоните,които се намират по-волана и при двигателя?
                  4. Проблем ми прави и ел.стъклото на шофюра, понякога се вдига понякога не.
                  5.На волана имам бутон за телефон, как мога да свържа телефона към колата, за да мога да го използвам?
                  Благодаря предварително!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X