Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скапаното musso

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Скапаното musso

    Искам а ви разкажа ,малко със срам как отново се заглобих със мойто скапано Муссо
    Тръгвам от паркинга на сервиза ми, а там има едно място коет е с 80см. по-високо, и аз обикновенно минавам. Но този път се спуснах централно,чусе трясък и Муссото стана на люлка.Няма мърдане СРАМ,хората гледат. Аз включвам бавни ,бързи 4х4 но разбрах че отново не му работи 4х4, което всъшност ми напомня че до сега когато и да ми е потрябвало 4х4 то никога не работ. А в този случей подпря върху гредата под раздатката и на шасито, нямаше мърдане.Отново се пробваха да ме бутат но само хварчаха камъни и нищо! Най накрая дойде една ТАТРА и ме извади като морков, а шофьора на татрата ми каза цитирам: "Абе момче на тебе не ти трябва джип а хеликоптер" !

    Някой изпадал ли е в такава ситуация ?

    РР. На мен ми се случва редовно с дипа-кола МУССО !!!
    LZ1HKW
    Реглаж на преден и заден мост
    My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

  • #2
    случвало се е на всеки който кара офоруд

    аз преди години имах чероки, за първи път 4х4 и изобщо втората ми кола в живота след жигула и карам си аз по един черен път ама нали съм с жип никви грижи няма затъване и в един момент един кален завой, колата се хлъзна и право в едно блато колата потъна до вратите в кал почти веднага, бързи, бавни ... нищо не помага, а това е на ма*ната си никой не познавам и в интерес на истината незнаех точно каде съм. слезнах от колата през прозореца нагазих в кереча ... кеф и чух някаде в далечината да бръмчи трактор и по свука та право при него. трактора беше ДТ 75 /верижен/ отидохме до колата и човека ми вика 'абе момче кво правиш тука бе що не ходиш да таковаш момите' в интерес на истината нямах идея какво правя там

    после черокито, както знаете няма шаси и съответно, няма каде да се закачи надеждно, а на всичкото отгоре и двете борони почти бяха под нивото на кереча. с гмуркане закачих въжето за задната броня и човека ме извади, събра си въжето и си тръгна а аз си стоя там целия в кал, колата на г*з вътре мизерия, попови лъжички ... и си викам какво правя тука бе да се таковам в специалиста

    и от тогава без 4х4 не съм оставал

    има още много случаи но този ми е първия и съответно най - запомнящия се
    drive alive

    Коментар


    • #3
      естествено че се случва на всеки. за първи път затънах яко преди 20-тина години, но не с джип , а с един фиат 132. в една локва, точно до блока, куадрата може да я помни, а може и още да е там. бях минавал стотици пъти през нея, но на 101 път затънах до праговете.

      после, пак до блока имаше някакъв пряк път, но за да не минават хората по него, някой умник изсипа един камион пръст. тогава имах и едно субару, викам, кой, бе аз ли нема да мина. включвам двойното, засилка - и на кантар. колелата във въздуха, стоя там като паметник на глупостта. обаче не се предавам - отивам да нас и взимам другата кола, май беше някакво ауди. закачвам въжето да се самоизтеглям, дърпам лекичко - не мърда. дръпнах малко по рязко, субаруто се смъкна от бабуната и естествено, понеже е без шОфиор - прас, на аудито бронята - долу.

      последния весел случай - миналото лято в ню брунсуик. караме покрай океана, време чудно, жената вика - време е за плаж. харесах си едно заливче, слязох до него, ама пуста жена - вика гледай онова заливче там кво е готино, закътано такова, тамън ще се пека без бански. а до там - 15 тина метра по плажа, до самата вода. гледам следи от гуми, викам значи и аз ша мина. да , ама не. включвам двойното, ламбичката свети, демек сме в бойна готовнот, потеглям - и до средата. избуксува, дадох на зад, още един два опита, та съвсем го окопах, легна по корем, а той натоварен, се едно се местиме. за***х го там, разтоварихме се, направихме си хубав плаж, ама по едно време след 2-3 часа гледам, вълничките съвсем близо до тръка взеха да плискат, прилива идва. жената примърда, вика нема ли да се вадиме от тука. пробвам пак, гледам предните колела не въртят. пусто 4х4 не работи. точно почнах леко да се притеснявам и на плажа слезе едно момче с тойота, пикап някакъв. вика, вие от града ли сте. аз - хъм, при нас няма море, той се смее, казва - не се притеснявайте, тука почти всеки ден някой закъсва. закачи въжето и ме извади като гнил зъб. тръгва си пича и след минута се връща, дава ми телефонния си номер и казва: като ви гледам май ще ви потрябва, където и да закъсате в ню брунсуик, само се обадете. викам, ама ние отиваме далече, тръгнали сме към халифакс, той се смее, вика - пази номера, ако трябва и от там ще ви извадиме. тръгна си момчето, аз се чеша дето не ме сърби и викам - да му се не види и тъпия трък, това не е никакъв трък, това е голямо комби. и нещо ме яде отвътре, пустото му 4х4 къде ли е отишло. викам, в първия сервиз ще го оправя. ама сърце юнашко не трае, още там легнах под тръка да огледам - и кво да видя - вакуумното маркуче, което включва предния мост се извадило. върнах го обратно и продължихме.

      та това беше последния път - за сега
      Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
      http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
      http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

      Коментар


      • #4
        Определено сигурно на всеки се е случвало затъването.
        Още първата седмица като се покачих на 4х4 и отивам по работа до едно местенце дето и с виетнамките вече не ходели понеже коловозите и за тях прекалено дълбоки станали. Гледам аз и си викам "Ще карам острани"- тръгнах обаче като подгизнала почвата и след стотина метра поддаде и аз доволно се свлякох по корем. ПОбълбуках и с четитите гуми във водата и загледах тъпо. На 4-5 километра душа няма -хайде имам една ръчна лебедка -ако може да се нерече и почнах да влача колато по корем докато закачи малко по здраво място- 2-3 часа и готово
        Емоциимного- важното завършека да е весел
        ОБОЖАВАМ ДА ЦАПАМ В КАЛТА
        Начин на живот- за някой:)Honda Shutlle 4WD 16V, Suzuki Samuraj SJ413, Toyota Runner 2.5TDI, Мургаш

        Коментар


        • #5
          Митко, няма го вече прекия път. Закопаха го чак до околовръстното...И пътя окзад към АОНСУ също го няма вече... Изобщо блока се превърна в един голям апендикс... Така че като ми потрябва малко адреналин си го имам на 50 метра от нас - котов полигон за офроад...
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

          Коментар


          • #6
            това да имаш джип и да не си засядал е все едно да караш колело и никога да не си падал...

            За мотор-ендуро/крос/ па да не говориме - и падаш и засядаш

            аз взех А-категория 98г и още след седмица си купих Хонда ХЛ600ЕЛ - а бях се качвал само на учебния руски мотор 175сс

            Спирам да заредя и на излизане от бензиностанцията ЛЮС! на асфалта
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

            Коментар


            • #7
              Съгласен съм че всеки е закъсвал някога !
              Но когато се случва всеки път е много гадно.
              Моят проблем е че преди Муссото карах Опел Монтерей 3,1 TDI,
              а той минаваше навсякъде но спуках глава и се подлъгах от един приятел взех муссото защото беше на 10000км.
              И от тогава израза "Таралеж в гащите".
              Незнам как да пусна снимки тук за това ето ви линк:
              http://lazarovsd.web.data.bg/gallery/
              Гледайте на какви места затъвам и се смейте
              LZ1HKW
              Реглаж на преден и заден мост
              My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

              Коментар


              • #8
                Абе батка, не е толкова страшно, просто си вземи едни по-сериозни гуми, поне от това което видях на снимките определено биха ти помогнали:
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

                Коментар


                • #9
                  По един друг въпрос Тедо беше казал "хората в този форум си купуват джип за да закъсват а не обратното " така че не се кахъри. Иначе и танковете дори спират като легнат на "корем".

                  Коментар


                  • #10
                    Първоначално публикуван от quadra
                    Абе батка, не е толкова страшно, просто си вземи едни по-сериозни гуми, поне от това което видях на снимките определено биха ти помогнали:
                    Аз съм пробвал с много гуми, дори и с едни Кобра бяха доста добри !
                    На тази снимка съм с LASSA !
                    Но разбираш ли че както на тази снимка и на останалите не ми е толкова голям проблема с гумите, колкото до 4х4 то просто се изключва, тъй като е на вакум и когато влезне прах по семерингите се нараняват и изпускат,както и ако натисна странично гумата някъде по някоя скала примерно пак се изключва !
                    LZ1HKW
                    Реглаж на преден и заден мост
                    My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

                    Коментар


                    • #11
                      Ей затова винаги ме изпълват с почуда заявления от типа "малко по-сериозно" нещо си. Малко? Сериозно? Това значи друго просто, ако се вярва на речника на българският език.
                      Гледайте филмите на Чарли Чаплин, там всичко вече е казано.

                      Коментар


                      • #12
                        Стефане, в българския език всичко може да се обясни с "таковата" така че ако има нещо по-таковата он таковата с което е станало таковата, значи ще е най-таковата...
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

                        Коментар


                        • #13
                          Да го таковате.
                          LZ1VMH

                          Коментар


                          • #14
                            Хубаво. Но замяната на таковато със зле разбрани и буквално преведени английски идиоми прави съобщението неразбираемо за мене. Аз съм малограмотен.

                            Коментар


                            • #15
                              Първоначално публикуван от Стефан
                              Хубаво. Но замяната на таковато със зле разбрани и буквално преведени английски идиоми прави съобщението неразбираемо за мене. Аз съм малограмотен.
                              Къде видя идиомата тук бре, чакай че нещо изпуснах пак...
                              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X