Здравейте. Бих искал да ви попитам, може ли след смяна на накладки (предни и задни) да се повреди АБС. Джипа е KIA Sportage 97 г. 2,0 i 16v. След смяната светна сигнализацията за АБС. Видима разлика не се усеща при работата на спирачната система, като не претендирам, че АБС е работил и преди смяната на накладките но поне не светеше сигнализацията на АБС.Благодаря ви предварително за отговорите колеги.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за ABS на Киа
Свий
X
-
До: Запитване
На оригиналните накладки има една жичка която при износване на накладките замасява и показва кога са за смяна.Ако си качил по ментета няма место за прикачване на индикатора.А по принцип би трябвало ABS да работи нищо че свети лампата.Поне при мен е било така
Коментар
-
Един специалист изрази мнение, че при смяната когато съм разтворил предните цилиндри на спирачния апарат са се повредили (обърнали, "изплюли") някакви гумени уплътнения в блока на АБС от връщата се спирачна течност. Може ли да се е случило нещо подобно. По принцип смяната мина нормално без проблеми и изнасилвания. Колкото до накладките то и на старите, които махнах нямаше никакви кабели и др. подобни , а също така и по самия спирачен апарат няма никакви датчици.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Дио Преглед на мнениеЕдин специалист изрази мнение, че при смяната когато съм разтворил предните цилиндри на спирачния апарат са се повредили (обърнали, "изплюли") някакви гумени уплътнения в блока на АБС от връщата се спирачна течност. Може ли да се е случило нещо подобно. По принцип смяната мина нормално без проблеми и изнасилвания. Колкото до накладките то и на старите, които махнах нямаше никакви кабели и др. подобни , а също така и по самия спирачен апарат няма никакви датчици.Гаранция проблема е във някой датчик!!!Иди да ти тестват АБС и проблема ще излезе на яве.
Коментар
-
Ахххх ами какво да ви кажа, това за повредените гумени уплатнения на помпата на АБС го казаха в представителството на КИА във В. Търново. Автомобила беше там за диагностика на ДВГ и проблема с АБС освен това не се наеха да разглобяват и поправят блока на АБС. Колкото до датчика на задния диф за съжаление е подвързан и с почистена букса, така че едвали от там ще е проблема а сигнализацията си светна веднага след смяната на накладките, не знам да не би да трябва просто да се изчистят някои грешки на компа и ако е така защо тези във В. Търново не са го направили при положение, че си таксуваха диагностика и имаха пълна свобода да работят за да се изчисти проблема без да съм и налагал никакви ограничения от към пари и време.
Коментар
-
До: Въпрос за ABS на Киа
Проверих нивото на спирачната течност и буксите но не открих нищо. Явно ще трябва да се разглабя но на пролет, че сега е време за лов, а не ми се вкарва джипа в бокса. Някой разглобявал ли е такъв блок и дали въобще е възможно да се поправи ако е в него причината.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар