Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kia - Питане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kia - Питане

Здравейте,
    от скоро и аз карам Киа. 97 година края, 2.0 дизел. Чета тук, че точно тоя модел не бил сполучлив, но... за нещастие го прочетох след като я взех. Като цяло, струва ми се, нямам сериозни проблеми с джипа. Една тръбичка за спирачките, и накрайник на успокойтелна щанга, ако е такава въобще. Проблема е, че в магазина за резервни части, продавача се опита да ми обясни, че такава част на автомобила няма! Най - странното е, че и в повечето каталози за части по окачването не го намерих.
    1. Кажете ми, ако знаете, какво да искам от магазина за резервни части, каде да отида, за да го има тоя накрайник. ( Става въпрос за дения накрайник на успокойтелната щанга, или т.с. тази, която е най-отпред), и евентуална цена.
    2. Понеже задните амортесиори и пружини са сненчни, в моменета Киа-та ми изглежда нереална с тези малки гуми, 15''. Какви джанти и гуми мога да сложа, без да тормозя допълнително ходовата част. От каде мога да ги купя.
    3. От каде мога да намеря степенки.
    Ще съм благодарен на всички, които могат да помогнат.

До: Kia - Питане

Здравей и добре дошъл,колега.
    2,0 дизел(?!?) или турбодизел?
    2,2д-то не е сполучлив.
    Въпросния накрайник струва 15лв,нарича се линк на стабилизиращата щанга(ако правилно съм те разбрал) и го има в повечето магазини за корейски части в София.
    Джанти мин. 7" и гуми около 235х75х15.С тях със сигурност няма да имаш проблеми.От там нагоре започват компромисите...
    Стъпенки не те съветвам.(лично мнение)
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Благодаря за посрещането . Мисля, че няма мотор чист дизел, за това писах само дизел, иначе - да , TDI е мотора.
      Степенките май са само 'стаилинг', иначе не виждам полза от тях.
      п.с. Ако има някъде малко инфо за размерите и тип-а гуми за 4 x 4, ще ми е от полза, защото ми е първи автомобил от този тип, а доколкото знам, май нямат нищо общо с автомобилните гуми.

Коментар

2,2Д
        2,0ТДИ
        1,8 8 клапана бензин
        2,0-8 клапана бензин
        2,0-16 клапана бензин
        Горе-долу това са моделите.Гумите имат общо с "нормалните" автомобилни,затова съм ти дал и подходящ размер,който да не те товари особено.По принцип може и още...

Коментар

Благодарско! Ако има нещо друго ще питам пак.

Коментар

Пак аз, с глупавите въпроси на начинаещите. Каде има специализиран магазин за резервни части за Киа, или поне такъв, в който да купя въпросния "линк". И от къде мога да взема прилични гуми, защото в Перник никъде немогат да ми предложат, т.с. предлагат 195/75 или 205/65, 255/75...

Коментар

В София на ул.Зайчар и бул.Стамболийски-02/8218538.
              Сервиз Вили Кар на бул.Климет Охридски 67-02/962 20 75

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                2,2Д
                2,0ТДИ
                1,8 8 клапана бензин
                2,0-8 клапана бензин
                2,0-16 клапана бензин
                Горе-долу това са моделите....
                Здравей и аз да попитам тука една работа. С колегите днес започнах ме спор за двигателите на кията ама нали още съм нов и не ме пуска в ситематизираната информация та питам, кой двигател на кого е разработка и производство, защото съм чел че има двигатели на мазда.
                мерси предварително
                -------Honda CR-V 128к.с.--------
                "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

2,2д и 2,0 бенз.8клапана.До колкото знам тези са на Мазда.2,0ТД и 2,0 бенз.16клапана са си на КИА.Еквивалент някакъв.Приличат,но повечето части не стават от Мазда.

Коментар

2.0 8v i 16v са си двигатели по лиценз на мазда. Нямат общи части освен някои малки изключения.
                    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Здравейте, като съм почнал с питанията, да продължа.
                      Че автомобила ще е Kia Sportage , няма спор вече --- решено е.
                      След дълго четене из форума така се обърках че направо е страшно
                      Тази тема http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...p?t=697&page=4 направо ме разби.
                      Въпроса е:
                      1. Какво значи 4WD na kia
                      2. Kia Sportage с скакъв вид 4х4 задвижване е full, part, AWD, 4WD и което е какво означава.

Съжалявам за новобранските въпроси ама искам да знам с какво се захващам

Коментар

При моделите произведени до 2004г:
                        Парт-тайм.Постоянно водещ е задния мост(при някои с ЛСД) с принудително включване на предния,посредством лост от РК и хъбове(автоматични,вакуумни,ръчни).РК е с демултипликатор(бавни).
                        Последно редактирано от ninja_1; 18-10-08, 09:12.

Коментар

благодаря, стана ми ясно. Значи е това което търся.

Коментар

Здравейте на всички! Вчера си купих киа спортидж 1998г 2.0 тди и се оказа че е с счупен колянов вал. Моля дайте съвети от къде мога да си намеря такъв вал или направо цял двигател . то и 6 от клапаните са мармалад. моля помагайте.

Коментар

Първоначално публикуван от GaMe0veR Преглед на мнение
                              Здравейте на всички! Вчера си купих киа спортидж 1998г 2.0 тди и се оказа че е с счупен колянов вал. Моля дайте съвети от къде мога да си намеря такъв вал или направо цял двигател . то и 6 от клапаните са мармалад. моля помагайте.
                              Е не я ли погледна преди да я купиш?То вал не се къса от нищо,явно си за мотор.Откъде си?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X