Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KIA Sportage 4WD 2.0 TDI...Проблем в охлаждането (моля дайте съвети)!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• KIA Sportage 4WD 2.0 TDI...Проблем в охлаждането (моля дайте съвети)!!!

Здравейте,преди няколко дни си взех KIA Sportage 1998 4x4 4WD 2.0TDI.Колата е нов внос от Австрия.След като я взех след няколко километра (около 20км.) от преливника(казанчето дето е към радиатора)излизаше гореща вода,като се отвиеше леко капачката на радиатора звука беше като свирка на локомотив.Имах късмет,че това се случи на бензиностанция и се запасих със туби вода.... и към 3:00 вечерта се прибрах в Русенско.
    Радиатора не е пробит,реших да видя термостата..беше в ръжда(пробвах да я запаля без него ,но пак хварляше вода)...термостата поставих във вряла вода и клапана се отвори... поставихго и колата си работи перфектно (четох темите и на другите вече колеги,но моята кола негуби мощност,а напротиф много дърпа за джип поне това е моето впечатление щото ми е първия ).. но пак загрява реших да се консултирам със майстори и те ми викат или термоста или гарнитура или глава....надявах се да е на малкото термостат купих нов ,но хварля вода..сложих стария и се оправи ,но пак загрява след известно време .... и днес ми казаха ,че е или гарнитура или глава във сервиза (чудя се дали да ходя на местния майстор дето всички го хвалят или да отида някъде където ще знаят за какво става въпрос???
    Благодаря предварително...може малко да съм се улял в писане,но мисля,4е не е излишно

До: KIA Sportage 4WD 2.0 TDI...Проблем в охлаждането (моля дайте съвети)!!!

При всички положения ,трябва да махнеш главата.На моя грозник беше само продухана гарнитура,но той е с чугунена глава.Дано и при теб е проблем само с гарнитурата.
    Успех.
    ПП,като сваляш главата и направи профилактика-гумички на клапаните,пасване на клапаните и тн.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

А аз пиша ли пиша,че само бензиновите стават...Колега сори,ама....виж,първо смени капачката на радиатора.Ако колата не е карана дълго време,има някакъв шанс да е от нея.В смисъл,че може да не затваря и при загряване на мотора да изхвърля течноста.Второто нещо е водната помпа.Ако е карана с вода е заминала.Антифриза освен че охлажа-маже...А ако надува по маркучите си за отваряне на кратуната.Знам две места,където ще ти я оправят качествено,но са в София.Ако имаш нужда от помощ-свиркай.
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

оправено е може да се заключва

Коментар

Първоначално публикуван от vakooo Преглед на мнение
          оправено е може да се заключва

Аааа,не може,първо требе подробен отчет как е оправено,кат се случи на друг,да не се чуди кво да прави .
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Значи първо да уточня ,че единия ник:vakooo също е мой,но реших да е vanko4x4,за да не се чудите що отговарям от 2-а различни ник нейма........а и към процеса....радиатора(стария) губеше вода и питата на външен вид изглежда ужасно....отначало мислех да я нося в Сливен (там сменят пити на радиатори) ама хем е по-далеч от Бяла русенско,хем бях сигурен,че щях да дам пари като за нов почти....и за това седнах на щайгата и реших да се поровя в "мобиле"и на KIA Sportage на части намерих една дизелова...човека беше от Кюстендил...,а радиатора от киа ама 2000год.....и пасна идеално за скромните 105лв.(вкл.куриер). И така със търсене,хъс,желание и скромни сумички
            Дано отговора ми е изчерпателен за да може да се заключи темата
            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Ако имаш климатик,провери какво има м/у двата радиатора! Обикновенно са пълни със слама ,трева и какво ли не! Предполагам от това ти е проблема и не се хвърляи веднага при "майстори"

Коментар

Моля заключете темата проблема бе отстранен отдавна
                [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X