Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още една Кия във семейството..Офроуд форума

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Още една Кия във семейството..Офроуд форума

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
    Аз си счупих мойте хъбове на първата седмица след като си взех моята Кийка Поръчах си ръчни хъбове от Гладиатор (напиши го в търсачката Gladiator Off-road). Хъбовете са AVM и излязоха 400лв с доставката. Оади им се. Имай предвид че като си ги поръчваш да им кажеш каква Кия имаш. Имам предвид от първите модели с автоматични хъбове. За да знаят точния модел на хъба, че после аз трябваше да ги открехвм с снимки от руски сайтове какво трябва да ми доставят. Кажи им че един техен клиент ти е казал че за твоята Киа трябват дистанциращи втулки за главината. Аз си получих хъбовете без тези втулки, но след мерене ако са ти здрави вътрешните зъбчатки от стария хъб може без дистанциращата втулка. Ако ли не- ще тр да си сложиш дистанциращата втулка.
    Успех и идват за около месец. И като си ги монтираш прочети че НЕ СЕ СЛАГА ГРЕС а масло- ако имаш малко диференциално...
    Благодаря ти SIMOCOREX за полезната информация за ръчните хъбове.На мене десният ми зацепва а левият не иска.Днес го свалих и видях ,че нещо трите зъби на хъба са позаоблени,тоест леко пилнати по ъглите .Утре ще им баем.Или ще направя нова зъбчатка на хъба .Питах ама не ги продават.Продават вътрешната зъпчатка откъм полуоската(главината) ,струваше мисля 12 долара.Абе ,ще приминаваме на ръчни.
    Kia Sportage 2.0 SOHC- KИЯ - пия само раКИЯ!

Коментар

Ами аз имам мойте старите, единия е строшен а другия май е побългаряван и май работи...ако искаш мога да ти ги дам да пробваш. Но аз се родих с ръчните. Наистина кгато ти трябва ги имаш
      Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Симо нека да видя дали ще стане нещо от моя -левия и после ще му мисля.Опитах се да отворя десния и счупих 10 ката на гидорето и се отказах да го свалям 9тои по -принцип зацепваше ама исках да го сваля .хахаах.Ти какво направи със чукането отзад,оправи ли го .

Коментар

Хаха и аз имах проблем с свалянето на един от болтовете и накрая заварих едно желязо за болта и така го отвих А за чукането се оказа не дифа а щангичката която поддържа ъгъла на дифа- нали я повдигахме и сложихме регулируема..
          Колега Жоро не знам ама май са те метнали нещо с тия хъбове от нисан. Броя на шлиците не съвпада както и болтовете...иначе цената на хъбовете е около 400лв АVM или нагоре ако са WARN да речем...
          Поздрави
          Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Добре е щом Кията е оправена.Минал си на ръчни хъбове,ако гуми си взел от тея с агресивната шарка,спокойно можеш да ореш по плажа лятото хахаха.
            Поздрави на теб и Черното море...

Коментар

Забравих да напиша думичката "май" за хъбовете. Но беше нещо японско. Но е здраво- това е сигурно с гумите с които карам. До сега са изминати повече от 10000 км. За другото нали знаеш "бития- бит ..."

Коментар

Колеги, намерих ръчни хъбове AVM. Някой ако знае нещо особено при поръчката /имат ли варианти/ или монтажа, ще му бъда благодарен.....Ако някой си търси ще му дам телефон.

Коментар

Първоначално публикуван от dimo68 Преглед на мнение
                  Колеги, намерих ръчни хъбове AVM. Някой ако знае нещо особено при поръчката /имат ли варианти/ или монтажа, ще му бъда благодарен.....Ако някой си търси ще му дам телефон.
                  Колега прочети 1 страница на тая тема там колегата SIMOCOREX e писал за ръчните хъбове какви са особеностите за поръчване и откъде да поръчаме..

Коментар

е колеги още една КИА във форума!
                    Да се похваля от седмица карам КИА Соренто, дизел, мануал, ЕХ, 2006г.
                    За сега всичко е супер дано да бъде така и следващите години!
                    born to be wild
                    Кольо Ковачев

Коментар

Първоначално публикуван от 678 Преглед на мнение
                      Честито колега.Пожелавам ти безаварийно каране .Ще чакаме да качиш снимки...

Коментар

Първоначално публикуван от 678 Преглед на мнение
                        Честито.Имал съм ЕХ,но беше автоматик...Добра машинка.И дизеловия мотор е сериозен.Тия дни погледнах една такава отдолу-има доста добра база,ако иска да я лифтнеш.Особено отзад-има доста мегдан...
                        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

От: До: Още една Кия във семейството..Офроуд форума

Гледам че другите се хвалят та си викам да не оставам назад и аз
                          Имам КИА Спортидж от година но сега се регистрирах тук.
                          96година 2.0 бензин 95 коня.
                          Излезе ми проблем с нея но съм питал на друго място иначе съм много доволен от колата.
                          Видях че cancel споменава Козлодуй и централата.Аз съм от Бутан :Д
                          поздрави на всички

Коментар

От: До: Още една Кия във семейството..Офроуд форума

Честито колега. Със здраве да я караш имнго безаварийни километри.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X