Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Ново"закупена Киа Соренто 2006-та и вече проблем...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Ново"закупена Киа Соренто 2006-та и вече проблем...

Здравейте колеги. От вчера съм собственик на Киа Соренто, 2006г. 2.5 дизел, автоматични скорости. Със съпругата ми от доста време харесваме точно този автомобил и накрая го имаме. Преди да я вземем я тествахме на черен път - никакви проблеми. Обаче, вчера, след регистрацията в КАТ си тръгнахме, леко карах и вървеше, но по едно време натиснах повече и се появи едно яко чукане, При отворен прозорец го чувам отпред, но децата казаха, че е отзад. Това става само като дадеш повече газ. Днес легнах под колата, проверих маслото в раздатката, предния и задния диференциали - има (скоро ще ги сменя). След това включих бавните - чука още по яко - направо се уплаших....Предполагам проблема е в задния диференциал или раздатката. Дайте съвет. Също така проверих и карданите и каретата с щанга - не мърдат. От това където изчетох - колата главно върви на задно и когато "прецени" си включва предното. Има на таблото зелена лампа с диференциалите и раздатката, която свети само като паля в началото. Ако някой е имал подобен проблем ще се радвам ако го сподели. Иначе колата и возията ми харесват, точно това което исках. За съжалени след това чукане, настроените за новата кола изчезна, но все още съм оптимист.
    Поздрави
    Последно редактирано от sparkybg; 04-10-19, 09:35.

От: Новозакупена Киа Соренто и вече проблем...........

Приемам и всякакви насоки и предложения за сервиз. Макар, че до сега, колите съм си ги оправял сам. Киа-та, докато лежах под нея, видях, че е класически направена и всичко би трябвало да може да се поправи

Коментар

Слуайно да не си я карал с включено 4х4?
      Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Не, и мисля, че само се включва. За 2 дни само в София съм я карал - 100 км. съм минал с този автомобил.

Коментар

Това се готвех да питам и аз. Има Соренто класически парт-тайм при него на врътката за превключване има позиции 4х2, 4х4 бързи и 4х4 бавни. Има обаче и фул-тайм с Борг-Уорнър раздатка там позициите са три. Вашата кола с кой тип задвижване е ?
          Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Мога ли да помоля да се смени заглавието, че така изглежда все едно сега е купена от магазина.
            Пък тя е на найсе години и назнайсе километри.

Коментар

Това ми звучи като незатегнат висящ лагер на задния кардан. По-слабо чукане се чува и от датчика на АБС-а, но казваш че е силно. Дано го оправиш скоро и да се накефиш на добра кола.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Мога ли да помоля да се смени заглавието, че така изглежда все едно сега е купена от магазина.
                Пък тя е на найсе години и назнайсе километри.
                Съгласен съм, но не ми е активно "редактирай" и не мога да го сменя. Ако модераторът прецени, ще съм му благодарен.

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
                  Това се готвех да питам и аз. Има Соренто класически парт-тайм при него на врътката за превключване има позиции 4х2, 4х4 бързи и 4х4 бавни. Има обаче и фул-тайм с Борг-Уорнър раздатка там позициите са три. Вашата кола с кой тип задвижване е ?
                  копчето има две позиции - ауто и 4Х4 LO.

Коментар

Първоначално публикуван от Балканджи Преглед на мнение
                    Това ми звучи като незатегнат висящ лагер на задния кардан. По-слабо чукане се чува и от датчика на АБС-а, но казваш че е силно. Дано го оправиш скоро и да се накефиш на добра кола.
                    Днес, като лежах под колата и видях - задният кардан е един, без висящ лагер, предният също. Във връзка със кардана(задния) ме хвана яд - преди 1 месец си чистих мазето и хвърли такаламита. На каретата на кардана има гресьорки - така, че трябва да си търся такаламит.

Коментар

Първоначално публикуван от hristian37 Преглед на мнение
                      копчето има две позиции - ауто и 4Х4 LO.
                      Значи е фул-тайм...проверете в сервиз електро-магнитната муфа дали работи коректно.Чукането при завой ли се появява?

Теди

Коментар

Не, само направо, с повече газ.

Коментар

И аз си помислих, че става въпрос за нова, а това ми е един от двата за следващ автомобил...

Коментар

Гресирането със сигурност няма да навреди, но е малко вероятно да реши проблема. Проверете обстойно предните вътрешни карета, при движение не може да се локализира точно източника на шум. 4Х4 работи ли всъщност?

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
                              Гресирането със сигурност няма да навреди, но е малко вероятно да реши проблема. Проверете обстойно предните вътрешни карета, при движение не може да се локализира точно източника на шум. 4Х4 работи ли всъщност?
                              Незнам, но днес пред блока реших да пробвам копчето - включих го на 4х4ЛО. В този момент, кутията беше на паркинг. Индикаторът на таблото мигаше - реших, че не се е включило - изключих го - сложих на нулева и ак го включих - раздатката изщрака, индикаторът светеше постоянно и тръгнах. Действително бавните работеха и чукането беше още по-силно. Това става на паркинга пред блока, почти без газ, тъй като на бавните със спирачката я удържаш по трудно. Гледах клипчета в ютуб с разглобена раздатка - тя включва предното с верига, посредством някакъв вид стъпков електомотор. В клипчето за да се включат бавните, първо се включва предното и след тов бавните. Сега като казахте за предните карета, видях, че маншонът на предно ляво е скъсан и изтича грес. По моята логика (може и да греша) при положение, че съм на задно (освен ако не е постоянно 4х4), дори и да е разбито карето, не би трябвало да чука или ако чука ще е постоянно. Много странен проблем, който все още не мога да си обясня.....
                              Последно редактирано от hristian37; 03-10-19, 21:34.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X