Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От виско към електрическо охлаждане

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: От виско към електрическо охлаждане

Уйде коньо у ряката....и то само.за едно елементарно охлаждане!Боговете сигурно хъркат и не четат темата с лакърдиите!
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

- или пък независимо едното или другото : да се случи баш при неправилно изпреварване ?
      А как звучи следното -подготвяш изпреварване,ускоряваш ,включваш мигача и колата губи тяга. Случи се на бензиновата Микра, която взехме за сина.
      Този номер влизаше в действие, само с левия мигач.
      (след ходене по мъките се намери специалист, които реши загадката.)

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
        А как звучи следното -подготвяш изпреварване,ускоряваш ,включваш мигача и колата губи тяга. Случи се на бензиновата Микра, която взехме за сина.
        Този номер влизаше в действие, само с левия мигач.
        (след ходене по мъките се намери специалист, които реши загадката.)
        Звучи гадно
        Познато ми е . Не заради мигача де . На мен пък ми изхвръкна една скоба на интеркулера и без турбото заби нос баш доде се бях изравнил с изпреварвания ...

Всъщност , любопитно ми е каква е била загадката с мигача ?
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
          Уйде коньо у ряката....и то само.за едно елементарно охлаждане!Боговете сигурно хъркат и не четат темата с лакърдиите!
          Не знам дали следиш темата подробно , но той коня уйде у рЯката още с пост №2 .
          Така , че няма учудващо че си чешеме пръстите тука .
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Да ти се спука предна гума при 120км/ч.
            A...мислех че сме разумни хора пък то...

Спирам до тук. Няма смисъл...продължавайте да си чешете...ъъъ....клавиатурите де
            Панайот Бърдарски
            0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Отдавна е казано и доказано че колкото е по-просто едно нещо, толкова по-трудно се разваля....
              Изобщо казано, това е вярно само статистически и само за всички други условия еднакви, което го няма никъде.

Веднага мога пак да ти дам за пример Зеления Фатмак дето си го карам за кеф.

Иначе по-трудно се развалят добре направените неща.

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                При всички случай, ако не е направена "икономия" и грамотно е извършено обслужването и поддръжката вероятността за ремъка е нищожна, а "другото" няма как да се прогнозира.............
                Именно!
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                  Именно!
                  Не е именно, щото и ремъци дават фира поради дефекти
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                    Какво се случва, ако в този момент изпреварваш и колата ти угасне в насрещното, баш когато срещу теб има кола?
                    Вади се частен случай, при това не масов и се защитава някаква теза.
                    Нека разгледаме същия пример, с по-ретро МПС. Изпреварваш, а автомобилът е прегрял. За да се еднакви случките, по някаква причина не си видял тоя досаден факт. За радост няма гаден компютър който да изгаси двигателя, а той кротко затяга в момента на изпреварване. Ще си по-радостен от живота, бронята на насрещния ще е по-мека или какво друго? Какво предимство виждаш в случая?
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

От колкото и кладенеца да вадиш вода, опитът ми показва друго, пък не е да ми липсва база за сравнение. С електонните проблеми по колите се занимавам сам и се справям Съвсем друга песен е, че има автомобили с читава и такива с недотам читава електроника, чиято механика също е осрана, къде нарочно, къде не. Особено досадно е когато проблемите с електрониката са на ниво кофти връзка от некачествен куплунг, например. Доста хора си мислят че се оправя с контактен спрей...

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Ангренажните колела (освен при УАЗ/ГАЗ, Москвич, ЗАЗ) не дават дефекти.
                        В интерес на истината, напоследък се сблъсквам с проблеми от скъсани ангренажни вериги (който скоро е идвал при мен е виждал) на двигатели с относително нисък пробег. Не че проблеми с ремъци и ролки няма. По-напред бях пуснал една снимка на Супърб с две прецакани ролки и цял ремък - последствията са ясни... Оправен е отдавна, докато Xtrayl ският двигател е поломен тотално от скъсана верига.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                          Звучи гадно
                          Познато ми е . Не заради мигача де . На мен пък ми изхвръкна една скоба на интеркулера и без турбото заби нос баш доде се бях изравнил с изпреварвания ...

Всъщност , любопитно ми е каква е била загадката с мигача ?
                          Цялата работа се оказва лоша връзка към единия стоп (същия номер е и при изгоряла крушка и дори на третия стоп),измислено с цел "безопасност"!!!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Дават, ама в кои случаи -пак за да се икономиса. Давал съм за пример , едно А8 ,но преди скъсването беше минало над 300 000км. без смяна.
                            И на 2л. Мерцедес двуредова верига се скъса след 540 000хл.км. и даде фира и разпределителния вал с конзолите. Но заслугата пак беше в собственика , а скъсването е продължение на проблем в една от дюзите!!!

Коментар

Добре де , за да има поне някаква файда от темата :
                              Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                              Точно от там мина моето,чисто ново от Базис-М.
                              Човека ме пита:"Нормална настройка или оф-роуд".
                              Отговора ми беше втори вариант,последва разпробиване на муфата,добавка известно количество силиконов гел,направа резба на отвора,завиване на болт,намазан с осигурител, качване и проверка на стенда за температура на сработване.
                              Резултатите бяха добри след което последва проверка и на конкретния термостат с който карам.
                              После от моя страна монтаж и тест на стръмен наклон с буксуване.
                              Засега съм удовлетворен от работата на виското...-
                              Колега, ако не е тайна - какви пари ти излезе цялата тая операция ?

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                                И нашите са около 20сетина годишни. Има коли на, които стрелката не мърда- за да мръдне трябва много да е загряла. Има и коли, които постоянно клатят стрелката- просто така са направени, не че прегряват, просто не показват средно аритметично /образно казано/. В някои книжки на колата си пише коя е максималната работна температура. Ако стоиш на 40 и кусур градуса в задръстване и климатика млати, нормално е да си около 100те градуса /за някои коли/. Това не я прави прегряла. Кола по магистрала да ми вдига температура не ми се е случвало.
                                В неделя във Вегас ще е 44 градуса по Целзий. И няколко милиона коли там ще се шматкат с пуснати климатици из задръствания и магистрали. Изправна кола много трудно ще я прегрееш.
                                Имах снимки баш от Вегас с малкия осмак,45 градуса,климатик и черна кола,карам аз........и никакви нерви,виското му е на десетина години поне,антифриза на 2,термостата на 5,радиатора на 400 000 километра.

И тая не охлажда като 500,онова с много газ може да го караш където ти кефне,мете по улиците като загрее
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X