Здравейте, какво масло трябва да се сипва на този двигател? Колата я имам от скоро това ще ми е първа смяна. Искам да пробвам с 5в40 тъй като е пълна синтетика и ако е рядко и го гори на другата смяна ще сложа 10в40. В ТекДок дава, че спецификацията трябва да е API SE, но такова масло на пазара не намирам. Разтърсих се и пише, че това е спецификация за двигатели до 1988г? Попринцип ТекДок е доста сериозна програма и няма грешки.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
двигателно масло Kia Sorento 2.4i 139hp?
Свий
X
-
От: двигателно масло Kia Sorento 2.4i 139hp?
API SE няма да намерите никъде,а не Ви и трябва. Към TecDoc,AutoData и пр.не се обръщайте за справка по технически течности и обеми,защото са пълни с грешки.
Свалете си ръководство на потребителя (коя е годината?Има три поколения...)
https://carmanuals2.com/brand/kia
и направете справка първо там.
После из някои "съветници" на разни фирми като:
https://valvoline-eu.lubricantadviso...41473eb0843e42
Ако е след 2009 навярно ще иска 5w-30...
В работен режим 5w-40 не е "по-рядко" от 10w-40.
-
Това,че на тубата пише 5w40 не означава,че е пълна синтетика.
Там пише и други работи.Не разбирам от масла,но се консултирам с такъв който разбира.
Само за информация,киата от подписа я карам с 5w40.
Ако искаш звънни на този номер 0888327623,кажи че аз съм ти го дал.Последно редактирано от georgipetkov64; 15-04-19, 19:57..Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bokrael Преглед на мнение0w30, 5w30, 5w40 в 99% от случаите са пълна синтетика....
Иначе имате огромен избор от масла за този двигател.Дали ще са 100% синт. или не,ако не са ментаци,ще си вършат нормално работата.
Коментар
-
Хайде малко съдействие и от Ваша страна,де...отворихте ли линковете горе?
https://carmanuals2.com/brand/kia
Има н-броя наръчници,оригинални,на няколко езика..биля и на полски, с една юродивост към днешно време.
Ако ги отворите,ще видите,че маслата,предписани от производителя към него време ...днес,2019, са някак труднонамираеми на пазара и е нонсенс изобщо да се търсят.
Понеже древният матор Сириус G4js е непретенциозен към маслата,наливате 5w-40 a3/b3; а3/b4 и готово(щом искате "синтетика").
P.S.Поради неугасващата и дълголетна любов на далекоизточните производители към масла с нисък вискозитет ще забележите,че за тези се препоръчват(и са обслужвани по разни точки на земното кълбо)с xw-30 ILSAC GF-x. Tъй че избор голям. Аз все пак бих се придържал към ACEA a3/b4 ако ще е xw-30...
Ей например от испанската версия на наръчника ,2005г:
"Gasolina API Service SJ, SL o superior, ILSAC GF-3 o superior"
Препоръките на Кастрол и те са в духа на лЕбералните изисквания на производителя:
https://applications.castrol.com/oil...-4-(2002-2006)
Коментар
-
Благодаря отново! Погледнах наръчниците, но нямаше как да търсиш из текста и скролвах Х време из разни описания как да си отвориш вратата и как да светнеш фаровете и се изнервих.
Значи всяко масло API SJ, SL и ACEA A4/B4 става? Вие какво бихте ми препоръчали като визкоситет за нашия климат и за този мотор?
Коментар
-
A,в наръчниците за всички марки справката за масла и течности и т.н. е ,кой знае защо,винаги към края...като най-маловажна и неинтересна за потребителя.
Аз лично бих взел 5w-40 ACEA a3/b4 и толкоз.
Ако ,разбира се миизпаднат "за без пари" (но без съмнения за автентичността) масла от рода на 10w-40,5w-30 или(лятос) 15w-40,пак бих налял и спрестените парици бих употребил за други работи...
Коментар
-
10W40 или 15W40, а зимЪска, га сняг забръска ?!
Писано е поне в 20 теми, но айде пак.
През 2019 да се кара с нещо различно от синтетика е глупост, а в случая и с първа цифричка >5.Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 17-04-19, 13:02.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение5/50.Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар