Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на масло на хидравлика.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на масло на хидравлика.

Някой правил ли я е тая гимнастика. От къде се сипва е ясно, но от къде се източва е въпроса и колко събира. Става дума за дизелова Киа JA модел, а именно моята.
    Знам от опит, че е много голяма вероятността после да протече помпата, но след поредните разходки по "Родопите" нещо взе да затяга волана. В интерес на истината това е единственото масло, което не посмях да сменя когато я купих, поради горната причина.
    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

От: Смяна на масло на хидравлика.

На предната джипка имах затягане, и се оказа затегнала чашка на каре на волана. Минах през смяна на помпа, не се оправи проблема, и започнах да разскачам части от кормилната уредба, за да елиминирам отделните детайли, докато остана само секторна кутия и прът на волан. А за източване през някой от маркучите.
    Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

https://youtu.be/VuPALAnHjRM

Накратко - източваш казанчето с една голяма спринцовка и медицинска система, въртиш волана, точиш пак каквото излезе, наливаш ново, караш из града 15-20 километра и после пак повтаряш същото. Правил съм го на предишната ми кола (Фиат Брава). Помпата виеше, след това спря. Продадох го без проблеми и без течове. За цялата операция отиде малко под 1 литър АТФ и около 30-40 минути сумарно.

Коментар

Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
        Някой правил ли я е тая гимнастика. От къде се сипва е ясно, но от къде се източва е въпроса и колко събира. Става дума за дизелова Киа JA модел, а именно моята.
        Знам от опит, че е много голяма вероятността после да протече помпата, но след поредните разходки по "Родопите" нещо взе да затяга волана. В интерес на истината това е единственото масло, което не посмях да сменя когато я купих, поради горната причина.
        Започни от ремъка-ако е хлабав го стегни-(оптимално).
        Смажи и каретата на корм.прът, доколкото е възможно с въртене ляв/десен и поливане с гъсто трансмисионно масло-(разбира се слагаш парцали да не се олива всичко под пръта).
        Ако няма ефект пробваш със смяна на масло и пак ако няма-помпа.
        П.П.При Лада Нива волана ми затягаше от втулки на хебела,тъй че и това не е изключено...

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
          Започни от ремъка-ако е хлабав го стегни-(оптимално).
          Смажи и каретата на корм.прът, доколкото е възможно с въртене ляв/десен и поливане с гъсто трансмисионно масло-(разбира се слагаш парцали да не се олива всичко под пръта).
          Ако няма ефект пробваш със смяна на масло и пак ако няма-помпа.
          П.П.При Лада Нива волана ми затягаше от втулки на хебела,тъй че и това не е изключено...
          +1
          Да си потвърдя написаното от обичайния ми акаун,който временно бях загубил и да окажа Благодарности на Ясен за помощта без която нямаше да се получат нещата!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X