Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля помогнете. Сервиз или майстор за Kia Avella Delta

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля помогнете. Сервиз или майстор за Kia Avella Delta

Здравейте,

Сигурен съм, че темата не е за тук, но след 15 минутно търсене из форумите не намерих къде да я сложа. Моля поправете ме. Първо я сложих в "спам чат дискусии ..." форума но после прецених че тук имам повече шанс. Не намерих как да я изтрия от там, така че в момента са две за което се извинявам. Много съм на зор с колата хора.

Препоръчаха ми да питам тук за някакъв майстор или сервиз където биха поне опитали да поправят колата ми. Тя е Kia Avella Delta, 1500, бензин, 1999г. Закарах я на майстор той каза - няма части, много е ръждясала отдолу не ми се занимава. Според него трябва да се сменят каретата, да се завари предната греда защото е спукана по средата и да се смени гарнитура на главата за да спре да губи масло. Намерих гарнитура за главата и съм склонен да поръчам по ebay карета ако не се намери никакъв аналог в БГ. Но първо трябва да имам кой да извърши ремонта. Колата си има и други проблеми но доколкото разбрах ако не оправя каретата и гредата може да се пребия по пътя. Не съм от хората, които ще се пазарят за цената в някакви разумни граници, ще платя колкото трябва. Колата е на 118 000 km и аз съм и първи собственик за това идеята да я сменя с друга употребявана кола не ме блазни никак. Ако това ще помогне, колата всъщност е Ford Festiva - в различните страни е продавана с различно име.

Аз съм от София и бих предпочел сервиза да е тукашен, но и в друг град бих я закарал ако нямам друг избор.

От: Моля помогнете. Сервиз или майстор за Kia Avella Delta

Добър ден,колега.
    Давам ти приятелски съвет с който,разбира се не си
    длъжен да се съобразиш!
    Щом колата е стигнала до силна корозия/нужда от ремонт по носещи греди,а освен това и доста други ремонти,разбирай ремонт почти сигурно надхвърлящ себестойността и,какъв е смисълът да я възстановяваш?
    Ще хвърлиш едни пари,не е сигурно въобще дали ще случиш на читав механик и така или иначе ще караш кърпена кола.
    На твое място бих се разделил с нея и бих търсил нещо от среден клас,със здраво купе-(това е много важно), което да е добре познато в България.
    Успех и със Здраве...

Коментар

Имам служебна Kia Klarus 1999 г. Преди пет години служител изкриви заден шенкел. Е няма намиране! Оставили сме я на умиране, ама не се дава. Само сменяме гуми, защото ги яде за 2-3000 км.

Изпратено от моят Redmi 5 с помощта на Tapatalk
      Марин Райковски

Коментар

На първо четене,има такива които се продават на части.
        Това към колегата,пуснал темата.Все пак всичко опира до финанси.
        .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
        Киа спортаж2000тди 98г
        Ауди А3 1.9ТДИ
        Каравана Аdria 390Q

Коментар

Мерси за отговорите хора. Все пак някаква идея за сервиз? Каквито и части да намеря нямам шанс сам да си ги сменя.

Коментар

Виликар
            бул. Св. Климент Охридски, 65
            добри са и имат налични части

Коментар

Да, там са най- печени за завъртяни неща. Даже в момента имам там пристигнали втулки за щанга. А на друго място ми обясняваха, че евентуално със следваща доставка след два месеца.

Изпратено от моят Redmi 5 с помощта на Tapatalk
              Марин Райковски

Коментар

Въпросната Kia Avella Delta е много сходна с Hyundai Pony по външен вид !!! Дали няма да се напаснат части от нея ?

Коментар

Този модел е от времето, когато Кия имаха договори със Мазда, която пък е под шапката на Форд. Тази Авела е дериват на Форд Фестива с двигател разработен от Мазда. През 1999 г. се обединяват с Хюндай, а общите им модели идват няколко години по-късно

И според мен е глупаво в наши дни да се кърпи и ремонтира основно автомобил, който срува 1000 лв. И точно в този модел няма нищо ценно. Но изборът си е твой.
                  Последно редактирано от bullet_pk; 12-07-18, 20:11.
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

+1

Коментар

Колега не че нещо но тая кола май си е за пенсия... просто няма нещо за което да се хванеш и да кажеш че има смисъл да набиеш пари в нея. Купе- изгнило, трансмисия за ремонт, двигател окотен... Не знам колко мислиш че ще ти излезе да я вкараш във състояние да може да се кара а и колко и как ще върви след това е божа работа. Аз лично не бих си го причинил, не и за кола дето мога да си купя еквивалент в състояние качваш се и караш без да се занимаваш за цената на ремонта, ако не и по малко. Просто около това дето си замислил гаранция ще излязат неща за поне още толкова пари дето си сметнал до сега.... и сметката накрая няма да ти хареса.
                      0-

Коментар

Благодаря за мненията. Ето защо смятам, че колата си заслужава да се поправи:
                        1. пари за нова нямам, пак ще е стара значи защо да не карам това, което познавам?
                        2. от както е купена през 2000 година, са и сменяни само масла, филтри, ангренажен ремък на 75000km , накладки, гърнета и акумулатор. Това са 18 години само смяна на консумативи и никакви проблеми.
                        3. понеже е неугледна и рядка, вероятността някой да ми я вдигне или да си вземе парче от нея е нищожна
                        4. гумите са 13ки, на почти всички нови са по-големи, което си е доста разход. аз ги сменям на 2 години, ако се по-големи ще почна да се ослушвам.
                        5. живея в Симеоново на 800м нв и с тая кола никога не съм имал проблем да запали, да тръгна, да спра, да се кача на баир, да я обърна в 20см сняг, - неща които Пежо 307 на баща ми с уж хубави зимни гуми изобщо не ги прави.
                        6. двигателя е на 120K km и разхода градско ми е под 9.

Попаднах на KOLOS - MS сервиз в нета. Някой има ли впечатления от тяхната работа. Благодаря още веднъж.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X