Здрaвейте! Имaм проблем,не идвa ток до релето нa подгревa което се нaмирa до кутиятa с компютърa.Колaтa е Кия Спортидж 97г.2000куб.83кс.дизел.Къде дa търся проблемa?

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Проблем!

Свий

X
- 

От: Проблем!

Не мога да ти помогна много.
 Най-вероятно има предпазител някъде,но не съм го търсил и не знам къде е.
 До алтернатора има една черна кутия,виж случайно да не би да е там.
 Нормално е да започнеш от предпазителя,след това при някой който си разбира от работата..Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
 Киа спортаж2000тди 98г
 Ауди А3 1.9ТДИ
 Каравана Аdria 390Q

- 

Не. Главното е зад кулера.Първоначално публикуван от niksan8207 Преглед на мнениеТовa реленце ли е глaвното което подaвa ток към свещите?След кaто устaнових че не идвa ток до въпросното реле сегa я пaля с кaбел от плюсa нa aкомулaторa към свещите.Проверил съм предпaзители и бушоните!
 Коментар
- 

А сега де...
 Пенчо, сигурен ли си за релето зад кулера?
 Защото при мен такова няма. Единственото реле, е долу до компютъра и е 60Амперово.
 Друго няма.
 Предпазителя за въпросното реле, се намира пред акумулатора в черна кутия и е 70Ампера.
 Но управлението идва директно от компютъра. Освен това ако релето НЕ е включено в компа, напрежение се подава за секунда /или по-малко/ и се изключва. Т.е. ако се мери на кабелите към управляващата намотка, без да е включено релето, трябва да сме бързи.
 А най-добре да се провери релето като се свали и тества направо на 12 волта и се измерят контактите му с ОмметърПоследно редактирано от pansim; 09-04-17, 10:03.Панайот Бърдарски
 0887 60 77 22
 Коментар
- 

При мен е така!Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнениеА сега де...
 Пенчо, сигурен ли си за релето зад кулера?
 Защото при мен такова няма. Единственото реле, е долу до компютъра и е 60Амперово.
 Друго няма.
 Коментар
- 

Никсан - какви са познанията ти по електроника?

Пенчо, щом е поставено реле 60 Ампера и дебели кабели към него, значи така са го решили. Няма логика реле с такъв голям максимален ток, да управлява друго реле. При теб долното реле колко Амперово е?
 И още нещо - моята е 1999година. Да не се окаже, че има разлика в ел. схемата в различните години на производство.Панайот Бърдарски
 0887 60 77 22
 Коментар
- 

Нямам идея колко е. Горното ме е 80А, но отдавна го управлявам ръчно!Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнениеНиксан - какви са познанията ти по електроника?

. При теб долното реле колко Амперово е?
 И още нещо - моята е 1999година. Да не се окаже, че има разлика в ел. схемата в различните години на производство.
 Коментар
- 

1. провери самото реле дали е изправно с омметър - силовите контакти
 2. провери 70А предпазител
 3. провери дали има напрежение по силовия кабел до релето след предпазителя 70А
 4. провери връзката /буксата/ на силовия кабел след релето, до АБС модула
 5. провери дали е здрав кабела от подгревните свещи до буксата при АБС-а
 Друго просто няма.Панайот Бърдарски
 0887 60 77 22
 Коментар
- 

Добре ще проверя обстойно с помощта на ел.техник приятел като се върна от почивката,утре тръгвам за Павел Баня.Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение1. провери самото реле дали е изправно с омметър - силовите контакти
 2. провери 70А предпазител
 3. провери дали има напрежение по силовия кабел до релето след предпазителя 70А
 4. провери връзката /буксата/ на силовия кабел след релето, до АБС модула
 5. провери дали е здрав кабела от подгревните свещи до буксата при АБС-а
 Друго просто няма.
 Коментар
Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар