Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло за двигател на Киа 2.0тди 98г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Масло за двигател на Киа 2.0тди 98г.

Свиквай с двигател на мотокар.2000 кубика, сигурно половин тон, 6,3 литра масло, два маслени филтъра и 83 коня.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от GECATA 73 Преглед на мнение
      Ама тя с два маслени филтъра ли е , ....
      Един от ляво и един от дясно . Успех

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20150515_006.jpg
Прегледи:1
Размер:322.2 КБ
ID:5757083Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20150515_007.jpg
Размер:302.0 КБ
ID:5757084
      Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо. Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!

Коментар

Благодаря, днес ходих на две места да го сменям, но ми отказаха. Сега чакам на един приятел да му се освободи канала и там ще го сменям. Единият филтър е бая голем, надявам се да станат.

Коментар

Отказали са ти защото при Мазда (там двигателя е напречно) вътрешният филтър се сменя гадно.
          А на теб защо ти отказаха ?
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Ако някой предходен душманин е стегнал филтъра от пасажерската страна повече от необходимото, очаквай неприятна борба, този е малкия филтър. Казвам го от опит. Няма много място за вкарване на инструмент за развиването. Най-вероятно и заради това са отказали.

Големия се развива с поглед. Място много, удобно, лесно и бързо.
            Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
            Renault RX4 '02 2.0 (Архи)

Коментар

Е точно малкия е се пада зад мотора при Мазда и нЕма сваляне.
              Всичко се прави, но повечето маслари са свикнали да сменят маслото за 10мин. и да им се разкараш.

Коментар

Цитирам от двата пункта зя смяна на масла какво ми казаха - Манисе с тая кошница, откъде го докопа тоя боклук, това не е кола. Естествено им зададох въпроса на колко такива са сменили маслото- е на нито една. Така са чули. Еми да си е... мамата. Като не щат да вземат 10 лв. си е техен проблем. Утре ще го сменян при един приятел.

Коментар

Липсата на компетвнтност в такива пунктове граничи с безкрайността... Мен ми обяснява един как шкодата на 300хил не можело да се кара с 5в40,трябвало 10, че даже 15...иди обяснявай, че и трите са с еднакъв топъл вискозитет и различен студен... Това човек, който продава масла....олигофрени...

Малко изместихме темата...

Сменяй го сам. Не го мисли. Не помня дали имаше дифтунга на пробката. Ако има - смени и нея!

Коментар

Първоначално публикуван от GECATA 73 Преглед на мнение
                    Цитирам от двата пункта зя смяна на масла какво ми казаха - Манисе с тая кошница, откъде го докопа тоя боклук, това не е кола. Естествено им зададох въпроса на колко такива са сменили маслото- е на нито една. Така са чули. Еми да си е... мамата. Като не щат да вземат 10 лв. си е техен проблем. Утре ще го сменян при един приятел.
                    Споко, за КИА поне са чували, а за моя у Форума е пълно с мнения на разбирачи, дето даже не могат да му кажат марката.

Коментар

• От: Масло за двигател на Киа 2.0тди 98г.

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                      Споко, за КИА поне са чували, а за моя у Форума е пълно с мнения на разбирачи, дето даже не могат да му кажат марката.
                      Е , ти си по-инак.Няма да ме учуди , ако идеш за обслужване в некоя школа по таекуондо.И да се окаже , че там са по-в час!
                      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                        Е , ти си по-инак.Няма да ме учуди , ако идеш за обслужване в некоя школа по таекуондо.И да се окаже , че там са по-в час!
                        Аре са, ти па и си се возИл у него.
                        Коментарите са от тия дето не са чувАли, а като видят за кво става въпрос, а и за работа по него и обслужване, приказката вече е друга.

... ма аре да не цапаме темата, че е за КИА.

Коментар

Току що смених маслото, филтрите се развиха без проблем. Сипах 6 л., запалих, изчаках 5 мин. и проверих на щеката- на максимум, а видях на предният капак има табелка за маслата на колата, там пише 6,4 л. с филтрите. Ще я покарам днес и пак ще проверя. С горивният филтър ударих на камък. По номер от стария и от каталог филтрите които се продават са плитки в долния край където влиза някакъв като поплавък. Това е стария и на снимката се вижда как навътре има една ламаринка. На новите е по навън и тапата отдолу не може да се завие. Ако някой е имал същият проблем да сподели от къде да намеря такъв филтър, а и за какво е тая урудка отдолу на филтъра.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20170622_120011.jpg
Размер:259.1 КБ
ID:5757172Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20170622_115958.jpg
Размер:179.0 КБ
ID:5757171

Коментар

грешка
                            Панайот Бърдарски
                            0887 60 77 22

Коментар

Пише 6.4 но това е относително, според размера на фклтрите. Различните маслени филтри имат различен капацитет. Зависи и колко добре се е отцедило старото масло. При мен веднъж събра точно 6,веднъж 5.8 при показания по нивел на 3/4. Провери сутринта, след като е бил цяла вечер двигателя в покой.

Нафтовия филтър е малко особена птица. Има го от редица производители. Потърси в гугъл горния номер на филтъра и ще намериш същия на ашика наличен в доста онлайн магазини. Ако ще го търсиш по локалните - долния номер е оригиналния номер на Киа, който можеш да ползваш за референция. Аз лично имам най-голям успех при търсене на части и филтри по модел и марка на автомобила, без номера на части, шасита и т.н.

Поплавака, който се навива отдолу е датчик за вода в горивото. Не е жизнено важен и реално може и без него.

Предвид факта, че тялото на горивния филтър е калпаво и платната на помпичката се късат и после няма палене, ако не намираш филтъра в твоя град можеш съвсем успешно да го замениш с такъв от голф 2 и гумено мехче за подкачване. Даже и снимки бях качил в едната тема. Става доста лесно и решава редица проблеми.

Коментар

Помпата с филтъра и поплавъка в Базис бяха нещо като 25лв.
                                Корейски оригинал.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X