Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на антифриз Kia Sportage 2001г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на антифриз Kia Sportage 2001г.

Здравейте на всички,
    от известно време се каня да си сменям антифриза, обаче имам няколко неизвестни...??????
    Чувам че е добре да врътна една две води преди да налея новият антифриз.
    Това ако се прави с обикновена чешмяна вода няма ли риск от допълнително образуване на котлен камък? Някои даже ми казаха да сложа оцет във водата?

Спортиджа сам ли се обезвъздушава? Видях че има долу на радиатора предвидено място за източване на антифриза.
    Обаче толкова лесно ли е направено източвам, наливам и карам.....?????
    Това най ме гложди, понеже по спомени на едно приятелче преди години като си сменя антифриза на Nissan Almera 1996г. имаше май някави пробки на блока и по горе май към главата ли????? които се отваряха за да се обезвъздуши????

И ако някой може да каже къде после да си изхвърля старият антифриза ще е супер!!! Знам че е силно отровен и ми е жал да го излея някъде или в канала

Ако някой се чуди защо не я заведа на сервиз колата – заради тази схема с водата, иска ми се да го промия малко поне радиатора, а знаете в сервиза източват наливат и айде бягай.
    Иначе самият антифриз вече е доста мътен, все пак карам свърх запазена италианка с няколко бастуна в багажника и като съдя колко е сменяно маслото на двигателя, мога да си представя колко са сменяли охладителната течност.

Забравих да спомена че съм 2.0i 118кс, ако има значение

Ако някой може да помогне ще е супер.
    Поздрави на всички!
    Последно редактирано от I_N_M; 22-11-16, 09:12.

От: Смяна на антифриз Kia Sportage 2001г.

От врътката на радиатора ще източиш само това което е в радиатора, остава течността в двигателя и радиаторчето на парното.
    Смяната и промиването не е толкова лесно колкото звучи (точиш, наливаш и караш)
    Трябва да махнеш термостата за известно време, за да не спира движението на флуида, играчка си е, не знам до колко е добре сам да го захващаш тоя филм.
    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

На поизстинала кола - махаш долния маркуч на парното, докарваш един маркуч от чешмата, или една, две големи кофи с вода.
      Палиш колата и почваш яко да наливаш вода в разширителния съд. Така тази вода директно ще отива в блока и няма да грее ДВГ.
      След около 1 минута гасиш , слагаш маркуча на място и обезвъздушаваш. Караш малко време с тази вода , после я изливаш и си сипваш новия антифриз. Ако ти се струва сложно - иди плати на читав майстор да го свърши.

Коментар

Първоначално публикуван от u_bo Преглед на мнение
        Палиш колата и почваш яко да наливаш вода в разширителния съд.
        А ти случайно да си виждал Кия??? И по-конкретно модела за който се пита?
        Защото това което казваш е чиста глупост.
        Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

Аз няколко пъти съм сменял. Не такава драма. Отваряш пробката на радиатора и капачката и чакаш да изтече каквото изтече. Аз лично маркучи не съм откачал, но ако искаш, откачи каквото можеш. Кия-та трябва да е спряна с муцуната надолу при източването. Като го източиш, ако искаш промиваш с добавка. После затваряш пробката долу и наливаш колкото поеме в радиатора, палиш с отворена капачка на радиатора и чакаш да загрее и отвори големия кръг, после доливаш, доливаш и в разширителя и това е в общи линии. Пълненето се прави с муцуната нагоре.
          И си намери свестен антифриз да не повчаряш упражнението няколко пъти

Коментар

Значи нищо не си сменял. Така източваш само радиатора и нищо повече.

Коментар

Първоначално публикуван от crazyjob83 Преглед на мнение
              Значи нищо не си сменял. Така източваш само радиатора и нищо повече.
              Е, не е само радиатора. Източват се около 5 литра от 7,5 някъде. През водната помпа изтича доста антифриз, но тя не е най-ниско на блока.
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                Е, не е само радиатора. Източват се около 5 литра от 7,5 някъде. През водната помпа изтича доста антифриз, но тя не е най-ниско на блока.
                Точно. Като си правя антифриза слагам 4 литра антифриз и 4 литра вода. След като съм го източил и взема да го пълня ми остава около литър, литър и нещо. Значи от 7,5 вместимост, наливам 6-6,5.
                Точно и затова в инструкцията е записано че колата трябва да е паркирана под наклон. А този начин за смяна е посочен в ръководството, така че...

Коментар

Момчета, благодаря за отзивите.
                  Като вкарам към уравнението и времето което ми е кът и други неизвестни.........отивам на майстор!
                  Поздра и много кални километри на всички!

Коментар

Ако не се промива. Времето за смяна е 30 минути 15 да изтече и 15 да налееш новия.
                    Внимавай с майсторите и успех

Коментар

Ако промиването е само с вода,няма нищо лошо.
                      Но ако се ползва и химия,там не се знае какво ще стане!
                      .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                      Киа спортаж2000тди 98г
                      Ауди А3 1.9ТДИ
                      Каравана Аdria 390Q

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X