Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гърми на газ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гърми на газ???

Първоначално публикуван от lakatnika Преглед на мнение
    Дали е така колега или просто всеки си хвали това което е сложил и работи?...
    Аз съм чувал и хубави и лоши неща за Шампионките,и същото съм чел и за NGK
    Пресни спомени от последните два комплекта шампион, които са ми минавали през ръцете:

Една свещ изпускаща компресия и две неработещи, почти също толкова трагично е и положението с еквием... За малко да забравя, два нови шампиона за мотоблок директно в кофата, не много отдавна. Не робувам на марки, ползвам Беру напоследък, понеже не съм имал проблеми. Докато живеех в Пловдив ползвах бош. Известно време карах и с Денсо. Ако на Беру почне да им пада качеството ще ги сменя. На Шампион обаче и въздушен филтър няма да си купя!
    Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
    Renault RX4 '02 2.0 (Архи)

Коментар

Неговата АГУ е 2 поколение ламбда газ контрол. Това е стъпков мотор които следи показанията на ламбда сондата и коригира подаването на газ т.е. степ мотор отваря и затваря притока.
      Това е доста добра система но има едно НО, ако ламбда сондата е мудна или не работи читаво тогава това нещо /система/ почва да пречи. Нека колегата да си купи една обикновена дроселна врътка и да си нагласи ръчно сместа може и да му падне и разхода даже.
      Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
      freelander 1,8 2001g.

Коментар

Първоначално публикуван от zmiori Преглед на мнение
        Неговата АГУ е 2 поколение ламбда газ контрол. Това е стъпков мотор които следи показанията на ламбда сондата и коригира подаването на газ т.е. степ мотор отваря и затваря притока.
        Това е доста добра система но има едно НО, ако ламбда сондата е мудна или не работи читаво тогава това нещо /система/ почва да пречи. Нека колегата да си купи една обикновена дроселна врътка и да си нагласи ръчно сместа може и да му падне и разхода даже.
        +1 Въпреки че е по варварско и няма да ползва ламбда сондата гаранция че колата ще заработи доста по добре. По нагоре имаш методиката за настройка на обикновена газ.

Коментар

Купувaм свещи сaмо NGK ,нямaм проблеми с гaзтa ,кaбелите не сa ми Форнтерaджийски ,a VW силикон и се родих ,между другото нa оригинaлните кaто им мaхнaх метaлнaтa облицовкa нa лулите се успaхa и те!Гърменето нa гaз и според мен е от беднa смес ,при мен се получaвa рядко,кaто зaредя някоя по нискокaлоричнa гaз,рядко зaреждaм нa рaзлично място ,но се нaлaгa и усетя ли ,веднaгa коригирaм подaвaнето!
          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Моя Кико, когато гърмеше спука същата кутия от задната страна на двигателя. Изхвърлих я, а макркуча го запуших с топката от скорстния лост на Жигула.
            ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
            Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Днес,Когато се връщах от сервиза случайно видях че стрелката на температурата играе като оборотомер,като пусна вентилатора на парното от 1 до 4 и тя се качва по нагоре вместо да пада???
              МНЕНИЯ?...
              А по принцип когато карам на дълго стрелката показва една черта под средата и често пада и по долу...сменял съм Термостат и датчика му и патрончето/.и водна помпа.
              Shuanghuan S Ceo 2.4i/128Hp
              Краси
              "машината обича Ласка,грижливо гледане и Смазка"

Коментар

Това със стрелката трябва да е слаба маса някъде, няма връзка с газта и изпарителя.

Относно ламбда контрола на газта-като замисъл е добре, но разчита на работеща сонда, а дали тя е такава?
                Изобщо-двигателите са претоварени от екологични глупости, и колкото по-рано се отървем от тях-толкова по-добре(и икономично) ще вървят колите ни на газ.
                Тези системи са мислени за идеални условия(почти лабораторни), а ние караме коли с незнайно какъв пробег, и с незнайно как работещи датчици.
                Та махане на тази глупотевина, и слагане на обикновен тройник-и всичко заспива.
                Дано де, че може да има още проблеми за отстраняване...
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ако работи коректно ламбда сондата разхода и динамиката с ламбда контрола няма как да не е по-добър отколкото при монтирано ръчно кранче. А дали е жива сондата лесно се проверява. То ако не е жива няма изобщо да работи нормално колата - колегата ще усети. Предполагам, че газаджията в сервиза го е проверил това като е настройвал.

Коментар

Благодарности на всички които се включиха!
                    За сега ще видя как ще се държи като я покарам уй"кенда
                    -но най вероятно ще сменя клапана с ръчен регулатор,ще сложа клапан с филтър и нов изпарител.
                    Мерси и на колегата за питането ми "със стрелката",ще взема да отворя таблото да видя там дали не е някоя маса.
                    Последно редактирано от lakatnika; 05-10-16, 17:41.
                    Краси

Коментар

Зa aномaлиятa със стрелките,кaкто пише колегaтa провери кaбелите по зaмaсявaнето в моторният отсек.Идентичен случaй имaх нa Пaсaт 1.8 моно ,стрелките нa темперaтурaтa и горивото при подaвaне нa гaз вървехa нaгоре пътувaйки зa Бургaс ,укротявaхa се и нa кръговото нa Ново село пaднaхa долу,окaзa се почти скъсaн тънкия кaбел нa aлтернaторa,устaнових след кaто спирaйки зa почивкa не можaх дa зaпaля,тa провери и тaм.
                      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                        Зa aномaлиятa със стрелките,кaкто пише колегaтa провери кaбелите по зaмaсявaнето в моторният отсек.Идентичен случaй имaх нa Пaсaт 1.8 моно ,стрелките нa темперaтурaтa и горивото при подaвaне нa гaз вървехa нaгоре пътувaйки зa Бургaс ,укротявaхa се и нa кръговото нa Ново село пaднaхa долу,окaзa се почти скъсaн тънкия кaбел нa aлтернaторa,устaнових след кaто спирaйки зa почивкa не можaх дa зaпaля,тa провери и тaм.
                        Ми ще по огледам тия дни.
                        Благодаря.
                        Краси

Коментар

Кажете къде е врътката за вдигане на оборотите на двигателя/аз виждам само болтчето за обиране на жилото на газта/това ли е??
                          --Ново двайсе,освен че нямам газов клапан с филтър,Нямам и "Плочка"на всмукателния колектор,само маркуча който от стъпковия мотор направо е вкаран през една дупка вътре...
                          Резултата е не по добър през пробното каране ,единия ден за 70км.един път гръмна,а втория ден пак за толкова км. 4 пъти гръмна./на изключена от скорост при по голяма инерция гасне,а и по светофарите чат-пат го прави...
                          Май ще одя пак да ми гледат кабели и свещи па после ще слагам плочка,клапан с филтър и нов изпарител и замяна на стъпковия мотор с единичник с ръчен реглаж.
                          Краси

Коментар

за стрелката не откривам "хлабава маса" по алтернатора...или друга такава...на него имам една букса с няколко жици и един дебел кабел с гайка.....
                            Стрелката пада много долу когато карам нанадолно или по инерция...
                            не съм отварял километража/уредите/ нещо там да е?...
                            Краси

Коментар

Пробвай с нова маса купе/двигател.
                              .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                              Киа спортаж2000тди 98г
                              Ауди А3 1.9ТДИ
                              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                                Пробвай с нова маса купе/двигател.
                                Де да я търся тая маса...
                                Краси

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X