Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси относно Kia Sportage 2.0 CRDi , 2005, 112hp на старо, ръчни скорости, 4х4.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпроси относно Kia Sportage 2.0 CRDi , 2005, 112hp на старо, ръчни скорости, 4х4.

Здравейте,
    Преди 15 дни се сдобих с въпросната Kia Sportage. Желанието ми беше да заменя поддръжката на Нисан Примера и Чероки 2.5 TD с една кола. Тъй като Кията е нова за мен имам някои въпроси и ще бъда благодарен на всеки отзовал се.
    1. Между 1500 до към 2200-2400 оборота чувам едно пърпорене от двигателя. Не ми се струва характерно за дизел. Откакво може да е това?
    2. Оказа се че просвета (клирънса) е доста малък - около 150мм, измерено под кората на двигателя. Би трябвало да е 195 ,поне така пише по спесификциите. В момента е с гуми 235/60/15 напомпани с 2.2 атмосфери. Въпросът ми е каква е причината, защото не ми се струва за нормално и как може да се увеличи и ако "да" - къде. Трябват ми 3-4 см още. Предстои ми купуване на нови гуми. Какъв размер мога да сложа?
    3. Струва ми се че мощността и не е достатъчна на ниски обороти. Тази неделя на една стръмна част (около 20м ) на един черен път на два пъти ми изгасна двигателя. Не съм се засилвал и не съм давал газ. С Черокито минавах без проблем през този участък почти без газ и без включено 4х4.
    4. Чувал съм за чип тюнинг с който може да се вдигне мощността. Къде може да се направи и колко би струвало?
    Извинявам се за някои въпроси но съм пълен новак за Кията. С Черокито имам 9 годишен горчив опит. Иначе много ми допада новата придобивка.
    Ще бъда благодарен на всички отзовали се. Особенно ме интересува мнението на тези които имат такъв модел Кия!

От: Въпроси относно Kia Sportage 2.0 CRDi , 2005, 112hp на старо, ръчни скорости, 4х4

Филип е твоя човек, ма на последък май го няма.
    Иначе, по темата: пре.бал си се. Лично мнение- второто и последващите поколения (не само Киа)за мен са си високи леки коли направени да приличат на джипки и съответно по скъпи произведени за да могат тия които си скубят веждите и си бръснат краката да се почувстват поне малко мъже, карайки по някой некърпен от 30 г. асфалтов "черен" път.
    В една реклама едно подобно го наричат "градски оффроудър"?!?
    Черока ти явно е бил доста "уморен" и "изтерзан" и въпреки това е бил доста по джип от това и производните му на други марки.
    Така или иначе си го взел- обслужи го, карай си го и не очаквай чудеса.

П.П. Моята Киа е от предишното поколение и вероятно съм пристрастен....или по извратен.
    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

От: Въпроси относно Kia Sportage 2.0 CRDi , 2005, 112hp на старо, ръчни скорости, 4х4

Аз това съм търсил - висока лека кола с 4х4. Ще я карам 80% градско и 20% , та даже и по-малко, по черен път. Но изненадата ми беше малкия просвет. Нали в данните пише 195! Аз измерих 150 от кората до асфалта.

Коментар

Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
        ...
        В една реклама едно подобно го наричат "градски оффроудър"?!?
        ...
        СкъсАха ме от смях ! ... даже мислех да пусна темичка по случая.
        Оообаче, някой се/ги е светнал, и от няколко дни рекламата е променена !

За клирънса, 235/75/15 няма ли да влязат ?
        Дори и да е поуморена, се може нещо леко да се подложи ако не стане само с нови пружини.

Какъв, всъщност, е стандартният размер по предписание ?

И, това чудо, няма ли бавни та си го тормозил по баира ?
        Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 26-09-16, 22:34.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Чудото бавни няма, за сметка на това е със скъп демпферен маховик. Предписаните гуми са 235-60-16. Не знам колко по-големи можеш да сложиш. Има теми за лифт в руския форум, но не съм ги преглеждал понеже нямам мераци да правя подобно нещо. Чип можеш да и сложиш. Отзивите след чипосване са противоречиви.
          Ще премеря под моята кора колко см е, но мисля че производителя дава данни не измерени под кората, а под задния диф (само предполгам)
          Напиши в кой край на България си. Ако си близо - звънни да докарам моята да гледаме слушаме и сравняваме. Моята е 140кс и май беше с по различна горивна система, но би трябвало звука от ДВГ да е същия. Не издевателствай много над машината, съединителя е слабо звено (скъпо както вече казах), а задното минава през електромагнитна муфа и може да я стопиш бързо ако много буксуваш.
          I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Измина доста време и ще кажа накратко какво направих. Може пък на някой да се помогне.
            1. Пърпоренето се оказа от развалена дюза. Решението беше рециклиране на всичките четири.
            Това не оправи мощността. Оказа се зацапан MAF датчик. Почистиха го и е доста по-добре. Все ми се струва, че може да се наложи смяна.
            2. Просвета ... Първо сложих малко по-високи гуми. 215/70/16. Спечелих 1 см. Смених и пружините - още 2см и накрая добавих едни полиуретанови подложки. Купих ги от един руски сайт с много приключения, но колкото и да е чудно - пристигнаха. Сега е вече с 200мм просвет и няма проблем с возията. Оказа се че руснаците произвеждат за различни коли такива подложки.
            3. Остава да поработя още по мощността. Все ми се струва че някъде се губи някой кон. А и разходът и в градско ( София ) е доста голям 13-14!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X