Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повдигане на киа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Повдигане на киа

Повдигнах задницатана киата. Сложих пружини от омега Б амортисьорите също са от омега Б 73см при разпънато положение. Получисе доста добре повдигна се 8см. Обаче имам лек проблем. При дигане със крикъ диферинциала слиза по ниско и пружините излизат. Не знам дали да правя по дебело подложки или направо да заваря шини отдоло и отгоге на прожините да не излизат. Какво ще ме посаветвате ?

От: Повдигане на киа

Много са ти дълги амортисьорите. Те са тези които трябва да ограничават пружината да излиза. Ако сложиш подложки - ще вдигнеш още задницата.

Ако завариш пружините ще седят на мястото си, обаче само от края в който е заварена. Помисли за следната случка в гората - моста е на криво заради терена, едната пружина се отлепя. Малко по-нататък моста почва да се събира, но още е на криво поради което пружината не ляга в леглото си, а бяга извън него. Кой ще подпира моста при това положение и как ще се измъкнеш без пружина от единият край след тая работа?

Та според мен търси по-къси амортисьори или по-дълги пружини.

Коментар

Или сложи ограничителни колани.
      Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
      SSang Yong Kyron 2.0xdi
      Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Първоначално публикуван от stanislavktm Преглед на мнение
        Повдигнах задницатана киата. Сложих пружини от омега Б амортисьорите също са от омега Б 73см при разпънато положение. Получисе доста добре повдигна се 8см. Обаче имам лек проблем. При дигане със крикъ диферинциала слиза по ниско и пружините излизат. Не знам дали да правя по дебело подложки или направо да заваря шини отдоло и отгоге на прожините да не излизат. Какво ще ме посаветвате ?
        Дано не прозвучи поста ми крайно-критичен,но при такова повдигане бягат куп неща и ситуацията не е така елементарна.
        Да не говорим,че не печелиш нищо,като проходимост от това,че задницата "стърчи" нагоре,докато евентуално не пъхнеш 31-ци,които и без това си влизат със щатните джанти при далеч по-скромен лифт!
        Смисъл от повдигане 8-10см. има,ако ще слагаш наистина големи гуми,но щатната трансмисия не е сметната,като предавателни числа за това,тъй че все тая.....-
        Последно редактирано от Янко Желязков; 18-08-16, 06:04.

Коментар

Първоначално публикуван от stanislavktm Преглед на мнение
          И моята е задигната с толкова.Удължи си стандартните амове с квадратен профил 6х6 см или 8х8 см и си карай.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X