Обява

Свий
Няма добавени обяви.

обслужване на климатик...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• обслужване на климатик...

Здравейте Другари,днес ми обслужваха климатика и понеже съм си патил с "майстори" и "тома неверни е жив",искам да си сверя часовника с някое и друго мнение.
    За около 40 минути вързана на автоматична станция за обслужване на автоклиматици ми взеха 70 лева,казаха ми че машината сама тества системата,източва фреона,маслото и налива нови такива.
    Казаха ми че количеството фреон за тази кола//от подписа//е около 700грама/x10лв/.(някой знае ли колко фреон събира?)
    Също казаха че филтър дехидратора??? е тръгнал да се запушва и струва 140 лв.,но щял да кара още...
    -естествено подробен документ не дават но поне касова си изпросих...
    Shuanghuan S Ceo 2.4i/128Hp
    Краси
    "машината обича Ласка,грижливо гледане и Смазка"

От: обслужване на климатик...

Хитрите машини точно така правят. Прибират всичкия фреон (няма начин да се разбере иначе колко е вътре), сипват после колкото трябва и таксуват за разликата. 700 грама е нормално за повечето коли от този размер.

Коментар

Първоначално публикуван от lakatnika Преглед на мнение
      Здравейте Другари,днес ми обслужваха климатика и понеже съм си патил с "майстори" и "тома неверни е жив",искам да си сверя часовника с някое и друго мнение.
      За около 40 минути вързана на автоматична станция за обслужване на автоклиматици ми взеха 70 лева,казаха ми че машината сама тества системата,източва фреона,маслото и налива нови такива.
      Казаха ми че количеството фреон за тази кола//от подписа//е около 700грама/x10лв/.(някой знае ли колко фреон събира?)
      Също казаха че филтър дехидратора??? е тръгнал да се запушва и струва 140 лв.,но щял да кара още...

-естествено подробен документ не дават но поне касова си изпросих...
      Грамовете са толкоз,ама трябва да се приспаднат извадените. Хич ли нямаше фреон?
      За маслото - не съм сигурен, че може да се източи, ама не съм спец.
      Моята Кия е вече на 16г. ама климатик не се е налагало да обслужвам. С изключение на една обработка против плесени и де да знам какво още от което миришеше. Ама това беше еднократно преди години.

Коментар

Хора,не се заблуждавайте с тези;умни;машини.За да си отишъл за обслужване,значи нещо не си доволен от работата на климатика.Причини,много.При един микро теч на фреон,;умната;машина няма как да го хване,и се почва с едно зареждане през 2-3месеца.Най- добре ходете при майстор, който не само зарежда но прави и ремонти.
        Toyota Land Cruiser LJ70;Mazda Tribute;0878 84 20 84

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Грамовете са толкоз,ама трябва да се приспаднат извадените. Хич ли нямаше фреон?
          За маслото - не съм сигурен, че може да се източи, ама не съм спец.
          Моята Кия е вече на 16г. ама климатик не се е налагало да обслужвам. С изключение на една обработка против плесени и де да знам какво още от което миришеше. Ама това беше еднократно преди години.
          ...хм фреон си имах-според мен,просто охлаждаше слабо и нали понеже всеки гледа да те метне се съмнявам вече за всичко.
          -това е че не ми казаха нищо как ще протече операцията,какво ще се прави и колко ще струва в началото ме ядоса.
          Дано поне са го направили като хората и дано не са ме метнали Много...
          Краси

Коментар

...хм фреон си имах-според мен,просто охлаждаше слабо и нали понеже всеки гледа да те метне се съмнявам вече за всичко.
            -това е че не ми казаха нищо как ще протече операцията,какво ще се прави и колко ще струва в началото ме ядоса.
            Ако фреон си имал нямаше да ходиш да го правят. Най-вероятно си имал под 10%
            Няма как да ти кажат колко ще струва в началото. Защото не знаят.

Коментар

2 пъти съм зареждал на 2 различни коли нов внос. Първата преди 3-4 години като я купих(от Шумен) човека който ми я продаде без номера ме предупреди, че тези дето зареждат на 200м. от тях в малките улички(колата беше без номера) са му я заредили преди месец и са му взели 100лв., тъй като я препалва от време на време пробвал и климатика и спрял да духа студено, върнал се при въпросните и те му казали, че видели, че изпуска, но само я заредили, ако иска да я остави да я правят. Смъкна ми 100лв. от цената заради климатика и купих колата(на добра цена).

След това ходих при препоръчани майстори. Хората я надуха, показаха ми 3 места от които изпуска и им я оставих. След няколко часа си я взех със сменени 2 "о"-пръстена и гарнитура на компресора, взеха ми 100лв. със зареждането(беше напълно празна) - от тогава никакви проблеми.
              Преди месец си купих пак кола, пак без работещ климатик. На същото място я надуха, пръскаха, гледаха, няма видимо изпускане. Оставиха я за час надута, манометрите не мръднаха. Взеха ми 80лв. за зареждане(пак абсолютно празна).
              Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
              Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Ако фреон си имал нямаше да ходиш да го правят. Най-вероятно си имал под 10%
                Няма как да ти кажат колко ще струва в началото. Защото не знаят.
                Ок,съгласен съм...понеже миналия месец го пробвах,но не на голяма жега и работеше.явно това ме е подвело...
                Краси

Коментар

Охлаждаше слабо или духаше слабо? Че наште корейски уазки нямат филтър на купето, ама за сметка на това вентилатора се задръства от малки листа паднали през скарата с чистачките на предния джам.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                    2 пъти съм зареждал на 2 различни коли нов внос. Първата преди 3-4 години като я купих(от Шумен) човека който ми я продаде без номера ме предупреди, че тези дето зареждат на 200м. от тях в малките улички(колата беше без номера) са му я заредили преди месец и са му взели 100лв., тъй като я препалва от време на време пробвал и климатика и спрял да духа студено, върнал се при въпросните и те му казали, че видели, че изпуска, но само я заредили, ако иска да я остави да я правят. Смъкна ми 100лв. от цената заради климатика и купих колата(на добра цена).

След това ходих при препоръчани майстори. Хората я надуха, показаха ми 3 места от които изпуска и им я оставих. След няколко часа си я взех със сменени 2 "о"-пръстена и гарнитура на компресора, взеха ми 100лв. със зареждането(беше напълно празна) - от тогава никакви проблеми.
                    Преди месец си купих пак кола, пак без работещ климатик. На същото място я надуха, пръскаха, гледаха, няма видимо изпускане. Оставиха я за час надута, манометрите не мръднаха. Взеха ми 80лв. за зареждане(пак абсолютно празна).
                    Май отговора е винаги един и същ: за различни ремонти на различни места парите са пак толкова...дано не пиша скоро за др.проблем по това...
                    Краси

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      Охлаждаше слабо или духаше слабо? Че наште корейски уазки нямат филтър на купето, ама за сметка на това вентилатора се задръства от малки листа паднали през скарата с чистачките на предния джам.
                      Ооо там на джамаджама съм сложил мн. дребна мрежа отдолу,а вентилатора есента го разглобявах и действително имаше Шума и пр.
                      Духаше си нормално,но студеното го нямаше никакво почти...
                      Краси

Коментар

Ако е работил климатика, е имал фреон и просто е трябвало да се допълни. Но за тази цел, фреона се източва, машината се пуска на вакум за около 10мин, и тогава си показва за пробив в системата. След това се вкарва и масло, което смазва компресора, от 80 до 150гр.зависимост от модела, после се пълни и общо взето е това. Новите машини си показват колко фреон са издърпали и е редно всеки клиент да му се покаже, и преди да се напълни да се каже и за цената. На теб може би са ти взели малко повечко от нормалното, защото не разбираш какво да гледаш. Като си правите климатиците, питайте 100гр.колко струват и стойте там до машината когато изтегля вашия фреон.
                        0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Първоначално публикуван от lyubo73 Преглед на мнение
                          Ако е работил климатика, е имал фреон и просто е трябвало да се допълни. Но за тази цел, фреона се източва, машината се пуска на вакум за около 10мин, и тогава си показва за пробив в системата. След това се вкарва и масло, което смазва компресора, от 80 до 150гр.зависимост от модела, после се пълни и общо взето е това. Новите машини си показват колко фреон са издърпали и е редно всеки клиент да му се покаже, и преди да се напълни да се каже и за цената. На теб може би са ти взели малко повечко от нормалното, защото не разбираш какво да гледаш. Като си правите климатиците, питайте 100гр.колко струват и стойте там до машината когато изтегля вашия фреон.
                          Мерси за изчерпателния отговор Любо,явно си в нещата.
                          -а някой сменял ли е въпросния филтър дехидратор на Киа-та и действително ли е 140 лв?
                          ...и като се сменя пак ли се минава по тая процедура с пълнене и смазване...(тоест развакумира ли се системата?)
                          Краси

Коментар

Определено се минава през такава процедура. Филтър-дехидраторите на другите коли които съм виждал струват някъде толкова.

Коментар

Мерси за изчерпателния отговор Любо,явно си в нещата.
                              -а някой сменял ли е въпросния филтър дехидратор на Киа-та и действително ли е 140 лв?
                              ...и като се сменя пак ли се минава по тая процедура с пълнене и смазване...(тоест развакумира ли се системата?)
                              Имам машина от 3-4години и съм на ясно какво трябва да се прави. Ако някой има проблем, като мине през Пирдоп ще му помогна. За колеги от Форума 50% НАМАЛЕНИЕ!
                              0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X