Привет колеги,
предстоят ми малко пост-зимно ходене по мъките, та реших да се допитам до вашата колективна мъдрост и опит за няколко неща около гореспоменатия Спортидж (кого по-добре да попитам, отколкото тези, които са си патили вече?).
Всякакви съвети и насоки са добре дошли.
Това са общо взето текущите ми мъки с тези иначе доста солидни колички (последните 2 години съм минал към 20,000 км. и е направо желязо като изключим някой малки ядове)
Поздрави и много благодаря за всякакви полезни отговори.
предстоят ми малко пост-зимно ходене по мъките, та реших да се допитам до вашата колективна мъдрост и опит за няколко неща около гореспоменатия Спортидж (кого по-добре да попитам, отколкото тези, които са си патили вече?).
Всякакви съвети и насоки са добре дошли.
- Първият най-съществен проблем, който се появи зимата - при включено 4х4 се появиха абнормални вибрации и от време на време метално стъргане. Беше след първите снегове тази година и предположих, че нещо е клеясало и не се е разработило, понеже не бях включвал 4х4 от предните снегове, но за жалост вибрациите и лекото стъргане си останаха. Някакви идеи за добър сервиз специално за този проблем (става въпрос за София)?
- Съвсем наскоро се появи странно тропане отзад в ляво при преминаване през някоя по-дълбока дупка или неравност на пътя - звучи като груб удар и предполагам, че задния амортисьор изпуска, но наистина не мога да преценя. Първо си помислих, че е от задния прозорец, който понякога си тропа, но започнах да се убеждавам, че нещо по ходовата част не е в ред. Най-вероятно този уикенд ще потърся някой сервиз в който да проверят какво точно се случва.
- Механичната антена - това досадно сатанинско изобретение ще ме побърка. Изглежда като малка "гъзарийка" но от време на време засяда и трябва да я "лекувам" с WD-40, да не говорим колко се притеснявам да не я изтръгна/изкривя на някое храст/дърво - някой махал ли е механична в полза на стандартна антена или ви се струва като упражнение за луди?
Това са общо взето текущите ми мъки с тези иначе доста солидни колички (последните 2 години съм минал към 20,000 км. и е направо желязо като изключим някой малки ядове)
Поздрави и много благодаря за всякакви полезни отговори.
Коментар