Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с термостат KIA Sorento 2.4 бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с термостат KIA Sorento 2.4 бензин

Здравейте, от лятото притежавам въпросната KIA Sorento 2.4 бензин 140 к.с. имам много странен проблем с охладителната система, който не мога да реша още. Лятото в жегите загряваше добре, но като захладня взе да не може да загрява и естествено тръгнахме да сменяме термостата, когато стигнахме до него обаче установихме, че въпросният е изтърбушен, стана ми странно защо не е сменен от джамбазите при положение че е 20 лв., но сложихме нов, колата* загря за минути и тук идва интересния момент на място термостата отваря и всичко изглежда ОК, но в движение явно се затваря и колата вдига 100-ина градуса и включва перките за да охлади, като същевременно долният маркуч е студен. Освен термостата съм сменил капачката на казанчето, датчика за температура и водната помпа и все тая!! С джипа ходя до една вила на 7-8 километра и няма проблем. но искам да реша дилемата и всичко да е ОК. Съмнявах се за проблем с главата, но няма загуба на антифриз, маслото изглежда Ок и водата в казанчето при подаване на газ не бълбука (поне аз знам за такива признаци) а и маркучите се надуват но до нормални нива според майсторите. Джипа има газ, но и преди нея си беше същото. Парното е на 6, ако някой може нека даде жокер, защото аз се изчерпах а и навсякъде където ходих тук във Враца всички вдигат рамене. Има ли някакъв чалъм за обезвъздушаване, на мен всички ми казват че системата го прави сама?

От: Проблем с термостат KIA Sorento 2.4 бензин

Ти май само пишеш, без да четеш. И в другия форум ти изпратих този линк: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=177649 Виж #11!
    Последно редактирано от Балканджи; 17-01-16, 14:25.

Коментар

Този линк вече е ок, благодаря ти погледни линка във другия форум е само към снимките....

Коментар

Моя грешка, извинявай!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X