Здравейте, от лятото притежавам въпросната KIA Sorento 2.4 бензин 140 к.с. имам много странен проблем с охладителната система, който не мога да реша още. Лятото в жегите загряваше добре, но като захладня взе да не може да загрява и естествено тръгнахме да сменяме термостата, когато стигнахме до него обаче установихме, че въпросният е изтърбушен, стана ми странно защо не е сменен от джамбазите при положение че е 20 лв., но сложихме нов, колата* загря за минути и тук идва интересния момент на място термостата отваря и всичко изглежда ОК, но в движение явно се затваря и колата вдига 100-ина градуса и включва перките за да охлади, като същевременно долният маркуч е студен. Освен термостата съм сменил капачката на казанчето, датчика за температура и водната помпа и все тая!! С джипа ходя до една вила на 7-8 километра и няма проблем. но искам да реша дилемата и всичко да е ОК. Съмнявах се за проблем с главата, но няма загуба на антифриз, маслото изглежда Ок и водата в казанчето при подаване на газ не бълбука (поне аз знам за такива признаци) а и маркучите се надуват но до нормални нива според майсторите. Джипа има газ, но и преди нея си беше същото. Парното е на 6, ако някой може нека даде жокер, защото аз се изчерпах а и навсякъде където ходих тук във Враца всички вдигат рамене. Има ли някакъв чалъм за обезвъздушаване, на мен всички ми казват че системата го прави сама?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с термостат KIA Sorento 2.4 бензин
Свий
X
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар