Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Авточасти БОКЛУЦИ

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Авточасти БОКЛУЦИ

Здравейте колеги икам да ви разкажа една история:
    Преди около два месеца установих, че амортисьорите на джипа ми (Kia, sportage 1999г.) са за смана. Слад кратка справка в интернет се свързах с ///редактирано до изясняване на случая/// (магазина им се намира на адрес: ///редактирано до изясняване на случая///). В магазина имаха един оригинален корейски амортисьор, а аз търсех два еднакви и те ми предложиха по-евтини китайски (97лв. за бройка), като ме увериха, че не са лоши. В неделя (27.12.2015г.) установих, че единя е изпуснал, след смяната са изминати около 1500 км. В тази връзка днес се свързах с представител на магазина на тел: ххххххх . Обясних му случая и той се сети, че са ми ги продали, но за моя изненада, когато попитах за евентуална рекламация направи слените комнетари: "Не правим рекламация, защото връщането в Китай е по скъпо от амортисьора и не се знае дали ще приемат рекламацията. Така става като си купувате буклуци." На въпроса защо продават "буклуци" отговори "Защото се търсят, влизам ти в положение, но с нищо немога да помогна".
    Последно редактирано от Goblin; 03-01-16, 17:43.

От: Авточасти БОКЛУЦИ.

Така е с всички части. Имам наблюдения върху тези за камиони.
    Масово се предлагат части с да речем средно качество, и надолу, защото тук се търси евтиното. Който иска качествени части, и не жали парите за тях си поръчва от някоя по-богата държава, но се чака за доставка.

Какво да ти кажа-или пиеш една студена вода, или започваш борба. Ти си решаваш.

Обаче пък я се постави на мястото на търговеца. Би ли затворил някакви пари(в някои случаи доста) за да поддържаш в наличност скъпи части които има голям шанс изобщо да не се продадат?
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Тези амортисьорите са му излез нали 20лв. на брой.С удоволствие ще му ги завря на продавача собственика.Да си ги ползва.
      Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Когато купувам нещо такова,питам за гаранция продавача.
        И след това,решавам какво да правя.
        .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
        Киа спортаж2000тди 98г
        Ауди А3 1.9ТДИ
        Каравана Аdria 390Q

Коментар

Защита на потребителя.Продавача е длъжен да замени или върне парите за собствена сметка! Преди две години си взех ловна пушка-турска,щото няма пари за италианска.Оказа се фабричен дефект ,който за 15 лв. щяха да ми го оправят ,но се заинатих и айде с пушката в магазина.Криво ляво приеха я ,мина един месец резултат никакъв,звъня за защита на потребителя,хората любезни обясниха ми как стоят нещата.Обадих се в магазина и казах ,че ако до седмица пушката не е в касата,подавам жалба.След 2 дни ми се обадиха да си я взема.Проблема беше решен за тяхна сметка.Търси си правата,че кой знае колко като теб са изгоряли като си мълчат.
          Да опитомиш животното "човек"-е наука на науките и изкуство на изкуствата.
          Уаз 469
          Nissan Patrol Y160

Коментар

A бяхa временa,когaто ориентaлските и китaйските ментетa в цивилизовaните държaви се мaчкaхa с булдозери .Много ми се ще тези временa дa се върнaт и нито едно менте дa не види пaзaр,незaвисимо кaкво производство е!
            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от PIT BULL Преглед на мнение
              Защита на потребителя.Продавача е длъжен да замени или върне парите за собствена сметка! Преди две години си взех ловна пушка-турска,щото няма пари за италианска.Оказа се фабричен дефект ,който за 15 лв. щяха да ми го оправят ,но се заинатих и айде с пушката в магазина.Криво ляво приеха я ,мина един месец резултат никакъв,звъня за защита на потребителя,хората любезни обясниха ми как стоят нещата.Обадих се в магазина и казах ,че ако до седмица пушката не е в касата,подавам жалба.След 2 дни ми се обадиха да си я взема.Проблема беше решен за тяхна сметка.Търси си правата,че кой знае колко като теб са изгоряли като си мълчат.
              Само с едно допълнение -касова бележка.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                Само с едно допълнение -касова бележка.
                Да бе, и ДДС към нея.

Иначе Закона за защита на потребителите и прилежащата му комисия в случая са безполезни, защото не им е в обхвата. Защитата на потребителите обхваща крайните потребители на стоката, нещата които са предназначени за професионална употреба не са защитени по този начин.

Коментар

Точно с тази комисия съм имал вземане-даване.Вършат идеална работа.Частта беше закупена от автоморга,рейка за Ситроен.Втора употреба.Оказа се рейка от Пежо,която не става.
                  От моргата се направиха на луди,не била тяхна.Едно писмо,и до две седмици собственика ми се молеше да му върна рейката и да си взема парите.
                  Потърси ги.

п.с автоморгата беше в едно Ловешко село - Хлевене.

Коментар

Леко съм скептичен към негативната тема. Нека да поясня, че работя като продавач консултант в магазин за авточасти.
                    Ще започна със съмнението, че колегата правилно е написал (дори акцентирал- с големи букви) в заглавието една дума, а после в мнението си я споменава два пъти и то- все грешно! За правописните грешки като цяло няма да коментирам... Афект, бързина, устройство от което ползва нета... Изписан е конкретен адрес, телефон и т.н. на лошата фирма, а това също не е съвсем в реда на нещата, докато не стане по-ясно кой крив, кой прав.
                    За да се предяви рекламация на авточасти, освен касова бележка или фактура, се изисква и протокол от сервиза който е монтирал тази част на автомобила. В него е записано дата, километри в деня на монтажа, километри в деня на предявената рекламация, модел на колата, рег. номер, номер на шаси, подписи и печати...
                    Не може сам да си смениш амортисьорите в гаража и после да им търсиш гаранция! Няма кой да ти подпечата гаранционната карта. При смяна на амортисьори се гледат също: състояние на тампони макферсон, буферни (ударни) тампони, прахозащитни капачки или маншони, тампони по окачването.
                    Не става ясно- предни или задни амортисьори сменя колегата. Бърза проверка ми изкарва цени на предни от 240лв. за брой (на Закс- SCAHS).
                    Най-евтините части се купуват от автотърговците. Тяхната цел е ясна. За лична или фирмена кола се купува от доверен търговец или сервиз, или с всички необходими документи за продажба и монтаж.
                    И с късмет и вяра в доброто в хората!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Да бе, и ДДС към нея.

Иначе Закона за защита на потребителите и прилежащата му комисия в случая са безполезни, защото не им е в обхвата. Защитата на потребителите обхваща крайните потребители на стоката, нещата които са предназначени за професионална употреба не са защитени по този начин.
                      В горния казус не е уточнено дали проблема е със служебно возило, или лично.
                      И ако е лично - КЗП може да не свършат работа, но могат осезаемо да стъжнят ежедневието на проверявания.
                      като се почне с цени на продуктите, с етикети - кой е официалния вносител, с инструкции за това, как се ползва дадения елемент, и прочее - все неща, дето са в сферата на имагинерностите..
                      Ама ги искат, гадовете..

Инструкция за употреба на компютърна мишка, гаранция за официален ОЕМ софтуер, простотии, ама - то зависи от коя страна на барикадата си.
                      Пък ако си бил и от двете страни..

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
                        Бърза проверка ми изкарва цени на предни от 240лв. за брой (на Закс- SCAHS).
                        500 лева за два амортесьора на Кия 99'
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Да, така излизат за предни газови амортисьори. Маслените са по евтини- по 185лв. броя на същата фирма при същия търговец.

Избрах си модел 2000кубика, бензин, 16 клапана- 128к.с. от 1994 до 2003 год. на производство.

Коментар

В София няма само един магазин за авточасти, има големи вериги, които предлагат различни марки/качество/цени.
                            Вие сте избрали най-ниското качество, пробегът е очаквано да е малък. Ако си пазите касовата бележка, върнете ги, ако не, студена вода и обица на ухото.
                            Скоро сменях каре на Мазда, изкара 2000км преди пак да се разтрака. В цяла Варна само това намерих. С японските коли е трудно понякога.

Коментар

https://www.kzp.bg/ Това ми помогна срещу Ролпласт, Не позвайте тази фирма!!! Поне си върнах парите
                              Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X