Здравейте ... От няколко дена съм собственик за КИА СОРЕНТО 2004г.Та имам няколко въпроса относно автомобила.. Пред огледалото за задно виждане има едно дисплейче с три копчета на което дисплейче пише ту 200м ту 100м ту -40м въпроса е какво е това :Д... Другия въпрос ми е 4х4-то автоматично ли се задейства като пребоксува,защото като врътна копчето на 4х4LO или 4х4HI не светва нищо на таблото и мисля че не се е задействало 4х4-то..Който знае ще съм му благодарен да си изкажи мнението за тези колички ..
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
KIA SORENTO 2.5 2004
Свий
X
-
От: KIA SORENTO 2.5 2004
Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнениеНадморска височина.Не сигурно че работи вярно и/или коректно.
Копчето ако е с 2 позиции "AUTO" и "LOW",то значи 4х4 на бързите е автоматично,ако работи..."LOW"са бавните...
1. 2HI
2. 4x4LO
3. 4x4HI
Коментар
-
Когато превключваш копчето трябва да си натиснал съединителя и автомобила да е спрял.Може и в движение но не повече от 20-30км/ч.След като превключиш трябва да чуеш едно щракване и на таблото трябва да ти светне една индикация в зелено която изобразява мост на автомобил.Ако не си пробвал предното в някоя кал-пробвай го.Ако не работи провери модула за предното.Намира се под мокета на предна дясна седалка отстрани на конзолата.Аз го имах същия проблем и няма да ти кажа колко време ми отне да открия проблема.Стигнах до там че разхвърлихме цялото табло.Накрая го открихме и цялата работа ни отне 20-30 минути. Купих втора употреба модул-150лв и си реших проблема.Дано съм ти бил полезен.УспехНяма лоши автомобили - има лоши шофьори
Коментар
-
Колега, бавните включвай само в спряло положение. Ако си успял да ги включиш, няма как да не разбереш, дори и да не ти свети индикатора. Можеш да тръгнеш и на 5-та и няма да успееш да вдигнеш повече от 60 :-)
Иначе 4х4 можеш да включиш до 60 км/час.
Коментар
-
Въпросното дисплейче има няколко режима на работа. Може да показва и атмосферно налягане, и още нещо... карам по спомени. Един от бутоните му е RESET. Сиреч, отиваш на 0 надморска височина (примерно на някой плаж) натискаш RESET, дисплея ти показва 0 и оттам- нататък си имаш реална надморска височина. Ако натиснеш RESET на връх Ботев, там ще ти е "нулата" и всички показания впоследствие ще са ти спрямо тази "нула". За 4х4, колегите са ти казали. Има и по- сложни причини за такова поведение, но далеч по- лошият случай е, ако "зеленият мост" ти свети, без да си пуснал 4х4, така че спокойно.Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.
Коментар
-
Тъпото телче не ти ли е отляво на багажника? Там трябва да имаш крик, ключ с кука, евентуално сива кутийка. Ако питаш за резервната гума, на пода имаш една капачка, отваряш я, показва ти се едно джилязо, дето трябва да го нанижеш с куката на гореспоменатия ключ и въртиш. Наляво! Ако питаш за задвижващите колелета, става с крик и гаечен ключ "лула", същия, дето е с кука отдругата страна. Аварийното отваряне на резервоара се ползува само ако ти откаже копчето за отваряне. Не ми се е случвало и не знам как се затваря.Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.
Коментар
-
Първоначално публикуван от nfs Преглед на мнениеНа сорентото, като отвориш задния капак, на задната броня ще видиш една дупка. В нея завираш оригиналния ключ за гуми и почваш да развиваш..... и резервната гума слиза надолу.помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар