Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да повдигна Кия Спортидж Вагон 2000г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да повдигна Кия Спортидж Вагон 2000г.

Здравейте колеги. Близо година имам въпросният автомобил и вече се замислям за някакво повдигане в рамките на нормалното. Идеята ми е да сложа по голям размер гуми, колкото позволява разбира се, защото много смешно изглежда в момента . Ще бъда много благодарен на всички колеги, които могат да помогнат.
    Какви прожини и амове са най-удачни за този модел?
    Отпред с фланци или прожини е по-добрият вариант (и какви)?
    Отзад кои щанги се удължават и как?
    По какъв начин да прехвърля амовете от вътрешната страна на купето?
    Ако има снимков материал от колеги, които вече са се сблъскали с това начинание ще е прекрасно.Ще бъде полезно не само за мен, но и за колеги на които им предстои същото.
    Благодаря предварително.

От: Как да повдигна Кия Спортидж Вагон 2000г.

Има много писано по темата,само иска четене.
    .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
    Киа спортаж2000тди 98г
    Ауди А3 1.9ТДИ
    Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от bildar4eto Преглед на мнение
      Здравейте колеги. Близо година имам въпросният автомобил и вече се замислям за някакво повдигане в рамките на нормалното. Идеята ми е да сложа по голям размер гуми, колкото позволява разбира се, защото много смешно изглежда в момента . Ще бъда много благодарен на всички колеги, които могат да помогнат.
      Какви прожини и амове са най-удачни за този модел?
      Отпред с фланци или прожини е по-добрият вариант (и какви)?
      Отзад кои щанги се удължават и как?
      По какъв начин да прехвърля амовете от вътрешната страна на купето?
      Ако има снимков материал от колеги, които вече са се сблъскали с това начинание ще е прекрасно.Ще бъде полезно не само за мен, но и за колеги на които им предстои същото.
      Благодаря предварително.
      Разгледайте публикациите на Соти,Димо,Коки,Янко и тези на моя милост естествено.

Коментар

Много съм чел, и продължавам да чета обаче все още не намерих всичко за моят модел. До сега само пробни варианти, от мерцедес, от омега от астра итн. За това пуснах темата да напишат колегите за точният модел. Защото има много хора като мен, само че не пишат.Благодаря все пак, ще търся още.
        Поздрави.

Коментар

В моята последна тема за предните пружини съм писал какво съм правил с пружините от мерцедеса

Коментар

Най-лесния вариант,според мен.Пружини от Омега за отзад,подложки 3.5см.за отпред,и гуми 16"
            Удължаваш задните амове с квадратен профил,и си готов.Толкова от мен,че почвам да се повтарям.
            Последно редактирано от georgipetkov64; 26-10-15, 10:16.
            Киа спортаж2000тди 98г
            Ауди А3 1.9ТДИ
            Каравана Аdria 390Q

Коментар

Благодаря момчета за отговорите, имам още около месец до започване на проекта, ще търся още инфо.

Коментар

Ако ползваш задни амортисьори от вектра няма нужда от удължаване, но трябва да им смениш тръбичката на гумената втулка в долния край през която минава полта, че на вектрата болта е по-тънък от нашия.

Коментар

Първоначално публикуван от icecool Преглед на мнение
                  Ако ползваш задни амортисьори от вектра няма нужда от удължаване, но трябва да им смениш тръбичката на гумената втулка в долния край през която минава полта, че на вектрата болта е по-тънък от нашия.
                  Ама Опеловите амортисьори са по-дълги.Какво правим при свиване?
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Aз не знaм Соткa . Aмa ти много добре знеш, всичките вaриaнти нa тaзи темa.

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                      Ама Опеловите амортисьори са по-дълги.Какво правим при свиване?
                      При свито положение амортисьора от вектрата и от кията са с еднаква дължина но този на вектрата се разпъва с 2-3 сантиметра повече.

п.п. Ти ли си Соти?

Коментар

При свито положение амортисьора от вектрата и от кията са с еднаква дължина но този на вектрата се разпъва с 2-3 сантиметра повече.

п.п. Ти ли си Соти?
                        Да, това е Соти който знае всичко за Киа.Само виж неговата!
                        Киа спортаж2000тди 98г
                        Ауди А3 1.9ТДИ
                        Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                          Да, това е Соти който знае всичко за Киа.Само виж неговата!
                          Аха, благодаря. Често го споменават разни хора а аз такъв ник не видях никъде та за това питам :")

Коментар

п.п. Ти ли си Соти?
                            Дали...?Иначе да,аз съм,казвай с какво да помагам...
                            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                              Дали...?Иначе да,аз съм,казвай с какво да помагам...
                              За амортисьорите, да така е, аз съм с такива сега и когато ги сменях и слагах пружините от омегата ги мерих и в двете положения.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X