Моля помогнете.Кията ми има проблем със предварение,не пали и не поддържа обороти.От два месеца съм по сервизи и не му се вижда края.От Бургас съм.Ако някой има идея къде да я закарам или нещо друго моля ви пишете.Сега понеделник ще въртя и компютъра от една автоморга.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем със работата на мотора на Sportage 2000 16V 128Hp
Свий
X
-
От: Проблем със работата на мотора на Sportage 2000 16V 128Hp
Ами ако наистина има прекалено предварение я закарай на някой майстор дето що-годе разбира какво прави и да ти презацепи ангренажа .... но някаква задна мисъл ми подсказва че най-вероятно ангренажа е както трябва и проблема ти идва от друго място !LZ1ICD
Иван - 08девет683едно883
VW GOLF4 1.8 4motion.
-
Първоначално публикуван от smoka98 Преглед на мнениеМоля помогнете.Кията ми има проблем със предварение,не пали и не поддържа обороти.От два месеца съм по сервизи и не му се вижда края.От Бургас съм.Ако някой има идея къде да я закарам или нещо друго моля ви пишете.Сега понеделник ще въртя и компютъра от една автоморга.
Откога е така,как стигна до това положение,нещо правено ли е по колата преди да възникне проблема?
Коментар
-
Какво съм правил по колата......сменях дебитомер,фазов датчик на разпр. вал,чистих дюзите и още много други.Когато паля забива и след няколко опита се чува гърмеж.Сменил съм 6-7 майстора и 3-ма елконаджий.И така от два месеца насам си ходя по сервизи купувам части и тн.
Коментар
-
Имаше обиконовенно газово и го премахнах,проблема е на бензин.Смених свещите кабели бубини,центровката ми е наред.За предварението знам от майсторите,3-ма на елкон.Пак ти казвам от 2 месеца е по сервизи.Насочете ме към някой във Бургас .Утре ще въртя и компютъра и вдруги ден мисля да се застрелям.
Коментар
-
Според мен имаш проблем със запалителната система, най-вероятно бобината ти прави проблеми ту работи ту не работи или прекъсва а може и от кабелите които я захранват да е проблема, като опиташ да палиш дюзите пускат бензин но като няма искра не се запалват, и така след няколко пъти ауспуха се пълни с горивна смес, след което бобината решава да даде искра запалва се единия цилиндър, и като отвори изпускателния клапан възпламенява сместа в ауспуха и тогава се получава гърмежа.
Коментар
-
Сега идвам пак от майстори.Според единия затяга някой клапан и иска да отваря мотора.А бубините и кабелите са ми нови.Търся някой колега от Бургас със който да завъртя компютъра и да видя дали не е от него.Само той остана.Единия майстор днес ми премахна и АГР-а каза че повече може да пречи.И така от 2 месеца насам..........
Коментар
-
Какво ще рече "затяга клапан"? Ако "затегне" в отворено положение - мисля че буталото ще го намести и определено ще разбереш. (тогава ще е наложително и отваряне на мотора де)
На таз кия ако и се свали капака на клапаните не може ли да се проверят, да се регулират ако трябва? Нещо ми се струва, че са те хванали за дойна крава и си експериментират с твоята кола.
Ако проблема е в компютъра диагностиката няма ли да го хване? В Бургас представителство и сервиз на КИА няма ли? Иди дай им 50-60лв да и направят диагностика и да видят къде може да е проблема. Щото така със смяна на това и онова ще ти излезе златна.
056/874291 - това е тел. на оторизирания сервиз на киа в Бургас.I'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
Коментар
-
Не каза дали проблема го е имало и на газ.
Тя твоята с 2 вала ли беше 16 клапана?
Ако е така на истина може да са ти зацепили единия вал на друг зъб и да прави проблем, но това може да се провери. махаш капака на ангренажния ремък и въртиш докато дойдат белезите на мястото си, на разпределителните валове трябва да са вертикално нагоре а на ремъчната шайба има резка която трябва да дойде срещу белег който е на долния капак на ремъка, там има и разграфено градусите за предварението. Ако има разминаване трябва да ги оправиш.
Може да е и датчика за положението на коляновия вал който чете белезите по маховика.
Коментар
-
Ок. Сега се прибирам.Днесминах през 4-ма майстори.На газ колата си работеше добре преди да сваля газовото и да с 2 вала и 16 клапана е.Днес едните майстори оправиха центровката по схема която им дадох,имаше разминаване.Затягането остава.Сега поне пали след няколко опита със забиване и лек пукот накрая.
Възможно е в някакъв момент да съм бил и дойна крава но по моя вина,мисля че съм сменял доста неща без да се налага,поне не всички ми вземат пари.Днес не съм дал и лев.За диагностика от Киа моторс ми казаха че имат програма само за коли след 2000 г.Доколкото знам в Бургас няма кой да ми я диагностицира качествено,всички правят догадки.
Коментар
-
Щом колата на газ е работила нормално - няма логика клапаните да забиват, задържат, затягат и тн. Проблема нещо ми понамирисва на към бензиновата система. Стига ли добре бензин до двигателя, резервоара в какво състояние е, помпата която е вътре в какво състояние е, има ли цедка, чистена ли е някога, филтър сменян ли е, да не са спекли бензиновите дюзи? Като припука и запали как се държи, на какво мирише от ауспуха.
Това са само догатки.I'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар