Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не добро вървене на бензин на спортидж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не добро вървене на бензин на спортидж

От няколко дни се чудя следното.
    След ремонт на бензоновата част ( сменена помпа с нова и нов горивен филтър) очакеах всичко да е наред, но не е.
    Проблема които го имаше преди си остана. При по рязко натискане на газта,колата се дави в ниските обороти, след като стигне 3000 си роботи нормално. Но за да стигне 3000 трябва много внимателно да се подава газ за да не се задави.
    Около година карах само на газ, бензиновата помпа ми беше отишла, но проблема с давенето е от преди това.
    Иначе карам предимно на газ, с газта нямам никакви проблеми. Разхода на газ 11-12 извънградско.
    Другото което забелязах е, при каране на бензин досъа мирише. Мислех да не би да има проблем с свещите, но пък тогава и на газ би трябвало да се усеща проблема.,,

От: Не добро вървене на бензин на спортидж

А дюзите дали не са се позапушили?
    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Мммм-регулатора на налягането на горивото здрав ли е?
      Въпреки,че при мен при същите симптоми се оправи със 100 октана бензин и стоене 5-6 мин. на прекъсвач-/6500 об.мин./ по кален баир на 1-ва бавна.
      Хубаво е,обаче ако слагаш такъв бензин да го изгориш веднага,защото чувам вече от няколко места-/не твърдя че е вярно/,че разтварял мръсотии и ръжди в резеревоара и ефекта често бил обратен!
      Аз лично го изгорих веднага по гореописания начин и ефект има-не е на 100%,но глъхненето,забиването в ниските обороти е незначително,за разлика от преди.
      П.П.Хем и ще си пробваш виското дали работи ефективно,защото ако не работи при такъв зор ще изхвърли антифриза още след 2-3 мин. тормоз.

Коментар

Дюзи(рейка) и/или бързо си напълнил горивния филтър отново. При мен беше същата работа, на ниски много зле, на високи се пооправя.
        След чистене на дюзи и смяна на филтър работи седмица две нормално и пак се скапа, тогава смених резервоара, нямаше промяна защото вече беше задръстена, почистиха ми дюзите отново, отново смяна филтъра и вече почти година никакви ядове. Резервоара ми беше много, много зле.
        Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
        Телефон - в профила!

Коментар

Нa бензинa единственaтa му функция при стaри джипки е дa може дa те зaкaрa до гaзстaнциятa.
          Мести го в другия крaчол.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
            От няколко дни се чудя следното.
            След ремонт на бензоновата част ( сменена помпа с нова и нов горивен филтър) очакеах всичко да е наред, но не е.
            Проблема които го имаше преди си остана. При по рязко натискане на газта,колата се дави в ниските обороти, след като стигне 3000 си роботи нормално. Но за да стигне 3000 трябва много внимателно да се подава газ за да не се задави.
            Около година карах само на газ, бензиновата помпа ми беше отишла, но проблема с давенето е от преди това.
            Иначе карам предимно на газ, с газта нямам никакви проблеми. Разхода на газ 11-12 извънградско.
            Другото което забелязах е, при каране на бензин досъа мирише. Мислех да не би да има проблем с свещите, но пък тогава и на газ би трябвало да се усеща проблема.,,
            Glow
            Старши участник | +ПЛ |

РегистрацияNov 2010Публикации2,082 Точки (при гласуване)7

От: Кията не върви на бензин

Намерих си помпа и нивомер втора ръка. Сега Киа-та върви на бензин, вчера сложих и една добавка на liqui-molly за почистване на дузите. Остана обаче един неприятен момент. При по рязко подавана на газ когато е по 2000 оборота се дави и иска да гасне... Трябва много леко да подам газ за да мине 2000 оборота и тогава върви... Реално останаха само дузите(надавам се добавката да ги почисти) и горивния филтър(сменян е пред година) въпроса е може ли този проблем да се дължи на горивния филтър?

Май темата е нова ,а проблема не е нов..............

Коментар

По скоро дюзите ти са задръстени с батак или са запекли и пикаят дори и като са затворени.

Коментар

Умрял регулатор на налягането на бензина. Евентуално с теч към вакуума.

Коментар

Ползвам си старата тема, за да питам нещо друго относно вървенето на бензин.
                  Преди 2-3 месеца си смених бензиновата помпа с чисто нова. Запалих сравнително лесно и ми се стори, че колата ще върви и на бензин. Карал съм 1-2 километра след което спрях помпата от бушона. След около 2-3 седмици отидох да ми сменят и горивния филтър, защото имах съмнение да не се е затлачил. Филтъра беше на около година и половина. От както ми смениха фълтъра обаче колата е много зле на бензин. Новия филтъра беше някакъв евтин за 12 лв. Трудно пали, постоянно гасне и т.н.
                  Чуденката ми е може ли новия филтър да е толкова скапан, че заради него колата да се държи така. (стария филтър остана при майстора).
                  По спецификация новия филтър е точно за моята кола, просто е евтин...

Коментар

Може, разбира се. Но също толкова вероятно е да си получил прегънат маркуч някъде.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Може, разбира се. Но също толкова вероятно е да си получил прегънат маркуч някъде.
                      Прегънат маркуч едва ли, защото маркучите са почти опънати(няма аванс). Интересното беше, че като смениха филтъра и запалих, маркуча, след филтъра беше скъсан и започна да пръска бензин, а преди не бях забелязал да има такъв проблем. Резнаха ми маркуча с 5 см и така оправиха положението...
                      Значи варианта е да си взема нов свестен филтър и да видим както ще стане...
                      Някои да препоръча нещо като марка?

Коментар

Моят филтър е от 9.70 ITN никакви проблеми.
                        Киа Спортидж 2.0 98г. 95к.с. 0895 13!66!73

Коментар

Колега не искам да го приемаш като критика,но след повече от 20 теми с проблемите по конкретния автомобил и няколко години не е ли по правилно да се спре със "спорта" и да се обърнете към компетентни хора за диагностика и решаване на проблемите.Диагностиката не е трудна когато има знания,умения,инструменти и желание-остава да намерите човека..... "Форумната диагностика" сработва когато има ясни и характерни симптоми с които са се сблъсквали много колеги.
                          Що се отнася до смяната на сменения филтър-вероятно няма да има промяна,но опитите не се броят.

Коментар

Система за вентилация на резервоара-проверка и евентуално скопяване!,продухване на всички бензинопроводи!Преди всичко друго сваляне,промиване на бензиновия резервоар и тогава търси по софистични причини.Пр.Бръснача на Окам!
                            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X