Обява

Свий
Няма добавени обяви.

избор на подходящи гуми за КИА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• избор на подходящи гуми за КИА

здравейте колеги ...

от известно време насам се чудя какви гуми да си взема за Киа-та.
    главно карам по асфалт ... НО ходя и на офроуд от време на време.
    гледам AT-та ,МТ-та .... и се чудя каква ще е подходяща за мен за ежедневно каране но и да става за пресечен терен трева/кал и сняг, понеже няма да взимам зимни гуми !
    в момента съм с 235/75/15 и на места по гората усещам че нямам клиренс и мисля за 30/9.5/15 или 31/10.5/15....нямам нищо против да се кача на такъв размер ...НО ще ми остане ли достатъчно МОЩ от двигателя с тези гуми!

гледал съм тези модели:Forward Safari 540 (това е евтиният вариант)

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4d5f93dcb3f024fd21215edb2f3fef9a.jpg
Прегледи:1
Размер:81.7 КБ
ID:6099306

SILVERSTONE AT117

Име:foto2.jpg
Размер:45.7 КБ
ID:6099301

BF Goodrich ALL TERRAIN

Име:bfgoodrich-all-terrain-t-a-ko.jpg
Размер:62.9 КБ
ID:6099302

KUMHO KL78O

Име:11235_buyuk_1.jpg
Размер:203.5 КБ
ID:6099305

HANKOOK RT03M

Име:img_19330.jpg
Размер:96.4 КБ
ID:6099299

GENERAL GRABBER AT2

Име:general-grappler-at2-tire.jpg
Прегледи:2
Размер:75.3 КБ
ID:6099300

COOPER DISCOVERER S/T

Име:1339688803_Disc-ST-panel.jpg
Размер:26.9 КБ
ID:6099304

GOODYEAR WRANGLER DURATRAC

Име:0069766209245_500X500.jpg
Прегледи:3
Размер:79.1 КБ
ID:6099303

относно парите съм ограничен (макс 900лв.) а и от толкова много гледане вече не знам какво да взема!!!!
    дайте съвет !!!
    LZ1ICD
    Иван - 08девет683едно883
    VW GOLF4 1.8 4motion.

От: избор на подходящи гуми за КИА

Единствено първата шарка става за нещо малко по-сериозно извън пътя.......-и то с много газ и яко развъртане!
    И вместо да се спираш на този модел-540,избери 510......-няма да съжаляваш.
    Имам преки наблюдения над него в яка кал/сняг.
    С този на снимката-540 съм карал Нивата....нищо особенно.........-та "Сафари"-510 е правилния модел,размер 215/90-15.Това е щатната УАЗ-ова 31-ца за кал и работи добре.
    За балансиране няма говорим.Като всяка Руска гума е тежичка,груба и взима доста баланс!
    Та и това да имаш напредвид.
    Като тегло е 19.5кг.
    Ти си решаваш...

Коментар

Аз съм с АТ-а Тойо 215/75/15 и в момента започвам сериозно да се замислям за втори комплект гуми. Мисля ежедневно да си карам със сегашните гуми, а за сравнително редките излизания извън пътя да се сдобия с нещо около 31 инча не много агресивни МТ, имам Витарови джанти които мисля, че ще са достатъчни като разширение настрани, но не знам колко лифт ще трябва?
      Пълно щастие няма, с едни комплект и комфорт и проходимост - трудно.
      От тези които гледаш, първите, Duratrac-а и Hankook-а са по-агресивни, останалите са си чисти АТ. За първите нищо не съм чувал, Duratrac ги хвалят като прилични на кал и много добри на сняг, а за Habkook съм чувал, че са страшно шумни.
      Последно редактирано от Иван Жоров; 23-09-15, 18:47.
      Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
      Телефон - в профила!

Коментар

За такава експлоатация БФГ АТ.

Коментар

Аз също препоръчвам BF Goodrich ALL TERRAIN.
          GENERAL GRABBER AT2 сигурно биха вършили същата работа, но не съм сигурен дали вече може да се намери с този грайфер.
          БИО пчелен мед и пчелни продукти
          0888 66 59 73

Коментар

Като компромисен вариант избрах GENERAL GRABBER AT2,
            за сега ми вършат работа.Не съм ги карал на сняг но като
            знам с какви бях преди,тръпки ме побиват.
            .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
            Киа спортаж2000тди 98г
            Ауди А3 1.9ТДИ
            Каравана Аdria 390Q

Коментар

Янко .... видях ги тези 510 ... няма как да сложа такава гума понеже карам доста извънградско, все още карам доста демърливо и поддържам висока средна скорост (120-130км/ч). В момента двигателя е на границите на възможностите и го цедя доста по Е79 .... ако мина на 31ца ме притеснява че ще УМРЕ !
              Някой има ли наблюдения върху COOPER и SILVERSTONE AT117 ?
              Иначе нещата сериозно клонят към DURATRAC но въпроса е за размера!!!
              Дали да остана на 235/75/15 или да мина на 31/10.5/15 ?!
              Последно редактирано от ivan_dice; 23-09-15, 21:21.
              LZ1ICD
              Иван - 08девет683едно883
              VW GOLF4 1.8 4motion.

Коментар

Ясно,разбрахме се-категорично не мога да помогна.
                Ти си преценяш щом искаш хем прилична проходимост-/клиренс/,хем висока скорост по Е-79.
                Аз съм се спрял на "Сафари 510" за оф-роуд през Зимата.
                Скоростния им индекс от 110км/ч ме устройва и ще се кара със 90-100км/ч.

Коментар

А някой има ли поглед над тези гуми http://www.pazaruvaj.com/avtomobilni...96t-p39077559/

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_dice Преглед на мнение
                    Янко .... видях ги тези 510 ... няма как да сложа такава гума понеже карам доста извънградско, все още карам доста демърливо и поддържам висока средна скорост (120-130км/ч). В момента двигателя е на границите на възможностите и го цедя доста по Е79 .... ако мина на 31ца ме притеснява че ще УМРЕ !
                    Някой има ли наблюдения върху COOPER и SILVERSTONE AT117 ?
                    Иначе нещата сериозно клонят към DURATRAC но въпроса е за размера!!!
                    Дали да остана на 235/75/15 или да мина на 31/10.5/15 ?!
                    Колега, погледни в gumi7 ,в петък взехме 4 бр. силвърстон мт 117 215/75/16- 70 см реална височина за 160 лв./бр.,може да има и твоя размер.

Коментар

...или да мина на 31/10.5/15 ?!
                      Тия гуми са широки 265 мм ... Според мен са твърде широки за Кията. 31 инча добре, но ако може по-тясни. Лошото е, че на 15-ка джанта все руски излизат, тясни и високи. Като например Янковите Кама И-502 - 225/85R15. Но те пък искат вътрешни гуми ...

Мен много ме блазни Дуратрака като шарка, но след 235/75R15 следват 31/10,5/15
                      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Аз съм с Ласа Компетус и съм доволен за сега,тази зима ще им е втора пък и цената им е добра.
                        Кия Спортидж 2000тди
                        Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                          Тия гуми са широки 265 мм ... Според мен са твърде широки за Кията. 31 инча добре, но ако може по-тясни. Лошото е, че на 15-ка джанта все руски излизат, тясни и високи. Като например Янковите Кама И-502 - 225/85R15. Но те пък искат вътрешни гуми ...

Мен много ме блазни Дуратрака като шарка, но след 235/75R15 следват 31/10,5/15
                          Тогава мисли за 16 цолови гуми.
                          .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                          Киа спортаж2000тди 98г
                          Ауди А3 1.9ТДИ
                          Каравана Аdria 390Q

Коментар

Ники.... не искам МТ .... не карам чак толко често по кал за МТ гума.... иначе шарка изглежда готина на МТ117 !!!
                            Павлине .... наистина 31/10.5/15 мисля че са му големи на този двигател .... и нещата вече клонят към goodyear duratrac 235/75/15 .... само чакам да ги заредят че този размер е изчерпан навсякъде !
                            Пешо.... Ласа Компетус си е чиста зимна гума .... изобщо не е в този клас гуми който обсъждаме.
                            LZ1ICD
                            Иван - 08девет683едно883
                            VW GOLF4 1.8 4motion.

Коментар

Ники.... не искам МТ .... не карам чак толко често по кал за МТ гума.... иначе шарка изглежда готина на МТ117 !!!
                              Павлине .... наистина 31/10.5/15 мисля че са му големи на този двигател .... и нещата вече клонят към goodyear duratrac 235/75/15 .... само чакам да ги заредят че този размер е изчерпан навсякъде !
                              Пешо.... Ласа Компетус си е чиста зимна гума .... изобщо не е в този клас гуми който обсъждаме.
                              Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                              Аз съм с АТ-а Тойо 215/75/15 и в момента започвам сериозно да се замислям за втори комплект гуми. Мисля ежедневно да си карам със сегашните гуми, а за сравнително редките излизания извън пътя да се сдобия с нещо около 31 инча не много агресивни МТ, имам Витарови джанти които мисля, че ще са достатъчни като разширение настрани, но не знам колко лифт ще трябва?
                              Пълно щастие няма, с едни комплект и комфорт и проходимост - трудно.
                              От тези които гледаш, първите, Duratrac-а и Hankook-а са по-агресивни, останалите са си чисти АТ. За първите нищо не съм чувал, Duratrac ги хвалят като прилични на кал и много добри на сняг, а за Habkook съм чувал, че са страшно шумни.
                              Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                              Тогава мисли за 16 цолови гуми.
                              Доста гуми и размери разгледах вчера и днес. Стигнах до извод, че за в бъдеще ще се минава на 16-ки ако искам по-високи гуми. Над 235/75/15 всичко става много широко, докато при 16-ките има разнообразие.
                              Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                              Телефон - в профила!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X