Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с нивомера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблеми с нивомера

Трябваша да сменя бензиновата помпа. Извадих старата част с помпата. Прегледах дали нивомера работи както трябва и го почистих. После го замерих в краино долно положение на поплавъка дава 12-13 ома, а в крайнп горно 0 ома.
    След като всичко беше ок, почхан отново да го слагам. Сложих го и замерих показваше 10,11 ома все едно няма бензин. Извадих го и установих, че поплавъка в единия случаи се заклещва в "консервената кутия" в резервоара в която влиза помпата. В другия случаи ако го вдигна преди да го сложа стои на 3 ома и не слиза до долу. Завързах поплавъка с конец за да мога да го мърдам при сложена помпа.
    Но както казах в единия случаи се заклащва долу е в другия не слиза до долу.
    Някои имал ли е такъв проблем и как го е решил?

От: Проблеми с нивомера

[IMG][/IMG]
    Това е "консервената кутия"
    Прикачени файлове

Коментар

Явно проблема не е често срещан или малко хора са сменяли бензинова помпа... ?!

Коментар

Така. Нещата се изясниха. Преди време бях сменял цялата потопяема част заедно с помпата, но не съм обърнал внимание, че има малко разминаване. Сега когато ги сложох една до друга се вижда, че на новата в (ляво) има малко изместване...
        Та бая нерви изхабих днес, но ще го излъжа някак...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150908_194601.jpg
Прегледи:1
Размер:152.5 КБ
ID:5679896
        Последно редактирано от Glow; 08-09-15, 19:00.

Коментар

Аз видях темата, ама не обърнах внимание за каква кола става въпрос. Аз съм с правен резервоар и до преди седмица-две бях без работещ нивомер, заради задържане на поплавъка долу. При мен се случи така, че при опит да огъна телта на поплавъка за да не опира, тя се счупи на 2-3см. от поплавъка. Нанизах поплавъка наново и понаместих да се движи максимално право. Резултата е, че при 30л. резервоар стрелката е долу при 6-7л. а на средата при около 20л., повече не съм пълнил. Лампата започва да свети доста късно и си е необходимост работещ нивомер.
          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
          Телефон - в профила!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X