Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За пиропатрона и въздушните възглавници... моля за мнение...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За пиропатрона и въздушните възглавници... моля за мнение...

Здравейте, да питам за киа спортидж 99г. Имам я от около година и все ме глозга въпроса имам ли въздушни възглавници или са изкормени?... Когато натисна клаксона на волана там е кухо.? Над жабката на таблото... и там е малко меко, а вчера без да искам си свалих барчето в/у ръчната спирачка и какво да видя? Има един кабел прекъснат с букса и тя е изключена? Защо ли? А също и там май е пиропатрона за коланите, той е свързан към едната жица с по тънко кабелче, но всичко това е изключено. А когато запаля двг. на таблото ми светва иконката за коланите и после закопчал-незакопчал Изгасва сама почти веднага. Има нещо гнило. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150419_104859.jpg
Прегледи:1
Размер:90.8 КБ
ID:6086837Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150419_104945.jpg
Размер:91.5 КБ
ID:6086838Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150419_105051.jpg
Размер:55.9 КБ
ID:6086839Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150419_105405.jpg
Размер:62.2 КБ
ID:6086840Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150419_105259.jpg
Размер:58.5 КБ
ID:6086841
    Shuanghuan S Ceo 2.4i/128Hp
    Краси
    "машината обича Ласка,грижливо гледане и Смазка"

От: За пиропатрона и въздушните възглавници... моля за мнение...

Доколкото знам за да се гарантира работата на системата на 10 години трябва да се подменят компонентите, така че за производство 99 г. няма какво да се притесняваш дали са там или ги няма. След десетата година няма гаранция че ще сработи.
    емил златков
    паджеро 2.5тд
    ве стром 650

Коментар

Това което си снимал под барчето няма нищо общо с пиропатроните! Ако въобще ги има мястото им е на самия колан или по точно на механизма който навива колана! И другото е ,че буксите на тая система почти винаги са с жълт цвят.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
        Това което си снимал под барчето няма нищо общо с пиропатроните! Ако въобще ги има мястото им е на самия колан или по точно на механизма който навива колана! И другото е ,че буксите на тая система почти винаги са с жълт цвят.
        -ми това което съм снимал / с малката букса и другата изключена/за какво е?...
        Краси

Коментар

Първоначално публикуван от lakatnika Преглед на мнение
          -ми това което съм снимал / с малката букса и другата изключена/за какво е?...
          Някоя заводска опция която не е дошла с твоя автомобил най-вероятно. Електрически седалки, дупегрейки, ей такива неща.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Това за десетте години, наистна си го пише при повечето производители.Според мен се презастраховат, но може и да има защо.Досега на колите, които съм виждал тези системи наистина са само в жълто!А и съм съгласен с Гоблина-вероятно там трябва да е закачена екстра, която нямаш фабрично, или имаш, но не работи.За собствено успокоение-прежалваш определена сума-и диагностика при официалният представител, че системите за сигурност са ОК.И си искай документ за проверката...
            Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
            0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Колега, така като го гледам това кабелче ти е от датчика за "дръпната ръчна спирачка". Като я дръпнеш и дадеш на контакт свети ли ти лампа на таблото. Ако не потърси другия край и си го свържи.
              Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Като се замисля май не съм виждал кола която ИМА въздушни възглавници и това не го пише на капаците им на самия волан или ако има другаде. Няма логика лампата за въздушните възглавници да е същата и за коланите, отделни и различни трябва да са. За въздушни възглавници при мен не свети, но и нямам. За коланите освен, че свети лампата ми пищи и сирената и след време горе долу колкото да си сложа колата спира, отначало даже си мислех, че като сложа колана спира, но проверих и се оказа, че не отчита дали е сложен колана.

П.П. Сега видях, че ти пише на волана надпис за въздушна възглавница, значи поне е имало. Ако не свети отделна лампа вероятно имат проблем или ги няма изобщо вече.
                Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                Телефон - в профила!

Коментар

Кольо - моля къш от темата освен ако няма нещо конкретно по въпроса.

За лампичките - лампичката за ербеците най-често свети за да покаже изправността на всички взаимосвързани системи за сигурност. Това включваше май и всякакви пиро обтегачи по коланите. Всичко що "гърми". Лампичката за закопчан/неразкопчан колан е съвсем друга.

За конкретния случай - не съм специалист, но не ми се вижда нормално така да потъват тези плоскости. По принцип там мястото е кът и си е твърдичко. На по-старите модели май не е рядко явление лампичката да се изолира от самата диагностична верига (тя за ербеците така или иначе е независима) и да се върже към някакво съпротивленийце ли беше, какво беше, дето я гаси след Х секунди, имитирайки че има възглавница.

Предвид "чистия" вид на сниманите места - липсата на възглавници може да означава както предишна катастрофа и ремонт без смяна на ербеците, така и грижливото им сваляне от предишен собственик/продавач/монтьор, зер струват маса пари. Включително и кражба от "съвестен" монтьор при поправка/преглед на колата. В България не знам как е, тук в Щатите все още се намират такива.

Така или иначе и да липсват - не бих се безпокоил прекомерно ако нося колан. Вече ако колата е удряна и коланите не са сменени - друга бира. Но тогава пък в повечето случаи на самия колан като се разтегне отдолу ще се озъби един жълт етикет. Поне тук повечето средна възраст японки са така.
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

По ми се вижда всичко да е наред при теб ако не ти свети управлението се намира пред ск лост под пласмасата

Коментар

Първоначално публикуван от kivv1973 Преглед на мнение
                      По ми се вижда всичко да е наред при теб ако не ти свети управлението се намира пред ск лост под пласмасата
                      Управлението на кое?... Извинявай колега но нещо не вдянах.
                      Краси

Коментар

Конекторите на SRS системата задължително винаги са в оранжево-жълт цвят! Освен това са от напълно различен тип - при изключване на мъжката част в женската има една пластина която окъсява с цел изчистване на статичното електричество и изравняване на потенциалите. Това под седалките което си снимал е нещо друго - иначе съм виждал коли с еърбег на които така им потъва отпред на волана "кожата" - имахме едно такова субару форестър. Най-сигурно е просто да свалиш еърбега на волана и да го разгледаш. Сваля се много лесно - два торкса от двете страни на волана отзад, откъм таблото - трябва да го въртиш за да ги достъпиш и развиеш. Внимателно и на изгасена кола! Може и да свалиш аку-то, ако те притеснява нещо

EDIT: Между другото доста японски и корейски модели от тези години изобщо нямат пиро-патрони в коланите, да се има предвид.
                        Последно редактирано от swartalf; 24-04-15, 10:48.
                        What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
                          Колега, така като го гледам това кабелче ти е от датчика за "дръпната ръчна спирачка". Като я дръпнеш и дадеш на контакт свети ли ти лампа на таблото. Ако не потърси другия край и си го свържи.

Обърни внимание на това. Почти съм сигурен.
                          Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Първоначално публикуван от lakatnika Преглед на мнение
                            Управлението на кое?... Извинявай колега но нещо не вдянах.
                            Управлението на аербеците ти е там(поне на гранд витарата е там )жълта букса с кутиика за управлението им на моята от там съм ги изключил не ми се ще да цъвна таблото от някое борче,лампата изчезна като ги изключих

Коментар

Мерси за информацията! u
                              Краси

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X