Здравейте, имам 2003 Kia Sorento 2003 V6 3.5 бензин - на газ. Монтирах газовата преди 1 седмица, и от тогава забелязвам брутален разход - 26, 38, даже днес засякох 30! Бензин си харчи като го дават, към 18-20. Дебитомера е почистен и работи, кабели, свещи нови, ламбда сондите работят, нов въздушен филтър. Възможно ли е нещо изпарителя да не е добре, аз другата седмица ще се видя с газаджията, който я монтира, но според него няма какво да се направи. Иначе колата работо нормално, върви си добре. Но харчи МНОГО. Help!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с огромен разход на Sorento
Свий
X
-
От: Проблем с огромен разход на Sorento
Бензин 18-20?
И това е фабрична норма?
Ако е така-при 20 бензин е нормално да дава 25-30 газ. Знам, че е инжекцион, и че там всичко се настройва, явно настройките са такива, че да дават добра мощност, за да върви колата, но щом бензина е с разход 20-не бих се оплаквал, че газта е 30. Е, може да се донастрои, но надали ще падне много. Това, ако се иска колата да върви прилично. Иначе може да се стисне за гушата, и да харчи по-малко, ама разваления кеф от вървенето няма да се компенсира от по-ниския разход.
Бензин 20/100... Те газките харчат съизмеримо. Но товарят по 5-6 тона товар...Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Първоначално публикуван от openmind Преглед на мнениеЗдравейте, имам 2003 Kia Sorento 2003 V6 3.5 бензин - на газ. Монтирах газовата преди 1 седмица, и от тогава забелязвам брутален разход - 26, 38, даже днес засякох 30! Бензин си харчи като го дават, към 18-20. Дебитомера е почистен и работи, кабели, свещи нови, ламбда сондите работят, нов въздушен филтър. Възможно ли е нещо изпарителя да не е добре, аз другата седмица ще се видя с газаджията, който я монтира, но според него няма какво да се направи. Иначе колата работо нормално, върви си добре. Но харчи МНОГО. Help!
Ако горе цитираното е градско софийско в задръстванията няма какво да се чудиш.Land Rover Discovery II, V8 4.0
VW Golf VI variant
Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."
Коментар
-
Напълно нормален разход е 28-30 в Софийски условия, според мен. Може да се намали разхода с един-два литра, но ако се наложи някъде по-рязко подаване на газ с цел минаване на по-ниска предавка, изпреварване или друго ще започне да прекъсва и маневрата ще стане опасна. А и не е добре за скоростната кутия да имаш недостиг на газ при форсиране.
Коментар
-
Първоначално публикуван от PolYank Преглед на мнениеА и не е добре за скоростната кутия да имаш недостиг на газ при форсиране.WG 2.7 CRD
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар