Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Четене на грешки с диагностичен софтуер на KIA KOO

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Четене на грешки с диагностичен софтуер на KIA KOO

Понеже съм келеш,и обичам да ровя в нета вчера попаднах на информация,че с подходящ софтуер например Delphi могат да се четат трият грешки и да се следят живи данни,освен това може да се използва BT устройство като това: *** без линкове към търговски сайтове *** ,и да се използва Андроидно устройство с инсталиран Torque pro или lite.Има няколко диагностични програми в Гугъл магазина.Та въпросът ми е някой опитвал ли е да пусне диагностика по този начин,за четенето на грешки с мостче и светодиод е ясно,но все пак живеем в 2015,нали? Ето един колега с KIA Sportage от чужденеция който ровичка с Torque в KIA-та си:

Последно редактирано от Чавдар (V93); 23-03-15, 11:44.

От: Четене на грешки с диагностичен софтуер на KIA KOO

Тази е с OBD2 интерфейс. Твоята ако е 1999 г., вероятно не е с такъв. Моята също не е, така че продължаваме с кламера.

Иначе колега си постави бордкомпюър на ЦРВ-то, но не е толкова просто:
    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=181617
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Точно затова показах кабел преходник от 20 пинов конектор към 16 пинов OBD2.Tова,че конектора на КОО-то не е с OBD2 не означава,че не подържа протокол съвместим с OBD2!Към инструкциите на някои OBD2 устройства се посочва,че подържат автомобили отпреди 2001.Ще прежаля някой лев и ще опитам да "изкопча признания" от моя Кичо!

Коментар

И да добавя този линк,който показва,че КИА Спортидж подържа протокол за OBD2 от 1996!
        http://www.bildiagnosebutikken.no/ma..._protocols.pdf
        На мен са ми правили диагностика с BT устройство и за това съм сигурен,че трябва да се получи.Не полюбопитствах тогава да разбера с какъв софтуер работи специялиста.Тогава ми откри липсата на детонационния датчик,излизаше зачеркнат и наистина липсва!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X