Имам следното питане!Няколко секунди след подаване на контакт се чува отчетливо пуфкане откъм двигателния отсек.Това нормално ли е,и на какво се дължи?Явно е някакъв вакуумен елемент,джипа е 99 година 128 коня с газов инжекцион.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Вакуум
Свий
X
-
От: Вакуум
АБС-а на спирачките.Първоначално публикуван от exilim Преглед на мнениеИмам следното питане!Няколко секунди след подаване на контакт се чува отчетливо пуфкане откъм двигателния отсек.Това нормално ли е,и на какво се дължи?Явно е някакъв вакуумен елемент,джипа е 99 година 128 коня с газов инжекцион.
Нормално е.
Коментар
-
Благодаря за отговора,олекна ми!А случайно някой да кара без датчик за детонации?Моят липсва,незнайно защо предишния собственик го е махнал!Конекторът му не се вижда в коша,ефекта е нестабилни обороти на газ!Особено отчетливо се усеща на студен двигател,т.е преди да достигне работна температура.Прочетох тук-там и разрах,че от този датчик еку-то вади данни за ъгъла на запалване,който се различава при бензин и при газ заради различния октан и различното време на изгаряне на двете горива!Когато купих джипа нямаше инсталиран газов инжекцион и нямаше проблем да се кара без този датчик,но сега свети чека и двигателя работи в авариен режим.
Коментар
-
При мен се чува същото но се дължи на газовия инжекцион. По-точно чува се като превключва на газ(по-точно на метан). Когато двигателят работи е трудно да се чуе особенно в купето. Моята инжекция е тамона и допуска директно включване на газ още при подаване на контакт (по-точно 2 -3 сек след завъртането на ключа). И се чува добре, защото двигателя още не работи. Но от индикацията на "пулта" за газта се вижда, че превключва на газ. Ако твоя газов компютър има подобна възможност и е "включена" може да е заради това. Погледни дали със звука превключва на газ.Първоначално публикуван от exilim Преглед на мнениеИмам следното питане!Няколко секунди след подаване на контакт се чува отчетливо пуфкане откъм двигателния отсек.Това нормално ли е,и на какво се дължи?Явно е някакъв вакуумен елемент,джипа е 99 година 128 коня с газов инжекцион.
Обикновенно "директното включване на газ" (не аварийното,което е само за еднократно стартиране на газ и става с комбинация или последователност от бутони) е свързано и с определена температура на системата. Ако става само при топъл двигател, сигурно е от това.
Не знам при газ дали ще се чува, зависи от конструкция на изпарител, вентили и тнт. При метана редукторът издава този звук, когато се пълни с метан. Този звук съм го слушал 15 г. всяка сутрин, когато развивах един двустепенен редуктор на бутилка аргон-метан за един апарат.ОФБ ДБ X22SE
Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.
Коментар
-
Датчика за детонации се намира под колектора,над масления филтър.Като застанеш отпред гледай отляво,при мен се вижда отвор с резба 8мм.Слагам линк към сайт,снимката е много зле,но обясненията са информативни.Иначе в Ютуб има доста материали за смяна на тази сокаджик!
http://www.justanswer.com/kia/6dr4u-...or-go-bad.html
Коментар
-
Ами, трябва сам да провериш - тази система сигурно може временно да се изключи. Ако при изключването и изчезне и звукът при "контакт" - значи е от нея.Първоначално публикуван от exilim Преглед на мнениеАз си мисля нещо друго,имам инсталирана система за мазане на клапаните.Тя работи с вакум,казанчето с маслото се намира под капака на двигателя пред шоф.седалка.A обръщането на газ е при достигане на 35 градуса.
Това с ABS-а също не е за пренебрегване. Но не съм се интересувал от подробности и не смея да коментирам.ОФБ ДБ X22SE
Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар