Здравейте колеги,прочетох доста теми и се надявам, че може да ми помогнете с някой съвет.Закупих автомобил Киа Соренто 2.5 автомат .Раздатката има две положения auto и 4LO.. Раздатката беше изключена поради някъкъв проблем, но се надявах че ако я подменя с втора употреба ще реша проблема.Проблема се състои в това,че при включена раздатка при завой задното колело вътрешно за завоя започва да приплъзва,което означава ,че 4х4 е включено.Отворихме раздатката и установихме,че пакета дискове са криви,изпечени някои счупени,надявах се при евентуална смяна ще се реши проблема.При запалване на автомобила по някаква причина се активира 4х4.Проверихме абс датчиците работят. Ще се радвам ако ми дадете някаква насока за евентуална повреда. Благодаря
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем киа Соренто 2.5дизел автоматик раздатка
Свий
X
-
От: Проблем киа Соренто 2.5дизел автоматик раздатка
4x4 не се задейства от датчиците на АБС а от датчиците за скоростта на раздатъчната кутия. Има един за предния кардан и един за задния кардан. Когато при тях има разминаване компютъра подава сигнал за задействане на електромагнита. Интересно как се е опекъл пакета. Как е шайбата рампа и сачмите които го натягат? Чувал съм че понякога селектора за 4х4 в купето прави проблеми...Land Rover Defender 110SW 300tdi
Коментар
-
Здравейте колеги,проблема е че не можем да прочетем тези скорости, няма такъв тестер,сега проверяваме диференциалите дали са оригинални и съвместими,а след това ,ще се насочим към този селектор в купето според мен проблема е в него.Интересувам се ако знаете дали е скъп. Дисковете в раздатката бяха кафяви на цвят предполагам ,че доста време са карали с включено 4х4.
Коментар
-
Здравейте колеги, смених пакета дискове в раздатката,но проблема не се реши,съмнявах се в блока за управление на раздатката,смених го с моргаджийски нищо не се промени,просто не знам какво да правя ,след смяната на дисковете,зацепването стана по шумно.При откачени датчици за скорост на раздатката ,компютъра регистрира това действие ,което ме навежда на мисълта, че те работят нормално. Искам да конкретизирам проблема и моля колеги ,които имат Киа соренто автоматик с две положения Auto и 4LO ,да ми пишат какво се случва когато правят завой на 90 градуса или на 180 градуса. При мен задното колело ,което е вътрешно за завоя започва да приплъзва и блокирва на моменти, според някои това е нормално поради разликите в ъгловите скорости на двата диференциала, от друга страна има мнения ,че при завой 4х4 не трябва да се вкючва и аз съм съгласен донякъде ,най елементарно не вярвам че автомобил 2004г. при всеки завой по сериозен ще му се тътри едната гума .Компютърния тестер не показва никъкви грешки,казват ми да търся тестер ,който може да чете живи данни, но незнам дали има такъв и дали колата позволява това да стане софтоерно. ходих в два сервиза на киа не можаха да прочетат нищо. Благодаря ви предварително
Коментар
-
Колега, похвално е, че сподели в темата за решението на проблема. Защото много хора пускат теми когато имат зор, и искат всички да им помогнат, а когато имат решение не го споделят и всеки следващ си блъска главата отново. Благодаря за почерпката.
Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
SSang Yong Kyron 2.0xdi
Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар