Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kia Sportage може ли да гази 60-70см. вода?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kia Sportage може ли да гази 60-70см. вода?

Kia Sportage(без повдигане, лифт) може ли да гази 60-70см. вода или ще си трябва шнорхел?
    Става въпрос за моделите до 2004г.

От: Kia Sportage може ли да гази 60-70см. вода?

Кратък отговор: не.

И проблемът изобщо не започва в шнорхела.

Коментар

Извинявам се ама не съм компетентен. Малко разяснение. Става въпрос за наводнен/залят от дъждовете чакълиран път - основата е здрава, равна, няма течения и т.н.

Коментар

Има едно просто правило - до средата на гумата.
        Нагоре трябва нещо разично от Кия
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Преди всичко в 60-70см вода на Кия купето няма нужното тегло за да потъне достатъчно и да стъпи с 4 колела на дъното. Не и преди да се напълни с 20-40см вода. Ако водата освен че е дълбока, още и тече, колата ще бъде отнесена по течението.

Коментар

Първоначално публикуван от bogidar Преглед на мнение
            Kia Sportage(без повдигане, лифт) може ли да гази 60-70см. вода или ще си трябва шнорхел?
            Става въпрос за моделите до 2004г.
            Това е много-в никакъв случай не рискувай.
            35-40см. на 1-ва бавна внимателно може,но на повече си е риск,да не кажа гаранция,че ще залееш входа на възд.филтър!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Преди всичко в 60-70см вода на Кия купето няма нужното тегло за да потъне достатъчно и да стъпи с 4 колела на дъното. Не и преди да се напълни с 20-40см вода. Ако водата освен че е дълбока, още и тече, колата ще бъде отнесена по течението.
              Яска, не четеш! Течение в случая не се предвижда. Праговете са на 30см.отвън и 40 отвътре. Като я повдигне водата гумите слизат още 10-15см. надолу. Стандартен спортидж е 1600кг без товар.
              Та ако иде реч за локва, може и да стане, стига да не умре двигателя.

Коментар

Пенчо,и ти не четеш!
                Човека по-долу пише,че му е залят целия път по който се кани да минава.
                Недейте дава кураж на човека,защото хидроудара е кофти нещо....-знаете....-и струва парички!!!

Коментар

Първоначално публикуван от bogidar Преглед на мнение
                  Извинявам се ама не съм компетентен. Малко разяснение. Става въпрос за наводнен/залят от дъждовете чакълиран път - основата е здрава, равна, няма течения и т.н.
                  ........!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                    Пенчо,и ти не четеш!
                    Човека по-долу пише,че му е залят целия път по който се кани да минава.
                    Недейте дава кураж на човека,защото хидроудара е кофти нещо....-знаете....-и струва парички!!!
                    Нещо хич не мога да си го представя този чакълиран път, дето е залят целия с такава вода, пък течение да няма.
                    За езеро ли говорим в случая?
                    Ма то така е пред компа, фантазираме си.

Коментар

Такава дълбочина посочва питащия,такава разискваме!
                      По-добре при това условие да му дадем съвет да не пробва и до там с темата.
                      Не мисля,че има две мнения по въпроса.

Коментар

A чaкълирaния път при тaкaвa водa дaли все още е с чaкъл отдолу или тиня?
                        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Я да видим сега колко сантима са тука

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

На времето с мойта тлк 73 с 2" лифт и 31" гуми съм мерил нивото на водата във допълните фарове след газене... 82см от земята Обаче кията (стандартна) е доста по-ниска, а и предполагам е бензин... На 99% ще се удави от 70см... Такъв риск бих поел само, ако е на живот и смърт
                            Иначе при липса на течение и с подготвена кола, може и само шнорхела да се подава - много бързо се пълни купето и потъва, особенно ако отвориш предварително 1-2 врати...
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Лошо...
                              С тези 30-40 санта ме отчаяхте.
                              Пътя пресича поле. Явява се най-ниската точка и в голям участък - около 500м е наводнен. Стабилен е - правен е както трябва- не е просто насипан чакъл. Дъждовната година му дойде в повече и почвата грам не поема.
                              Мисля как да си реша проблема. Не съм собственик на спортидж но имам подобни намерения. Сега съм със Сценик. С него спокойно газя малко над праговете на вратите. Това са едно 35см.със сигурност. Но след последния паднал сняг нещата загрубяха.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X