Обява

Свий
Няма добавени обяви.

странен шум при ускорение.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• странен шум при ускорение.

Здравейте колеги.

От няколко дни насам имам странен шум (виене) при ускорение след 40км/ч (от 2ра предавка нагоре).
    Като набера от 60-70 нагоре ..... се чува много силно .... като отпусна педала на газта спира ... като натисна съединителя пак спира ....
    Първото което ми дойде на ум е че най-вероятно СК , РК или някой от диференциалите няма масло .... проверих на скоростите - Има ... на РК не намерих пробка.... след това проверих и диференциалите - и те имаха..... РК има ли отделна пробка за масло или е заедно със СК ?!?
    Следващото което ми идва на ум е аксиалния лагер .... но ако е той трябва да вие на всички скорости ..... при по-високи обороти ... а то се чува след 40-50 нагоре ....
    Някой имал ли е подобен проблем да ме насочи от къде може да е проблема !?!?
    LZ1ICD
    Иван - 08девет683едно883
    VW GOLF4 1.8 4motion.

От: странен шум при ускорение.

На РК пробките са кръгли с вътрешен шестостен.За наливане е отзад,леко в лЕво под кардана.За изливане е отдолу,под първата...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

При моята Киа имаше подобен ефект.От 70 нагоре се тресеше сякаш ще се разпадне!Мислех си,че карданите са разбити!Но се оказа,че чисто и просто джантите не са балансирани.

Коментар

мистерията е разгадана .... корпуса на задния диф. е леко загнил и маслото е изтекло ....следователно аз съм карал без масло известно време .... и се е получил ефекта "Вънка вие ВуК" ..... скоро време трябва да сменям заден диф. .....
        LZ1ICD
        Иван - 08девет683едно883
        VW GOLF4 1.8 4motion.

Коментар

Имам заден мост.9х40 мисля че беше...

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
            Имам заден мост.9х40 мисля че беше...
            Соти я кажи кой двигател с какви предавателни числа би трябвало да е? Направо може в "Систематизирана информация". Бях видял, че сте ги писали в друг форум, ама трудно се намира, а и беше от преди години. Интересно ми не за друго, а защото смятах какви мостове и раздатка да слагам като ми омръзне да я ползвам за ежедневен автомобил и реша да я правя за трофи с 35'' гуми.
            Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
            Телефон - в профила!

Коментар

Хи-хи,всичко с всички...На Спортидж се слагат 3 ПЧ на дифовете:9х40(4,44:1),8х37(4,625:1)и 9х43(4,78:1),без значение вида на двигателя...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X