Здравеи те имам киа спортидж 2.0i16v 128кс. Искам да попитам. Сега в студеното когато стартирам двигателя започва да работи шумно в ниски убороти. Подавам и газ убороти те са около 2000 при задържане на тези уборори се чува един звук като пресвирване и всички шумове в двигателя спират. Не знам маслена помпа ли е някакъв клапан лие който при определено налягане отваря??? И при ниски тенператури -8 -10 ми пресвярка и лампата за маслото. Някой ако ме разбра и знае нещо да каже. Благодааря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
киа въпрос
Свий
X
-
От: киа въпрос
Ми много не те разбирам...-поне аз,а и за шумовете трудно може да се диагностицират от разстояние.
Но пишеш за свирене и на първо четете се сещам за хлабави ремъци.
По-притеснителното е,че ти святка лампата за налягането на маслото?!
Има ли достатъчно количество и с какво масло е зареден двигателя.....-вискозитет???
П.П.Тези писаници ме навяват на мисълта,че едва ли не мотора ти е зареден с М-16ка.
Нали не е така.....?!
-
Маслото е 10w40 титан фукс смених го преди 1000 км. От казанлък съм. Не са ремъци то са се чува вътре в двигателя
Понякога когато е в нормален режин на работа нали загрял около 80 85 градуса за почват да се обаждат и повдигачите. Подавам и няколко пъти повече газ 4500 5000 хл.уборота и спират да чукат .
Не знам май трябваше да и сложа 15w40Последно редактирано от CarTest™; 11-02-15, 22:03.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар