Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КИА Соренто - От работен кон до тежкоболен пациент

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• КИА Соренто - От работен кон до тежкоболен пациент

За онези, които тепърва ще питат дали да си купят КИА Соренто

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ф6.jpg
Прегледи:1
Размер:126.5 КБ
ID:6077809

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ф7.jpg
Прегледи:1
Размер:118.2 КБ
ID:6077810
    Прикачени файлове

От: КИА Соренто - От работен кон до тежкоболен пациент

Ако нямаш мнение по въпросната кола не пиши .Това да не е ФОРУМ за вестници.Извинявам се за тона.
    .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
    Киа спортаж2000тди 98г
    Ауди А3 1.9ТДИ
    Каравана Аdria 390Q

Коментар

Тази статия е писана от абсолютен "хейтър" как можеш да правиш изводи от 1 екземпляр.

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
        Ако нямаш мнение по въпросната кола не пиши .Това да не е ФОРУМ за вестници.Извинявам се за тона.
        Имам мнение и то напълно съвпада с написаното. Минах по пътя, описан по-горе и искам повече хора да знаят тази информация.
        А ти вместо да се заяждаш, можеш да напишеш нещо смислено, а не да ми се правиш на отворко.
        Аз не се извинявам за тона!

Коментар

Обясни какви проблеми си имал ти лично, сподели ги с колегите си. Може би има колеги ,които не са съгласни с твоето мнение. Това че ти си решил така,не означава че е вярно.
          Киа спортаж2000тди 98г
          Ауди А3 1.9ТДИ
          Каравана Аdria 390Q

Коментар

Минах през ремонт на двигателя - 'задрало' бутало, счупен колянов вал. Минах и през борбата с ръждата (неуспешно) и през безброй нелепи повреди. Хората в статията са написали нещата такива, каквито са.

Хейтърството и другите глупости дето ги чета по-горе няма да коментирам. Който иска да чета, който иска да философства.

Пуснах информацията за добро.

Коментар

Аз па карам чисто нова КИА Соренто и нямам никакви ядове, освен козметични забележки, на разглезен ползвател.
              За стария модел, хората от КИА, един от които ми е приятел дават само добър отзив. Сигурен ли си, че не е въпрос и на експлотация и начин на ползване, щото същия хейт имаше и за предния ми SUV, Каптива, който и в момента ни служи вярно, вече на 240 000 километра. Просто е сервизиран правилно, експлоатиран също.

Коментар

Извинявам се на всички засегнати колеги,от форума.
                Киа спортаж2000тди 98г
                Ауди А3 1.9ТДИ
                Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
                  Аз па карам чисто нова КИА Соренто и нямам никакви ядове, освен козметични забележки, на разглезен ползвател.
                  За стария модел, хората от КИА, един от които ми е приятел дават само добър отзив. Сигурен ли си, че не е въпрос и на експлотация и начин на ползване, щото същия хейт имаше и за предния ми SUV, Каптива, който и в момента ни служи вярно, вече на 240 000 километра. Просто е сервизиран правилно, експлоатиран също.
                  Да, всичко което трябва да се направи правилно, съм го правил. Шофьор съм вече 23 години и смея да кажа, че съм наясно с всичко.
                  Споделих моя опит само защото колегата ме предизвика. Важно е обаче, какво са написали хората от Аутобилд. Защото тяхната информация е на базата на TUV, а там са професионалисти. Тук иде реч не за единични екземпляри, а за статистика!

Иначе пожелавам на всички колеги да нямат каквито и да било проблеми с техните коли и джипки!

Айде, със здраве :-)

Коментар

Забелязъл съм, че за Аутобилд по-добро от немското няма.
                    0884 987 137
                    В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

А от немското си имат пристрастие към определена марка.
                      Затова им викат VWbild
                      +359 889 301 623 Явор
                      Suzuki Grand Vitara 2,0л.2007

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                        Извинявам се на всички засегнати колеги,от форума.
                        Не е до засягане, а до реалността. Аз имам такава Киа 2006, имам поне трима приятели със модели от 2004 и 2007.
                        От към окачване никой никога не е имал проблеми. Изключвам някоя друга биелетка.
                        От към електроника тези преди 2005 са имали някои проблемчета, но в последствие са ги изчистили от Киа.
                        Автомата преди 2005 прави проблеми, но не и на всеки екземпляр.
                        Специално при мен откакто я имам 2011, като я купих на 88000 реални км до момента имам сменени само консумативи, две биелетки, шепа интериорни крушки от цялото купе и заварена една планка която държи жилото на ръчната спирачка , аа и едно каре на кардана.
                        Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Първоначално публикуван от bradi Преглед на мнение
                          А от немското си имат пристрастие към определена марка.
                          Затова им викат VWbild
                          В случая Аутобилд се позовават на данни от TUV. Иначе си прав, че редовно залитат към немското и най-вече към VW. Няма чак толкова лошо.
                          Но в TUV няма пристрастия!

Апропо, ето един руски сайт, където много удобно е представена статистиката на TUV за 2014 година.
                          http://legavto.ru/article/read/TUV_2014.html

Според мен там е истината. Само за протокола, Соренто хич го няма в класацията. Но пък за 2013 година, в раздела за 2-3 годишните автомобили, Соренто е на 126-то място от 132 възможни!
                          http://legavto.ru/article/read/TUV_2013.html

Коментар

Тея таблици са та*ак сравни ми моля ти се следното по тях:
                            7 Mazda MX-5 19,7 93
                            60 Mercedes M-Klasse 35,5 157
                            Сега годините си казват своето, но за тея хиляди км да се появят подобен завишен процент повреди е нормално. Просто данните не са корелирани адекватно спрямо изминатите км. Примерно за това постижение свалям шапка:
                            6 Toyota Avensis 19,3 139
                            Отделно трябва да има една друга таблица колко са стрували тези автомобили като нови, колко им е струвала подръжката за тези години и изминати км и колко е била стойността на ремонтите. Като си играем на статистика и ние знаем как се прави стъкмистика. Да не зачеквам това, че всеки от показаните автомобили има сигурно поне 8 модификации. Със сигурност не всички са сполучливи като чупливост.

Специално за 126 - то място виж километрите - 56 хиляди. Сравни ги с първенеца:
                            3 Audi Q5 2,8 61
                            И колко струва обаче Аудито е интересен въпроса - сигурно колкото 2 Соренто - та.

За протокола ще отбележа, че нямам Киа Соренто. Просто се издразних на стъкмистиката на великите Т€В.
                            Последно редактирано от Байчев79; 28-01-15, 14:33.

Коментар

В Германия поне има TUV. В България няма нищо подобно. От какво се дразниш?!
                              Това е една информация, която може само да ти помогне. Като не ти харесва - игнорирай я.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X