Колеги с настъпване на зимата забелязвам,че има прекъсване при палене сутрин на студен мотор.Към какво да ориентирам-кабели,свещи.Киата е бензин 2000 сс 95 к.с.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
КИА СПОРТИДЖ ПРЕКЪСВА НА СТУДЕН МОТОР
Свий
X
-
От: КИА СПОРТИЧ ПРЕКЪСВА НА СТУДЕН МОТОР
Не познавам мотора, но мисля, че правилно си се ориентирал. Смени задължително свещите, препоръчвам ти иридиеви, ама са скъпи. Може и обикновенни. Ако не се оправи-смени и кабелите + капачка на делкото и палец. Това на първо време. Като загрее оправя ли се?
-
И моята е със същия мотор и прекъсваше така. Смених свещи и кабели, но продължи да го прави.На края смених горивния филтър и се оправи за около 2 седмици и после пак започна да прекъсва. След това по съвет на приятел смених бензина с 95 октана(до тогава я зареждах само с 100 октана) и отново смених горивния филтър. От тогава нямам такъв проблем. Пробвай със смяна на горивния филтър и може да се оправи. Намира се на малко кофти място под колекторите, до акумулатора, но с малко упорство се сменя за 10-тина минути.
ПП: По думи на този приятел 100 октановия бензин разтварял ръждата в резервоара и така се задръствал горивния филтър, а моя резервоар е доста ръждясъл. Почти съм сигурен, че и в твоя има ръжда.
Поздрави и весело посрещане на новата година!08888 седем шест 888
Коментар
-
Аз съм със 128к.с. мотора който е общо взето същия. В момента е в бокса за смяна на резервоар, че е много зле. Симптомите бяха същите но по 10. Последните дни много се влоши от явно вече тотално задръстена система и палеше с доста зор на 1-2 цилиндъра и като позагрее започваха да се появяват и другите. После топла вече си палеше почти без проблеми и си работеше на повече от 2 цилиндъра. След ревизия и почистване на системата работеше добре известно време, но като се задръсти пак вече нямам мърдане от смяна на резервоара. Вътре се оказа,че има един пръст ръжда по дъното. Смени като начало горивния филтър.Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Do6ko Преглед на мнениеЧестита Новата 2015 година приятели.Много безаварийни километрти на и извън пътя!Благодаря за съветите,ще се възползвам.А от къде поръча резервоара?Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
Коментар
-
От: КИА СПОРТИДЖ ПРЕКЪСВА НА СТУДЕН МОТОР
Добре де, ако имале боклуци по горивната система, нямаше ли да губи мощност при яка газ? Защото тогава именно консумацията е огромна, а като няма кой да е набави забива нос. Това е само предположение.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар