Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не зарежда акулуматора и не работи серво, спирачки (Sorento 2.5 CRDI, 2002)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не зарежда акулуматора и не работи серво, спирачки (Sorento 2.5 CRDI, 2002)

Днес, естествено, дълбок сняг, жената се нацепи в едно близко село.
    Обажда се по телефона - "Нямам серво, спирачки и лампата за акумулатора леко свети"

Мерих - акумулатора не се зарежда и наистина няма серво и спирачки. Хидравлични течности има.
    Акумулатора е на 12.2 V, нов Varta на 2 седмици. Колата пали но напрежението даже пада на 12 V.

Колата утре ще е на платформа, щото пътя е със сняг и завои.
    Та на въпроса - възможно ли е като не зарежда да няма серво и спирачки?
    Или направо да се търси ремъка?

От: Не зарежда акулуматора и не работи серво, спирачки (Sorento 2.5 CRDI, 2002)

А ремъка как е? Натегнат? Върти се?
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Ремъка е многоканален и ако си е там,значи е скъсана оста или е превъртял еднопосочния лагер на алтернатора.Вакуум помпата е на него.И това обяснява симптомите.От къде си?
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Бих предположил, че е заминал алтернатора- диоден блок е/или реле.
        Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Откровено казано не съм гледал рамъка.
          Отгоре ми валеше сняг обилно. Бързах да прибера децата и жената, та се наложи да зарежа колата.
          Само успях да огледам бушоните, течностите и да проверя напрежението.
          Реших че ако е друго , не мога да го оправя на място.

Ремък не чук да свири, така че изключвам приплъзване. Може да се е скъсал, но да не съм забелязал в целия екшън с децата и жената.
          Пък и предния капак ме хакна два пъти по главата

Вакума ...? Той има ли връзка със серво, спирачки ?
          По принцип до последно си е работило 4х4, нали и то е с вакум.
          Абе като си го докарам ще си покаже.

@ninja_1 от Русе съм ако има значение...

Коментар

Първоначално публикуван от ArturDent Преглед на мнение
            Вакума ...? Той има ли връзка със серво, спирачки ?
            Определено има. Усилвателят на спирачките се захранва с вакуум. На бензиновите се взема вакуум от смукателните колектори на двигателя, на дизелите - от вакуум-помпата която най-редовно я насаждат на гърба на алтернатора и се върти от неговия вал.

Коментар

Благодаря Ясене

Значи... по ред на преглед.
              1. Пистовия ремък и съответият/те обтегачи.
              2. Дали има вакум
              3. Разни релета (май малко вероятно)
              4. Вакум помпа и/или алтернатор

Жената ако има късмет... може и да кара тази година...

П.П. На моята кошница, същата, пък са и запекли и изгорели подгревните свещи и може накрая от два джипа, пеша зимата...
              Поне миналата година на -12 палеше от раз...

К'вото стане. ще си купя вино и прасенце и .... напролет.

Коментар

И без подгревни свещи се живее (поне конкретният автомобил). Паленето е по-трудно, стоплянето е още по-трудно, а разходът - леко повишен, но върви.

Коментар

Днес докарах джипката с платформа и я набухах в един сервиз.
                  Не ми се занимаваше повече. Само шефа (по случайност) и пазача бяха там.
                  Утре момчетата ги чака изненада... няма как да не я направят щото я набутахме на повдигача.
                  За да изкарат задната кола ще трябва да направят моята иначе ги чака здраво бутане в снега.

Сега си наливам едно вино и ще чакам сметката...

Коментар

Да доложа
                    Всичко е тръгнало от една ролка, "малко" разбита.
                    Ремъка е започнал да се къса, после е изплют само.
                    Поражения - перката на вентилатора.
                    Може и водната помпа да е проблемна.

Дотук толкова...

Коментар

Ей така, понеже са празници, смени и антифриза. Имам някакви асоциации между понижени температури и пострадала водна помпа.

Коментар

Водната помпа я поръчах вече и естествено ще сменя и антифриза.
                        Не вярвам да е от замръзнал антифриз. Бяха температури около нулата, и през нощта.
                        А преди да се случи проблема колата е карана към час градско, демек топла, освен по пътя в снега ....

Момчето от сервиза каза че се съмнява и във виското на вентилатора. Не знаех че на тези коли е така. Виждал съм на някои фордове.
                        Жената от известно време се оплакваше че бавно загрява, ама кой да му дойде на ум...

Коментар

Чакай сега! Не беше ли проблема в незареждане на акумулатора и липса на серво. Или аз нещо не загрявам или майстора ти е решил да си вземе новогодишни бонуси?

Коментар

Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
                            Чакай сега! Не беше ли проблема в незареждане на акумулатора и липса на серво. Или аз нещо не загрявам или майстора ти е решил да си вземе новогодишни бонуси?
                            Паднал ремък, разбита ролка. Нормално е да се усъмнят и във водната помпа, която я върти същият ремък.

Коментар

Добре, обаче какво виско? Каква перка- и то в средата на зимата? Да беше през лятото и да прегряваше колата- разбирам, но лично на мен нещо ми е гнила тая работа. Дано не съм прав, но много колеги са сменяли здрави части (включително и аз) по съвет на така наречени "майстори".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X