Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kia sportage 2.0TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kia sportage 2.0TD

Здравейте, скоро влезнах в клуб Киа и след доста четене,във форума си реших мнооого от проблемите.Сега проблема, който ме притеснява е едно чукане отзад в диференциала.Когато пусна по-рязко съеденителя се чува това чукане,на ръка прегледах свободния ход на кардана и ми се струва нормален,но когато го въртя напред-назад се чува чукане в диференциала, така че дайте някаква идея от какво може да е и какво да го правя .Другото което ме притеснява е едно прилашкване когато е в движение колата?Благодаря предварително.

От: Kia sportage 2.0TD

Ми вероятно е за ремонт.Няколко пъти вадя разпорната втулка на пиньона спукана.И обикновено проблемите са в нея.Този диф е с ЛСД,понякога има счупени и/или износени фрикционни дискове.Симптомите са сходни.Ако е много зле и е трудно да се оправи,имам такава Киа за части,там дифа е перфектен.
    "Прилашкване"то,което описваш вероятно се дължи на проблем в ТПС-са или износване в ГНП-то.Чест проблем е при турбодизела.И там има лечение.Ако беше в София,да я домъкнеш в сервиза,ама...я ми дрънни един тел 0885 477 440.
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Днес говорих с колегата и той доста обстойно обясни от каква е болката на моята киа ,за което му благодаря.Остава да се справя с болките и.

Коментар

колега пиши за проблема с прилашването какво трябва да се види,че и при мен го има това

Коментар

Първоначално публикуван от niksan8207 Преглед на мнение
          колега пиши за проблема с прилашването какво трябва да се види,че и при мен го има това
          Вероятно е от "турбо дупката". На 5та е към около 75 - 80км/ч. На другите предавки е при различна скорост.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Вероятно е от "турбо дупката". На 5та е към около 75 - 80км/ч. На другите предавки е при различна скорост.
            за километрите не съм го забелязал на колко,а на обороти от 1700 до2000.да ли да не взема да сменя потенциометъра който е свързан от педала на газта към помпата

Коментар

Да дам развитие на темата : Прилашкването го открих като лоша връзка на буксата на потенциометъра.Кабелчетата бяха попрекъснати и не даваха явно хубав контакт от време на време-следваше рязане спойка и готово.Диференциала за момента съм го оставил без развитие - не чувам да чука вече .....

Коментар

Първоначално публикуван от Th3_J4k4l Преглед на мнение
                - не чувам да чука вече .....
                Ако се е посгъстило маслото в студа ...
                БИО пчелен мед и пчелни продукти
                0888 66 59 73

Коментар

Ами не беше още студено когато спря.......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X