Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на Соренто 2006 автоматик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Покупка на Соренто 2006 автоматик

Здравейте, загледал съм тази Kia Sorento
    http://www.cars.bg/c773796
    и имам няколко въпроса:
    1. Това модела с 5-те скорости ли е?
    2. Автоматичното 4х4 как работи, явно на ауто включва предното при необходимост, но когато е на 4L има ли блокаж някакъв?
    3. Къде мога да я закарам за подробен преглед?
    4. Кои са най критичните неща, които трябва да се проверят?

Досега не съм се качвал на кия и моделът не ми е познат като усещане.

Благодаря за отговорите.
    Киа Соренто 2.5CRDi 2005г.

От: Покупка на соренто 2006 автоматик

Здрасти,
    1.Да,5 скорости е автомата.
    2.Он Деманд.Има 2 положения:" AUTO"-водещ е задния мост,предния се включва при по-рязко подаване на газ и/или при пребуксуване на някое колело.Компа също го вкл.при подаване на въртящ момен към колелата.С две думи-при нужда."LOW"-двата моста са зацепени принудително 50:50,а РК е с включено понижаване 2:1.Други блокировки или тракшъни няма.На някои модели с ръчна СК понякога има поставено LSD в задния диф.Ма рядко...
    3.Зависи къде си.В София може и при мен.Може на 10 други места.
    4.В двигателния отсек:веригите на мотора,турбото,течове,нагоряла инсталация.Автомата трябва да се обслужи от към масло и филтър.Веригата на РК.задния диф за шумове и луфтове.
    Зависи какво си карал преди това:или ще те грабне и много ще ти хареса или ще ти е "дърво"...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Благодааря за включването и за информацията.
      Слизам от Toyota RAV4 2.0 D4D втората генерация. От София съм. Колата я гледах. На външен вид ми харесва, салона е запазен и според мен е добре поддържан. Откъм техническо състояние няма как да преценя. Моделът ми е напълно непознат. Затова търся помощ. Това което търся в този модел е малко по-големия обем, по-голямата височина, надявам се повече комфорт и по-ефективен сервиз. Да тойотата е здрава, но като се наложи нещо да се ремонтира ми се плаче, най-вече заради неграмотната поддръжка, която имах нещастието да използвам (тук изключвам пичовете, при които ходя в последно време). Засега ме е грабнала колицата пък ще видим. Поздрави.

Коментар

Купи си пак Тойота. След като не познаваш модела, по-добре си спести разочарованията. Соренто от тези години е за хора със здрави нерви и пълни джобове. Поддръжката наистина не е скъпа за този клас, но ремонтите нямат край. Това разбира се, ако искаш да я поддържаш в много добро техническо състояние.
        Засега това от мен.
        Последно редактирано от if40; 05-10-14, 18:27.

Коментар

Здравейте отново. Погледнахме я с @ninja_1. Колата се оказа добра и утреще я регистрирам. Ще се опитам да помогна на хората, които ще сис зададат подобен въпрос. Аз предварително си направих списък с нещата които мога сам да огледам:
          1. Всички течности които могат да бъдат прегледани - гледах ги на цвят мирис и количеството да е в нормите.
          2. Огледах всички врати - отваряне затваряне заключване отключване, следи от боядисване и корозия. Само задна дясна е съмнителна.
          3. Опитах всички копчета за управление на стъклата, огледалата и заключване отключване на багажника и резервоара - едната посока на огледалата не прави добре контакт, но мисля че няма да е проблем да се пипне.
          4. Проверих всички светлини - сега се сещам че пропуснах плафоните в купето.
          5. Пробвах ръчната спирачка - доволн съм
          6. Пуснах навигацията - екрана светна, радиото засвири и дотук, по-нататък не разбрах какво се прави с нея, ще се уча по-късно, не обърнах внимание дали натената се вдигна (отново пропуск)
          7. Огледах жабките - отваряне затваряне
          8. Подаодх контакт и огледах кои лампи светят - обаче като не знам кои трябва и кои не трябва...
          9. Коланите - тук ми направи впечатление, че лампата за колана светва само за лявата седалка. Това така ли е или да си мисля, че са бърникали по еърбека на дясната седалка?
          10. Стартирах двигателя - остана да свети само горивото май нещата са добре.
          11. Пуснах климатроника - зарзботи веднага, като се забелязваше разлика при настройки на различни температури.
          12. Топлото - също заработи веднага.
          13. оборотите - добри леко колебливи за 10-15 сек. колата не беше палена отдавна
          14. Излязох и се заслушах - стабилен звук без чукания свистения, стържения - мисля че е добре
          15. Седнах и преди да подкарам пробвах всички позиции на лоста за скоростите - нямаше излишни звуци
          16. подкара бавно напред и назад - добре се движи до 10 км/ч - повече не можах за 70 м, няма номера
          17. Помолих продавача да ми демонстрира късите - превключването се усети като тихо щрак и лампата светна, покарахме до 3-та предавка направо и една маневра със заден и преден завой мисля че е добре.

От тук нататък се включи @ninja_1, благодаря ти пич. Той направи доста неща, които не са ми много ясни. Ето това което помня:
          1. Огледа шасито и го определи като добро - аз видях ръждички на няколко места, но съм карал 20 годишен вартбург и тази ръжда никога не ме притеснявала.
          2. Огледа дифернециалите - няма течове.
          3. Карданите - търсеше някакви луфтове и каза че е добре, едно омасляване по ламарините над предния диференциал леко го притесни, но забеляза че маншона се е скъсал, явно ще се сменя
          4. Окачването - взе една дълга щанга ръчка на неясни за мен места и каза добре е.
          5. Свали капака на мотора и се заслуша - и той не чу нищо притеснително, тук обаче важното е да се слуша при свален капак защото той е шумоизолационен
          6. Разкачи дебелия маркуч за да погледне тръбите за въздуха - търсеше омасляване и стружки, омасляване намери (бяха правили опит да го скрият) но стружки не. Каза че е добре.
          7. Компютърна диагностика - не показа грешки (пича от автокъщата се похвали че и той си има такава машинка)
          8. Каране - педала до ламарината, не знам колко вдигна - оценката му беше добра
          9. Спиране - педала до ламарината, колата спря. Изненадах се от ефекта, не чух и не усетих да се включва ABS, но ninja_1 потвърди че се е включил. С равчето не мога да направя такова спиране. При него се чува тракане усеща се друсане.

Крайната оценка беше добра и аз съм безкрайно благодарен.

Поздрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X