Колеги, наскоро ми се случи нещо ,което ми донесе доста неприятности.Движейки се с колата се наложи да спра ,изключих мотора и след това вече не можах да запаля.Имобилайзера ми се скапа,а бях в гората и стана голяма каша.Изключвах и включвах акумулатора,вадих батерията на дистанционното ,но ефекта си остана нулев.Наложи се да звъня на приятел да идва да ме дърпа ,но по тези лоши пътища изпотроших халогените.Друг приятел ме посъветва да си проверя предпазителите,но визуално нищо не открих.Обадих се на майстор ,който разглоби половината кола ,но така и не намери имобилайзера.Та въпроса ми е някой знае ли къде се монтира фабрично имобилайзера на киата.Колата е бензинива, 2000кубика, 128 коня, 1997год.И за да е каръка пълен ,след като не намери майстора имобилайзера, започна за проверява предпазителите с мултицета и се оказа ,че е изгорял предпазител.Вързан е на предпазителя на клаксона.Поне при мен е така.Така или иначе ме интересува къде е този имобилайзер ,че ако направи по- сериозен проблем, да не се налага да разглобявам пак целия автомобил.Имам само едно дистанционно и ако се повреди или го загубя варианта е да разкарам имобилайзера.Благодаря предварително .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Имобилайзер на КИА спортидж
Свий
X
-
От: Имобилайзер на КИА спортидж
При дизеловите се намира под волана от страната на ключа. Една кора се сваля, май беше на 4 винта. Възможно е и при бензиновите да е там някъде.БИО пчелен мед и пчелни продукти
0888 66 59 73
-
Благодаря за бързия отговор.Майстора разглоби де що капак имаше по таблото ,но каза ,че не може да го открие.Остава варианта да не знае какво точно търси.Да се пооправи малко времето ще се пробвам и аз да потърся "звяра".Ще пиша за резултата.
Коментар
-
Имобилайзера на бензиновата КИА се намира в таблото пред лоста на скоростите.Вързан е към бензиновия комп и контактния ключ,зад който има четец за чипа в ключа.Няма общо с дистанционни и прочее аларми...0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
Здравейте отново ,Благодаря и на Ninja_1 за бързия и както винаги компетентен отговор.Само за уточнение,като писах ,че съм вадил батерията на дистанционното имах в предвид ,че чипа на имобилайзера не е вграден в ключа ,а се намира в дистанционно.Ключа ми е съвсем обикновен.Не знам дали е нормално,но ми прави впечатление ,че когато отключа и да речем до минута след това мога да запаля мотора,но ако не го направя след това се налага да натисна бутона за отключване да върна контактния ключ и когато отново дам на контакт и изгасне мигащата лампичка на таблото мога да запаля.Аларма нямам .поне сирена не се вижда и чува,но имам мигаща лампичка като при алармите.На дистанционното е и централното заключване.майстора каза ,че за първи път вижда такъв имобилайзер и че бил фабрично поставен.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар