Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kia Sorento 2.5 crdi 2004, 140кс. уж аксиален лагер.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kia Sorento 2.5 crdi 2004, 140кс. уж аксиален лагер.

Здравейте,
    да се похваля и аз с моята Kia - от 10 години си я харесвам и най-сетне събрах за да си я купя втора ръка ръчни скорости 2.5 crdi 2004та , 185 000 по километраж.
    Моят проблем е следният:
    При натискане и отпускане на педала на съединителя се чува едно скърцане при пълно долно положение на педала и когато съединителят започне да зацепва.
    Сменени са горна и долна помпа, в един известен сервиз казаха че било съединител и аксиален лагер и оставих колата за смяна, след като разглобиха казаха че е и демферна шайба (има луфт но още можела да кара). Аз не бях подготвен тогава да реагирам и с демферна шайба и затворихме колата така както е с новият съединител и новият аксиален лагер.
    Проблемът обаче със скърцането при напълно натиснат педал и при отпускане си остана, скърцането е от въртеливо движение, дригят проблем е че 2ра и трета скорост влизат малко трудно - не хъркат а все едно има някакво ръбче или все едно не си нацелил точното положение, проблемът се получава понякога.
    Другото което забелязах е че коплата е доста шумна над 2000 оборота - карал съм нова 170кс версията автоматик и не беше толкова шумна по спомени - може ли този шум да е от съединителя?
    Спирачките ми се струват доста твърди трябва да натисна здравата за да спре рязко и да задейства АБС - това нормално ли е?
    Колата не харчи масло, засякох я с разход 8.2 извън градско при 110/90км.ч но като работи на място отзад мирише гадно ( не е като другите дизели които съм имал)

Благодаря предварително.

От: Kia Sorento 2.5 crdi 2004, 140кс. уж аксиален лагер.

Първоначално публикуван от asen_v_k Преглед на мнение
    ...
    Другото което забелязах е че коплата е доста шумна над 2000 оборота - карал съм нова 170кс версията автоматик и не беше толкова шумна по спомени - може ли този шум да е от съединителя ...

Колата не харчи масло, засякох я с разход 8.2 извън градско при 110/90км.ч но като работи на място отзад мирише гадно ( не е като другите дизели които съм имал ...
    Това е от ДВГ. Ревизия на инжекторите и агренажа и евентуално ремонт.
    По отношение на съединителя е направена грешка, че не е сменен и маховика.
    Спирачната система също трябва да се ревизира.
    ....

Коментар

Абе колега как го постигна този разход 8.2? Аз не мога да падна под 9.2 извън града! Дори по-често е 10. За маховика съм съгласен с колегата по-горе.

Коментар

Първоначално публикуван от if40 Преглед на мнение
        Абе колега как го постигна този разход 8.2? Аз не мога да падна под 9.2 извън града! Дори по-често е 10. За маховика съм съгласен с колегата по-горе.
        Разходът е измерен със зареждане от пълно до пълно и минати 500км но скорост не повече от 100/110, иначе на магистралата само с 140 разходът ми е 11.

Коментар

Пишеш, че колата е много шумна над 2000 оборота. Какъв шум имаш предвид? Трака, вие ....?

Коментар

Синхронизатоите на 2ра и 3та са тръгнали на път за нови.
            Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
            Grand 3.1TD
            0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от if40 Преглед на мнение
              Пишеш, че колата е много шумна над 2000 оборота. Какъв шум имаш предвид? Трака, вие ....?
              Шум от двигателя или скоростната кутия, прилича на виене но не е ясно изразено - ори вдигнат капак на място се чува шумът от въздуха на вентилатора за охлаждане и лек шум от генератора нещо друго, просто като е на магистралата с над 100 шуми доста но може и да си е такава.
              Трябва да чуя друга такава как работи за да преценя дали не си внушавам.

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
                Синхронизатоите на 2ра и 3та са тръгнали на път за нови.
                Няколко майстора е пробваха и казаха да не се притеснявам а аз като чуя такъв отговор доста се притеснявам :
                На времето имах едно пежо което имаше подобен проблем и смениха някаква тефлонова яблка защото имала неправилно износване.

Коментар

Преди седмица отворих такава кутия със подобни оплаквания та резултата там беше смяна на 2 лагера и синхронизатори но имаше и нахапани зъбни предавки ,който клиента си спести защото го продава. Като шум от мотора си беше над средното ниво като няма проблеми с него
                  Uaz 469 2.4 D MB
                  KTM 600 ROTAX
                  Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
                  Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Първоначално публикуван от Иво82 Преглед на мнение
                    Преди седмица отворих такава кутия със подобни оплаквания та резултата там беше смяна на 2 лагера и синхронизатори но имаше и нахапани зъбни предавки ,който клиента си спести защото го продава. Като шум от мотора си беше над средното ниво като няма проблеми с него
                    Колко излезе ремонта общо?

Коментар

Грубо за части към 550 лв. Казвам грубо защото освен тях обслужих и мотора и една камара други дреболии
                      Uaz 469 2.4 D MB
                      KTM 600 ROTAX

Коментар

Попитах за шума защото моето Соренто когато запаля двигателя сутрин, при подаване на газ над около 2000 оборота (дори и на място), се чува някакво виене. Не е натрапчиво, но просто се чува. След като загрее хубаво, виенето изчезва. Ама колата от години е такава и аз спрях да се чудя много.

Коментар

Виенето вероятно идва от турбината, затова не е хубаво да форсираш двигателя още след запалването. Добре е да поработи на място няколко минути. Пише го и в книжката.

Коментар

Само единия синхронизатор е 263лв.
                            Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                            Grand 3.1TD
                            0898 620 306 Стоян

Коментар

Смених 2 синхронизатора и 2 лагера .Бяха поръчани от собственика мисля от У Бея и са приблизително на тази цена
                              Uaz 469 2.4 D MB
                              KTM 600 ROTAX

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X